Клуб "Дебати"
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Клуб "Дебати"
Аз не се занимавам с "Дебати" от известно време, но ми хрумна блестящата идея, да попитам първи курс проявяват ли интерес и ако да, да им предложа да се чакаме пред СУ и тържествено да ги заведа на първата среща на клуба.
Предполагам, че така ще е по-забавно
Иначе, който не знае, в "Дебати" идеята е да се научиш да говориш аргументирано и убедително и обикновено е доста забавно. Ако някой проявява интерес, да пише тук, ако някой иска да попита нещо, да попита. Ако има дебатьори из форума да се обадят, да не мълчат 
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
- SolarSystem
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз определено проявявам интерес, първи курс Английска филология ще съм. Не съм чувала досега за този клуб и колкото повече инфо споделите толкова по-добре, но ми звучи интересно. В училище имахме Философски клуб, в който участвах, и предполагам, че е нещо подобно, но не само на философски, а на всякакви теми. Всеки случай ми се струва полезно и съм "за", бройте ме вътре! само трябва да знам къде и кога
If you can't convince them, confuse them!
Сега малко инфо. Най-използваният формат в студентските дебати е парламентарният дебат. В него участват две отбора по двама души. Има си определена подължителност и ред на изказванията и приблизителна структура на речите. Там има треньори, те ще ви подготвят. Ако има ентусиасти можете да правите и шоу-дебати. Има състезания, в които можете да участвате, ако желаете. Мисля, че се практикуват и други формати, но с това ще си ви запознаят треньорите. Целта е да се научите да говорите аргументирано и убедително. Ако се съберете повече ентусиасти с английски, можете и на английски да си правите дебати. В най-общи линии май е това.
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
Още информация. Клуб "Дебати" на Софийския е част от Национална асоциация "Дебати". Има ученически дебати и студентски дебати, като форматите са различни. На сбирките понякота се играят игри, доста забавни, чиято цел отново е да се говори убедително, за да повярват останалите в тезата ти. Никой не може да ви накара насила да участвате, може само да си гледате и като прецените, че ви се занимава да се включите. В момента не се сещам за друго, ако искате, задавайте конкретни въпроси.