въпрос към колегите юристи

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

snowlady_rs
В началото бе словото

въпрос към колегите юристи

Мнение от snowlady_rs »

здравейте колеги!
моля ве споделете своя опит при подготовка ви за изпити. как усвоявате материала, само от учебник ли четете или лекции или и двете , ползвате ли закони. как научавате материала назубряте ли го или се опитвате да го разберете . ползвате ли допълнителна литература
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Хай.Ами за всеки е индивидуално, не мога да дам рецепта...Общо взето при нас се чете повече по учебници, лекциите радко са достатъчни, но когато са - само от тях чета...Някога ползвам и закони, зависи по кой изпит.Иначе механично зазубряне - никога, опитвам се малко логика да вложа, иначе не мога да запомням... :oops:
zlostar
От дъжд на вятър

Мнение от zlostar »

И аз да потвърдя че е индивидуално, всеки луд с номера си :lol: Ползвай законите, там всичко е точно и ясно, няма начин да те объркат. Аз лично разчитам на зрителна памет за изпита и гледам да чета от по-малко места, познавам хора които пък четат от много места. А най-горещия ми съвет е да учиш през семестъра, аз преди всеки изпит горчиво съжалявам, че не го правя :lol:
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

И си казваш никога повече, нали :lol: що ли ми е до болка познато :?
Lexter
В началото бе словото

Мнение от Lexter »

ебало си е майката... как се научават тея неща не знам, направо съм се отчаял... явно верно трябва да се учи през семестъра
Suaviter in modo, fortiter in re
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

след като всеки ми товореше да уча редовно и аз не послушах никой,вече съм убедена,че не това е начинът.
Toto-I will remember
zlostar
От дъжд на вятър

Мнение от zlostar »

Нищо още не сте видели :lol:

П.П. И само няма да се плашите :wink:
zazu
В началото бе словото

Мнение от zazu »

При мен нито една от формулите не действа - нито учебници, нито лекции, нито закони...сигурно, защото вече съм ги изчела по няколко пъти всичките (все пак се боря с държавните) - ако не можеш да зубриш и логиката ти не е тяхната логика, всичко опира до това колко пъти имаш нерви да се явяваш на изпит (на търговско съм се явявала 4 пъти, за другите няма нужда да споменавам). Първите курсове става само с лекции, по-нататък нищо не помага :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”