Турция се озъби на САЩ заради арменците

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Турция се озъби на САЩ заради арменците

Мнение от Vintersorg »

Конгресът на САЩ прие решение да признае геноцида, извършен спрямо арменците през 1915 година от Турция. Тогава загиват около 1,5 милиона арменци. Едно чудовищно престъпление, сравнимо с ужасите на Втората световна война, но изпреварило я с няколко десетилетия. Както всеки нормално разсъждаващ човек би си помислил, това е едно съвсем редно решение, дори малко закъсняло с оглед на това, че са минали близо 100 години от зверските убийства.

Вчера обаче стана ясно, че Турция е реагирала остро на решението, а външният министър е нарекъл резолюцията " безотговорно решение”, което “ ще направи приятелските отношения между двете страни по-трудни" .

Днес лъсва новината, че премиерът на Турция е отзовал посланика си в САЩ и лаконично е изразил становището на своята страна по въпроса: “Ние няма да предупреждаваме, ние направо ще действаме.”

Изображение

Коментирах новината на блога си: http://joruel.blogspot.com/

В 21-ви век се намираме егаси, къде отиват тия ?! :evil:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Турция се озъби на САЩ заради арменците

Мнение от Jamesmagno »

Vintersorg написа: “Ние няма да предупреждаваме, ние направо ще действаме.”
:shock:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

А пък Буш се обяви против решението. Почти съм сигурен, че той обеща да работи за признаването на арменския геноцид в САЩ по време на предизборната си кампания за първия мандат. Реакцията на турчагите ме плаши, но никак не ме учудва. Те и Орхан Памук го съдиха, защото намери смелост да признае за зверствата, извършвани от сънародниците му. Ограничени {random псувня}... :pukeleft:
Агресивността на Турция в този случай може да е още един предупредителен знак за ЕС. Той повдига наболелия въпрос: “Има ли място Турция в евросъюза?”, но за разлика от друг път носи в себе си и категоричен отговор.
Много точно казано, напълно съм съгласен!
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Калев написа:Те и Орхан Памук го съдиха, защото намери смелост да признае за зверствата, извършвани от сънародниците му.
взе ми думите от устата...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Аз като арменец не мога да не се изкажа по темата(уча тюркология,хахаха).Турците няма да влязат в ЕС в близките 20 г предпдолагам.Тяхното безочие по арменския въпрос все някога ще секне...Когато Турция плати репарациите на арменците ще черпя! :lol:
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Ira_dei написа:Аз като арменец не мога да не се изкажа по темата(уча тюркология,хахаха).Турците няма да влязат в ЕС в близките 20 г предпдолагам.Тяхното безочие по арменския въпрос все някога ще секне...Когато Турция плати репарациите на арменците ще черпя! :lol:
Дам. Освен Турция реагира като ощипана мома, но ще й мине. По един или друг начин, да не говорим че и ЕС ще я критикуват...
Изображение

Изображение
kotio
В началото бе словото

.

Мнение от kotio »

Но година преди арменския геноцид в Турция има български геноцид ... ние явно сме позабравени, но пък то не е много хубав повод за съревнование! Под натиска на ДПС БЪЛГАРИЯ НЕ ПРИЗНА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД, а за българския не се говори!
Но ако Турция плати репарациите за българите от Беломорска Тракия (по силата на слючен и все още в сила договор (за момента малко над 10 милиарда долара), обещавам и аз да почерпя!!!
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

За мен бонбонки лукче и рахат локум.
п.п.Ако няма, тогава пишмание.
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Турция ще признае арменския геноцид точно тогава когато евреин влезе доброволно в газова камера..а тоест НИКОГА !
Ей точно заради пустия им мюсюлмански инат НЯМА ДА ВЛЯЗАТ СКОРО В ЕС !
Изображение
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

АРМЕНКА написа:Ей точно заради пустия им мюсюлмански инат НЯМА ДА ВЛЯЗАТ СКОРО В ЕС !
Дали?... Стойте и гледайте. Това са последиците от многогодишния ни "оздравителен" сън. Завивахме се презглава, оставяйки нещата около нас просто да се случват, без да вземем някакви мерки относно намесата на Турция във вътрешните ни работи. Не само ние проспахме този приод. Затова сега сме на това дередже!!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Айдеееее,и тука стана расистка тема,пак ще има да се дърпаме като парцаливи котки кой прав,кои крив !
Преди да се е започнало,моля за внимание,че кака Крематори вече ни сапуниса едно хубаво заради подобни изявления в една друга тема,и силно се съмнявам,че ще направи изключение и тука.Затова призовавам към изкавзането на факти ,а не лични мнения,защото ще има да се караме до догодина по това време. Благодаря за вниманието :lol:
Изображение
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Засега не ви и избило на расизъм, така че спокс.
Изображение

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мисля, че засега резолюцията е приета само в парламентарната комисия, а още не в Камарата и въпреки това турският вопъл е толкова силен!
За "разорението на тракийските българи" всичко е ясно и може да се прочете. То е 2-3 години преди арменския геноцид и турците там "репетират".
На Турция просто не й е мястото в ЕС, защото е азиатска държава и нехристиянска. Затова и Израел няма място в него!
Темата не е расистка, защото в нея няма нищо против черната и жълтата раса. Предполагам не сте негри или китайци, например, а да ви кажа, че и аз не съм такъв... :wink:
april
В началото бе словото

Мнение от april »

Вече турците нападат курдите в северен ирак със самолети хеликоптери и войници.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... refer=home
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”