До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

До пушачите!!!!! - Volume 2

Мнение от Jamesmagno »

Защо бе, егоисти такива, не можете да разберете, че не сте сами на тая планета?
Разберете, че не искам да ви дишам дима!
Не искам да смърдя на цигарите ви!
Не искам да живея по-малко, защото съм пасивен пушач!
Не искам да се чувствам некомфортно навсякъде, където сте вие!
Писна ми да правя салта и кълба и да се търкалям по тротоарите, за да избягвам тъпите ви огромни натрапчиви облаци пушек!
Писна ми да си задържам дъха почти до смърт, когато минавам през 3892934 поредни облака дим! Накрая ще хвана белодробно заболяване и моля забележете - не ОТ, а ЗАРАДИ цигарите!
Писна ми да ме карате да се местя 5 метра по-вдясно на спирката, за да не ви дишам отровата!
Писна ми да настъпвам фасове на всеки квадратен сантиметър!
Писна ми да виждам горящи кофи за боклук! Разберете и че, когато са пластмасови, се топят!
Писна ми да ми замърсявате въздуха!
Писна ми да кашлям!
Писна ми децата да ви дишат изгорелите гадости!
Не искам глобално затопляне!
Не искам парников ефект!
Искам си хубавата българска зима!
Искам над София да летят птици, без да се задушават!
Искам да се разхождам на спокойствие!
Искам да си разхождам кучето на спокойствие! (Когато имах такова)
Не искам ши*ани 7-сантиметрови топлолюбиви хлебарки в квартала си!
Писна ми да ме карате да си държа дрехите в друга стая, за да мога да заспя без да ми смърди на пушено!
Писна ми да обвинявате колите и фабриките! Те не са виновни, че пушите! Те не са единствените!!!!!!
Писна ми да казвате, че, ако вие спрете, нищо няма да се промени и че ще спрете да пушите, ако всички останали пушачи спрат!
Писна ми да си хвърляте фасовете пред краката и да не ги настъпвате!
Писна ми да ви гася фасовете! Научете се сами беее!!!!
Писна ми да си мислите, че на никого не пречите!
Писна ми да ми пречите!
Писна ми да пушите!
Писна ми от вас!!!!
Защо не можете да разберете, че всяка секунда живот е ценна?! А ако сте решили да се самоубивате - МОЛЯ не убивайте и мен или просто се гръмнете!!!
Защо не разбирате, че ПУШЕНЕТО УБИВА!
Само човекът може да бъе толкова тъпо животно: на кутията пише, че употребата на продукта съкращава и влошава по всякакъв начин живота на него, на децата му, на приятелите му и на всички околни. Човекът ясно осъзнава, че недостатъците на продукта са стотици пъти повече от предимствата му. Въпреки всичко, той не само го употребява, ами ПЛАЩА за него!!! Аз ли съм крив или светът е ненормален?!?!?!?!
СТИГА!!!!!!!!!!!!

*Моля, не ме разбирайте погрешно - не става въпрос за самите вас - имам приятели пушачи. Мразя пушачът у всеки един от вас.
Последно промяна от Jamesmagno на 03 Сеп 2007, 01:56, променено общо 1 път.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Няма да цитирам James,но съм съгласен с много от това,което е написал!
И НЕ ,никога няма да пропуша.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Чудя се.. как за близо 19 години нито веднъж не пожелах дори да си дръпна, ей така - от чисто любопитство.
Ужасно мразя дрехите и косата ми да смърдят на цигари.
Супер тъпо се чувствам в разни кафенета, когато на моята маса има табелка "Маса за непушачи", а на метър от мен има такава за пушачи. :shock:
Не, димът изобщо не отива отгоре ти, хах..
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Поздравления за темата!

Аз вече писах веднъж, ето най-важното накратко:

Свободата да пушиш включва отговорността да не застрашаваш останалите. Всяка година над 19,000 непушачи в Европа умират от пасивно пушене! Когато пушите, Вие знаете какви рискове поемате. Това е Ваш избор. Принуждаването на другите да приемат Вашия избор ги излага на опасност от заболяване, особено рак. Пасивното пушене може да има сериозни последици за бременните жени и техните неродени деца, с увеличен риск от деформации и дихателни проблеми. Пасивното пушене също причинява много видове сърдечни заболявания, като исхемична болест или инсулт. Рискът от сърдечно заболяване се увеличава с 25% при възрастни, изложени на въздействието на вторичен цигарен дим. 85% от цигарения дим се образува между издишванията на пушача. А страничният дим от горящата цигара произвежда вещества, които са дори още по-токсични от тези, които се вдишват при пушене. Това означава, че димът от Вашата цигара в пепелника или между пръстите Ви е по-опасен от дима, който вдишвате или издишвате.

Дори преди да се е родило, детето може да се окаже жертва на тютюнопушенето. Детето не разбира опасността, която тютюневият дим представлява за него, и не прави опити да се защити. Дете, което прекарва 80% от времето си в затворени помещения и вдъхва тютюнев дим, развива навика, а впоследствие и зависимост от тютюна.

Тютюневият дим съдържа над 4,000 продукта, повечето от които са токсични, както и 40 канцерогенни вещества, които се вдишват от пушача и близките му наоколо.

При един непушач, чиято съпруга пуши, се наблюдава 25% по-голям риск от заболяване от рак на белия дроб.
Други болести, като сърдечно-съдовите, също са възможни.

От януари 2004 година, Ирландия, Норвегия, Италия, Малта, Швеция и Шотландия забраниха пушенето на обществени места. И това дава резултати! Например, 96% от ирландските граждани вярват, че забраната е ефикасна. 85% от италианците биха се възпротивили на отмяната на тази забрана и 500,000 от тях са отказали цигарите за една година, придавайки тежест на кампанията срещу пасивното пушене. Понастоящем, Англия, Уелс, Северна Ирландия, Белгия и Франция имат подобни планове.

Антагонизмът между пушачи и непушачи се засилва на много места. Всеки го е изпитал, най-често на обществени места или на работа. Пушачите се чувстват отхвърлени, тъй като смятат, че тяхната свобода се поставя под въпрос. Непушачите, от друга страна, считат, че върху свободата им се налагат ограничения веднага щом им замирише на тютюн. Не винаги е лесно да се постигне компромис, особено ако липсва елементарна учтивост и уважение.

http://bg.help-eu.com/pages/index-21.html
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Оооо! От всичко най-обичам да ме убеждават да пуша и да ми предлагат цигарки - винаги ги взимам и ги унищожавам безмилостно. 8)
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Jamesmagno написа:Оооо! От всичко най-обичам да ме убеждават да пуша и да ми предлагат цигарки - винаги ги взимам и ги унищожавам безмилостно. 8)
...чрез изпушване. :lol: Изображение
Изображение Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Хахаха само аз съм гласувал да сред всички моралисти :D и то защото пуша по 3-4 цигари средно на месец и то само когато съм с компания и отвсякъде ми задими.Предпочитам да се тровя сам!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

откакто ти прочетох темата и аз "Вече не" :lol: Ся ако мое да спрем треволяка, проституцията и бутилката, ще си имаме най-после тая България за която мечтаем. :shock: :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Оф много мразя да се омирисвам на цигари. Отвратителна миризма. И да ми кървясват очите от проклетия дим. Понякога не е ясно в заведение ли си или в газова камера... За съжаление от цялата ми голяма компания сме само двама непушачи. Но миналата година бях наистина шокиран като видях колко много от колегите ми не пушат. Така с тях за пръв път от 6ти клас (!!!) понякога се случва непушачите да сме мнозинство като отида някъде.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Няма по-нагло племе на света от пушачите...умирисват те целия,удимяват ти душата,а скапаните педа*и не могат да се усетят....ааааа откачам :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

FTF написа:откакто ти прочетох темата и аз "Вече не" :lol: Ся ако мое да спрем треволяка, проституцията и бутилката, ще си имаме най-после тая България за която мечтаем. :shock: :lol:
Аааа, треволяка остава :lol:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

пребийте ме с камъни, ама аз обичам миризмата на цигари...
пуша много рядко (3-4 цигари на месец ми се събират)
отговорих на анкетата с да
Джеймс, всичко което изброи по-нагоре е въпрос на възпитание и обществена култура :arrow: зависи от всеки пушач, но не е задължително за всеки пушач. Пример: не пуша на обществени места, в заведения - рядко, задължително в салон за пушачи, гася си фасовете, дори чистя пепелниците на колегите ми, макар аз да не пуша в офиса.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Паган- треволяка поне викаш е безопасен :lol:
А иначе за цигарите-всички живеем в газовата камера. В някои ЕЕЕвропейски държави освен че го забраняват на публични места, възнамеряват да го забранят изобще. Те това е вече мярка, видят ли те че пушиш и 100лв глоба. Аз също не обичам да се уоъмирисвам на цигари. А оня да ми плющи през 1 мин по фас
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

А изключително много се дразня, като отидем в някое заведение и няма свободна маса за пушачи и почнат изказвания като "Ама какво ще правим сега?", "Хайде да отидем другаде", "Ама тук не можем да пушим" и прочие. Абе да пушите ли сте дошли или да се видим???
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

откакто ти прочетох темата и аз "Вече не" :lol: Ся ако мое да спрем треволяка, проституцията и бутилката, ще си имаме най-после тая България за която мечтаем. :shock: :lol:
Аааа, треволяка остава :lol:
Неее не не - бутилката остава. - тя не дими! :D И е добрааа бутилка. :D
Заключено

Обратно към “Мнения”