Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)

Архив на всички останали категории.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)

Мнение от mushroomhead »

Днес изглежда съм доста черногледо настроен ,та реших да пусна и тази тема...
Мислите ли,че има смисъл от цялото това напъване да изкараш диплома за висше...?Дали ще имате мечтаната работа след това,мечтаната заплата,мечтаната реализация,мечтания живот.Ама честно.Аз мисля НЕ ...И сега ако ме попитата " е за к'во аджеба учиш",ми трудно ще ви отговоря...а да сетих се за една причина -ми да не ме вземат в казармата :P :twisted:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

За някои хора има. Дори мога да ти дам пример, с който ще се съгласиш :P
За мен лично - не. Мечтаният живот е просто една гадна мечта :(
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

За мен мечтания живот дори да се постигне по някакъв начин,няма да е чрез ученето в СУ определено!Като влезнах в тази специалност(от другата ти знаеш) си мислех ,че съм намерил нещо интересно с което с удовлствие ще се занимавам,но...уви.Тотално съм разочарован от нея и от себе си що се отнася до учебния процес :(
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Съгласен. И с мен се получава така. Дай да караме докъдето можем, пък после с групата и така :)
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

С групата само за улични музиканти ще ни вземат,а и от там ще ни изгонят за вдигане на "обезпокояващ гражданите" шум :twisted: :lol: :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

[quote="mushroomhead"Като влезнах в тази специалност(от другата ти знаеш) си мислех ,че съм намерил нещо интересно с което с удовлствие ще се занимавам,но...уви.Тотално съм разочарован от нея и от себе си що се отнася до учебния процес :([/quote]

Именно и с мен стана така...
Не знам доколко полза ще имам... :roll: а пък хич и идея си нямам какъв ми е мчтаният живот :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Всъщност полза от образованието има.
Едва ли е нужно да ви обяснявам колко трудно е да си намериш що-годе прилична работа ако нямаш висше образование. Да не кажа, че си е немислимо просто.
Тъй че стягайте се и завършете поне бакалавърската степен :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

а,това ми е ясно и за тва е целият тоя зор да се трепя, за едната диплома...имаше един лаф,че не дипломата ти работи,ама заради нея те взимат :wink:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Crematory написа:а,това ми е ясно и за тва е целият тоя зор да се трепя, за едната диплома...имаше един лаф,че не дипломата ти работи,ама заради нея те взимат :wink:
Това не е лаф, а житейска истина :)
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Аз уча информатика и мога да кажа, че не мога да съм по-доволен. Не затова, че са ме научили на абсолютно всичко, но са ми дали някакви основи. И което е още по-важно - среда от колеги и приятели. А по-важно от това няма - ICQ списък от 200 човека, всеки от които все в някой момент ще ми предложи хубава работа, ако си търся.
Така че според мен си заслужава учението.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

Crematory написа:а,това ми е ясно и за тва е целият тоя зор да се трепя, за едната диплома...имаше един лаф,че не дипломата ти работи,ама заради нея те взимат :wink:
според мен е глупаво да учиш нещо заради дипломата. и не мисля, че тя е основната предпоставка да те вземат на работа. ако не си добре запознат с работата тоест не си добре образован, какво от това,че имаш някаква диплома с 6 дори? важното е какво можеш, а не колко имаш в дипломата.
-----
а що се отнася до това дали си доволен от специалността си? - не ти ли е било ясно как стоят нещата? всеки сам си се е набутал и никой не му е крив за това. пък и винаги можеш да се махнеш, не виждам какво пречи :)

ако учиш каквото искаш, а не си влязъл просто за да имаш някакво висше, не виждам от какво може да се оплакваш. не че нивото в су е много високо, но все пак това ти е само насока, оттам нататък сам трябва да си четеш и да се развиваш, така да се каже :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ядоса ме.Ама много.За това няма да ти отговорям във форума,защото просто не обичам да си уреждам сметките виртуално.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не бе, нищо лично. аз по принцип говоря :) ти пък какво се засягаш?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

twiggy написа:
според мен е глупаво да учиш нещо заради дипломата. и не мисля, че тя е основната предпоставка да те вземат на работа. ако не си добре запознат с работата тоест не си добре образован, какво от това,че имаш някаква диплома с 6 дори? важното е какво можеш, а не колко имаш в дипломата.
-----
а що се отнася до това дали си доволен от специалността си? - не ти ли е било ясно как стоят нещата? всеки сам си се е набутал и никой не му е крив за това. пък и винаги можеш да се махнеш, не виждам какво пречи :)

ако учиш каквото искаш, а не си влязъл просто за да имаш някакво висше, не виждам от какво може да се оплакваш. не че нивото в су е много високо, но все пак това ти е само насока, оттам нататък сам трябва да си четеш и да се развиваш, така да се каже :)
Е как няма да се ядоса момичето като това го е чувала 1001 пъти от преподавателите си вероятно и й е дошло до гуша.Ей такива заучени фрази много ги обичам и аз... :x Напротив накарали са ме да влезна висше,накарала ме е казармата и това дето го пише в 80% от обявите за работа -"Висше,език,компютърна грамотност".Дано поне заради последното си заслужава цялото това чудо...
А на димо мога да кажа -блазе ти :D и аз исках тази специалност ,но...заради пословичните ми "знания" по математика и физика се наложи да кандидатствам нещо съвсееем друго :cry:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък си харесвам специалността и се надявам да си намеря един ден работа по нея. Още повече, че в последно време за нашата сфера образованието по специалността става все по-голямо предимство....
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Публикувай отговор

Обратно към “Други”