Клуб "Дебати"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Клуб "Дебати"

Мнение от Xin »

Аз не се занимавам с "Дебати" от известно време, но ми хрумна блестящата идея, да попитам първи курс проявяват ли интерес и ако да, да им предложа да се чакаме пред СУ и тържествено да ги заведа на първата среща на клуба. :D Предполагам, че така ще е по-забавно :P Иначе, който не знае, в "Дебати" идеята е да се научиш да говориш аргументирано и убедително и обикновено е доста забавно. Ако някой проявява интерес, да пише тук, ако някой иска да попита нещо, да попита. Ако има дебатьори из форума да се обадят, да не мълчат 8)
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
Gabriella
В началото бе словото

Мнение от Gabriella »

Аз май проявявам интерес :roll:
Ходила съм 2 пъти на летни лагери към "Дебати" и в клуба в Силистра(където обаче дебат така и не се проведе :oops: )
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Браво! :D Тук са по-активни и по-сериозни нещата :)
Аватар
SolarSystem
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SolarSystem »

Аз определено проявявам интерес, първи курс Английска филология ще съм. Не съм чувала досега за този клуб и колкото повече инфо споделите толкова по-добре, но ми звучи интересно. В училище имахме Философски клуб, в който участвах, и предполагам, че е нещо подобно, но не само на философски, а на всякакви теми. Всеки случай ми се струва полезно и съм "за", бройте ме вътре! само трябва да знам къде и кога
If you can't convince them, confuse them!
Аватар
Gabriella
В началото бе словото

Мнение от Gabriella »

И аз съм първи курс, право. А кога е първата среща?
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ами и аз още не знам. Сега ще изпратя мейл да попитам :) При всички случаи след втори :wink:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Сега малко инфо. Най-използваният формат в студентските дебати е парламентарният дебат. В него участват две отбора по двама души. Има си определена подължителност и ред на изказванията и приблизителна структура на речите. Там има треньори, те ще ви подготвят. Ако има ентусиасти можете да правите и шоу-дебати. Има състезания, в които можете да участвате, ако желаете. Мисля, че се практикуват и други формати, но с това ще си ви запознаят треньорите. Целта е да се научите да говорите аргументирано и убедително. Ако се съберете повече ентусиасти с английски, можете и на английски да си правите дебати. В най-общи линии май е това.
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

Здрасти и от мен :wink: Това ми звучи интересно и мога и аз да се пробвам.И аз съм 1-ви курс,Минало и съвремие на Югоизточна Европа :D
Може да вървя бавно, но никога назад!
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Аз с удоволствие бих се навил, но едва ли ще имам време, макар че не знам още. Иначе стискам успех на хората които със сигурност ще отделят време затова! :wink:
Изображение
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

А между другото колко пъти се правят сбирки,къде се събирате,колко време продължава... :roll: Може ли още малко инфо? :D
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Сбирките са веднъж седмично, към 7 вечерта, май бяха в четвъртък, но не съм сигурна. Няма определена продължителност самата сбирка, аудиторията беше 40 и някоя, но не пмня коя точно, ще попитам.
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Ако е веднъж седмично може. Абе не знам, в никакъв случай не ме бройте засега де! :(
Изображение
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

И аз искам малко повечко информация, наистина няма да е зле:)
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Това звучи доста добре - предполагам може отначало само да гледам... :lol: Никога не съм ходила на подобно нещо, но май ще ми е от полза и на мен.
Защо не събереш мейлите на желаещите, за да има връзка, че някой може да пропусне инфото тук...
Изображение
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Още информация. Клуб "Дебати" на Софийския е част от Национална асоциация "Дебати". Има ученически дебати и студентски дебати, като форматите са различни. На сбирките понякота се играят игри, доста забавни, чиято цел отново е да се говори убедително, за да повярват останалите в тезата ти. Никой не може да ви накара насила да участвате, може само да си гледате и като прецените, че ви се занимава да се включите. В момента не се сещам за друго, ако искате, задавайте конкретни въпроси.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”