Четиризначна таблица за изпита по математика I и II

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
nellsi
В началото бе словото

Четиризначна таблица за изпита по математика I и II

Мнение от nellsi »

Здравейте,някой може ли да ми каже коя таблица ще може да се ползва на изпита?Аз имам една жълта от преди години.Тя валидна ли е? Ако някой знае на каква цена са новите да каже.
Супер тъпо е,ако трябва отново да се купува нова от тази година,защото така кандидатстващиоте ще се затрупат с таблици,като всеки университет си иска своя.Аз имам от сестра ми,а и мои и от преди към 3-4,а и сега ако още трябва. Много гадно.Е,кажете какво мислите по въпроса.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

да......жълтата четиризначна таблица е валидна ама ако имаш нещо на нея написано по-добре го изтрий
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Тая жълта таблица е много полезна, можеш и първи курс във ФМИ да изкараш с нея!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Четиризначна таблица за изпита по математика I и II

Мнение от Tripio »

nellsi написа:Аз имам една жълта от преди години.Тя валидна ли е?
зависи от преди колко години :) аз имам една жълта дето баща ми е учил по нея, 60 и някоя май е издадена, корицата е същата като на тия новите ама е 3 пъти по-дебела :lol: и по принцип не дават да се ползва по изпити, ама аз си я носех и никой нищо не ми каза, отделен въпрос е че съм я ползвал общо 2 пъти за 5 изпита.. не се сдухвайте толкова за тия таблици, много рядко влизат в употреба на изпит ;)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

да бе! грам формула не е нужно да знаеш с тях!
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

Абе от тази година и СУ направиха като УНСС. Има единствен справочник, който може да се използва на изпита по математика. Един червен. Скоро го купувах от книжарницата на ФМИ за един мой познат. Мисля, че цената беше 4 лв, но не съм 100% сигурна.
Аватар
phantom
В началото бе словото

Мнение от phantom »

Единствено с червен справочник издаден 2007г. може да се държи изпита.Цената на тази книжка варира от 4 до 6 лева.
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Потвърждавам информацията на phantom. Който не е съгласен да плаща още и още (то не бяха справочници заради документите, не бяха такси за обслужване ...) в знак на протест може да иде на изпита без червения справочник. Друг е въпроса, че рискува да си прецака някоя задача ;(
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
nellsi
В началото бе словото

Мнение от nellsi »

Благодаря ви за инфото.Така си и мислех :( Е,май ще трябва да си купя поредната таблица,защото тригонометриите и още няколко формулки 100% ще ме издънят,ако ги нямам пред мен :/ Пак пари...Баси държавата
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Верно баси държавата ей! Как да не му писне на човек!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

GaVrosH написа:Тая жълта таблица е много полезна, можеш и първи курс във ФМИ да изкараш с нея!
Аааа, не съм знаел. :? Пък аз се мъчих без таблици. :lol: :lol: :lol: Без таблици влезнах, не съм си и купувал. 8)
nellsi написа:тригонометриите и още няколко формулки 100% ще ме издънят
Тц.
Ти ако си мислиш, че ще има sin3x ^ 3 + cos4x^2... или sinh(x+tg(x-п/2)) + arccotg(x + coshx)...
Не вярвам да е повече от удвоен ъгъл, повече от втора степен и сборове между синус или косинус. Общо взето се стига до квадратен тричлен, появяват се две системи и после обединяваш оборотите k и l в един общ запис. Долу-горе в такъв дух вървят задачките. Въпроса е да се помисли, не да преписва от справочник.

п.п. Факултетчето след курсовете нали е в същия вид, че да няма изненадани относно интериора? Само в 101 мопа беше надран отпреди Великденските празници.
Изображение
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

фф да ги еба пак справочници ... не ми е за парата еми какво ще ги правя 5-6 справочника :roll:

А най добрия е на Милкоева (зеления) спор нема :wink: (ама с него никъде не дават :wink: )
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
nellsi
В началото бе словото

Мнение от nellsi »

пфффффф вчера се записах за предварителния и погледнах прословутия позволен.баси малкото книжле.май няма да го взимам
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

е има каквото има и всеки друг е малко е постен, но пък и той върши работа :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Отдавна написахме със Сашо, че ни постен, ни мазен справочник ви трябва.

Аз си мисля, че всичко е на психологическа основа. Вдървявате се, сковавате се и най-малкото нещо ще ви изкара от строя. За някои съм сигурен, че няма да отворят справочника на изпита, но просто им трябва, явно да се успокояват. Толкова. Един самосвал справочници да имате, все тая, ако не може да решавате. Но тоя хаос е само да се вземат парите. За какво друго?

На математик справочник не му трябва. Или знае или не знае. Толкова. Тва да не е литература, че да има средно положение (може би да, а може би не)? Математиката е супер точно нещо 8)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”