Курсове по журналистика?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Райков
От дъжд на вятър
Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
Курс: завършил
Обратна връзка:

Курсове по журналистика?

Мнение от Райков »

Има ли такова джувотну подготвящо за изпитите, че една позната ме помоли да проверя?
Ще съм много благодарен, ако някой, който е ходил на такива мероприятия ми даде координатити за връзка.
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

има такова нещо-моя приятелка ходи.но по мои наблюдения може да се мине и без тях.
аз си изкарах изпитите по журналистика без никакви уроци и курсове,без излишно даване на пари-на единия имам 5.38 ,а на другия 5.75. според мен са излишни разходи тези курсове
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Момичето искаше да проверя. И аз съм на мнение, че може без уроци, но... нейна воля.
Може ли да попиташ приятелката си за някакъв телефон?
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

попринцип още е рано,но приятелката ми каза тези два телефона 9308 409, 9308 214
,но ,поне доколкото си спомням, тя ходи пролетната ваканция,така че има още доста време
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Много ти благодаря за бързия отговор :rabbit:
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

здравейте на всички!Дани поздравления за хубавите оценки! :) Може ли да те попитам нещо относно писмения по журналистика?Мн ми е непонятно някак си това есе...та се чудех дали можеш да ми дадеш някакви препоръки?а ти как се готви за писмения?Предварително мн ти благодаря!:)))
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Райков написа:Момичето искаше да проверя. И аз съм на мнение, че може без уроци, но... нейна воля.
Може ли да попиташ приятелката си за някакъв телефон?
Браво на тебе, наистина много добри резултати...как по-точно се готви? Особено за устния..там ми е тъмна Индия... :roll:
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Да и на мен ми е интересно,но май няма кой да ни отговори... :(
aHu
В началото бе словото

Мнение от aHu »

Здравейте, и аз искам да кандидатствам с журналистика и по-точно за специалността ПР, но проблема е, че във Варна(от кадето съм) няма такива подготвителни курсове и въпроса ми е дали тези курсове в София, април месец ще са ми достатъчни да се подготвя, все пак те са около 10 дена до колкото знам??? А до тогава как да се подготвям, да чета вестници, да гледам новини....?Това изобщо достатъчно ли е да се науча да пиша и да си изградя мнение по обществените проблеми? Сигорно има определени правила за писане на тези есета и обсаждането на темата на устния, всичко това не ми е ясно как става, и каде ще го разбера???
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Ами и да и не мен точно това ми е проблемът-писането!как да се подготвим за това есе... :roll:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Да, така си е... Да речем частни учителки за литературно - интерпретативното съчинение колкото ти душа иска, обаче за другите компоненти на изпита...и аз незнам към кого да се обърна..А оценката от есе-то си остава най-значима, защото, доколкото разбрах, тя е тази, която се удвоява... :roll:
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

лелеле,а като видях какви теми са се падали на писмения,направо щях да падна...:(но това няма да ме спре да опитам...:)
aHu
В началото бе словото

a?

Мнение от aHu »

Какви?
Моля ви напишете какви теми са се падали миналите години по журналистика, на писмения и на устния....... :?: :!:
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

теми от предни години за писмения/устен изпит

2004 - Можем ли да успеем
устен
1.тероризъм и медии
2.БГ и ЕС - какво по нататък
3.професионална мотивация

2003 - Власт и корупция
устен
1.800-те дни постигнато и неизпълнено
2.Коя медия харесвате
3.Какви събития през последната година повлияха за подобряване на международния образ на БГ

2002 - Българи от ново време
устен
1.Папа Йоан Павел 2 в БГ
2.Прага : БГ и НАТО
3.Медийният пеизаж в БГ

имаше "Изяде ли мишката книжката?" за писмен не знам коя година
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

"Изяде ли мишката книжката" намирам за много сладка и интересна темичка...още сега ми изникват някои други разсъждения в главата, обаче има и някои теми, по които имам чувството, че нищичко не мога да измисля...Ще е трудно, няма спор...Чудя се дали ако да речем не си информиран достатъчно по дадена тема на устния ще те разкарат моментално или ще ти опростят, оценявайки да речем способността ти да излезеш от положението чрез словото..Една приятелка влезе в Свободния журналистика и ми разказа за устния, че почти нищо не е успяла да каже по същество за темите, защото не е била достатъчно запозната с тях, обаче са я приели, защото не се е "сдухала" ...Въпреки че разликата от "нашето" СУ до Свободния си доста голяма :?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”