Американското с/у европейското кино...

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор

Кое предпочитате?

американско(зрелищно,забвано)
35
35%
европейско(бедно,"интелектуално":))
64
65%

Общо гласове: 99

mushroomhead
Легендарен флуудър

Американското с/у европейското кино...

Мнение от mushroomhead »

Така я да"боцна" една анкетка за американското("блокбастърско" кино правено с много пари...) кино срещу европейското такова(абе умрела работа,ама с някакви послания,шитове и т.н.).Е какво предпочитате като отидете на кино нещо яко да ви дъни на главата да има зрелища,мацки ,ефекти,епични битки...или някаква 2часова драма дето да мислите са кой ,кого ,защо,по какъв начин.Абе някакъв "интелектуален" филм,сещате се... :twisted:
Martto
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Martto »

И от Европа и Америка понякога излизат силни филми, но аз хич не държа на ефектите, за мен по-важно е другото 8)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Е ти просто е*а мамата на темата с тази анкета... Демек
измести я дали е по-добре зрелищното и забавното или
интелектуалното и бедното... Иначе казано противопостави
зрелищно на бедно /горе-долу става/, но интелектуално на
забавно... Може да се спори ама няма смисъл... Европейското
не е бедно и тъпо /обратното на забавно и явно контекстов
синоним на интелектуално/...
-------
чак се кефя на интелектуалния си отговор... 8)
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Еее ти се "опи" от интелекта си :lol:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Мне е от него, а от "Загорката"... :D
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Доста спирт съдържа :lol:
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Струва ми се нема нужда да обяснявам - Еуропа рулира!! Не че съм за ЕС в сегашния му вид, но опре ли до култура и такива работи, само Европа! Към останалата част от света не мога да се отнасям другояче, освен с леко снизхождение и благоволително любопитство. Е, има и работи, които са си точни отсекъде, например Йога :notworthy: , Едгар Алан По :book: , Сепултура :headbang: и тем подобни :D
И съм се зарекла американски филмове да не гледам за нищо на света! Само зарад някой актьор/актриса може :roll:

А защо говорите само за "послания"?? Може да няма никакво послание, но да е изкуство - това е посланието на европейското кино - че изкуството още мърда! УРРА! :wav:
Изображение Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Американското. Всичките ми любими актьори и филми са американски - к'во да правя :P
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

KeineSonne написа:Струва ми се нема нужда да обяснявам - Еуропа рулира!! Не че съм за ЕС в сегашния му вид, но опре ли до култура и такива работи, само Европа! Към останалата част от света не мога да се отнасям другояче, освен с леко снизхождение и благоволително любопитство. Е, има и работи, които са си точни отсекъде, например Йога :notworthy: , Едгар Алан По :book: , Сепултура :headbang: и тем подобни :D
И съм се зарекла американски филмове да не гледам за нищо на света! Само зарад някой актьор/актриса може :roll:

А защо говорите само за "послания"?? Може да няма никакво послание, но да е изкуство - това е посланието на европейското кино - че изкуството още мърда! УРРА! :wav:
ахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахаха
Ти моме ме уби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ."еврпейското кино рулира,евопесйката култура също" :lol: .Аба вярно ,че всеки има право на мнение,но това ме разсмя...западно еврпейската култура(ако има такава) е снобарска,а киното....киното е жалко :twisted:,за музика и тем подобни няма да коментирам ,че просто такива няма (поне за мен :twisted: ) меко казано.Аз един единствен филм от Европа ценя-Леон и до някъде Трейнспотинг.Всичко останало е просто смешно.Какво "Чудната съдба на Амели Пулен " ли да гледам или този дето го рекламираха в Арена-забравих му името(такова впечатление ми е направил)хммм Бандити май се казваше,някаква френска боза.Абе по-добре да не коментирам,че ...
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Хахахаха :P "Амели Пулен" съм го гледал и аз... И да си призная - първият път почти ми хареса :P За втори нямах нерви :lol:
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

:lol: Амели-то беше френска визия+американизирано мислене+неопределимо плоски опити за "посланийца" :roll: :blah5: Кой е споменавал конкретно френското кино?! Не че съм гледала много филми, но италианското и испанското са най-добри. Просто няма начин да ги сбъркаш, самият начин на мислене е съвсем различен. Френското е досадно, английското обикновено е направо противно с малки изключения, немското.. знам ли, ъ-ъ-ъ-ъъъъ.... има нещо простодушно и оптимистично и зависи.. Скандинавското е може би най-..непредвидимо, но пък понякога е някво тегаво странно :roll: Изобщо, това е предимството на Европа пред Америка - че има много различни култури, в смисъл на начини на мислене. Което ме навежда на мисълта, че изобщо не му е времето на т.нар. "ЕС" и глобализацията се форсира излишно, но как и да е, че пак шса газирам и надразним... :evil:
А европейската култура хич не е снобарска както ти си мислиш и коооолкото и да ти е невероятно смешно. Напротив даже е парадоксална, защото голяма част от нея е доста наивна, но пък католицизма .. без думи :roll: А я кажи друже, пет велики европейски философа? А сега - пет от целия останал свят - ама наистина велики? А? А? А пък на музиката какво й е?! :shock: :?
Изображение Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Велики философи е имало и в Азия, и в Африка... Какво общо има това с киното?! А Католицизмът? :P
Ако говориш за италианско и испанско кино, визирайки два-три филма, които си гледала (да предположа ли - Бенини и Алмодовар?), то доста грешиш. Гледал съм европейски филми с ГОЛЕМИ претенции да бъдат глътка свеж въздух за "истинския киноман" и... останали си само с претенциите :roll:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз съм за американското! Най-вече щото като сядам да гледам филм в 90% от случаите търся просто приятно изживяване, а не философски размисли за живота- тях си ги имам и в главата и определено не са най-готиният начин за разпускане :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ми в последно време нито европейските нито американските филми не ми харесват. и двете изпадат в крайности. американците прекаляват със зрелищата, а пък някои европейски режисьори влагат толкова "дълбок" смисъл и "символи" в творбите си че сигурно само те си ги разбират
напоследък хубавите филми са рядкост според мен
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Е някой като изръси "хубавите филми са рядкост " та ме раздира отвътре :twisted: :D :D ...Не знам кой какво разбира под хубави филми ,но от началото на тази година се сещам за няколко филма за които определено не съжалих за 6те лева които дадох за билет в Арена-Константин(лична оценка 9/10),Убииствен пъзел(8.5/10),Криеница(7.5/10),Небесно царство(8.5/10),Блейд:Тринити(7.5/10)...Е имаше и провали-Александър(3/10),Електра(4/10),Заразно зло 2:Апокалипсис(5/10)...Какво да ме прави човек ,обичам да давам оценки :wink: :)
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”