Астрономия

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Астрономия

Мнение от Циндил-Пиндил »

:!: Специално за девойките пояснявам, че не става дума за шашмологията, дето се занимава с хороскопи, зодиаци и тем подобни

Та... Имате ли интереси в тази област?
Възприемате ли новия вид на Слънчевата система? :P (Преди броени дни астрономи от цял свят решиха да отнемат статута на планета на Плутон, тъй че се връщаме на положението отпреди повече от 70 години - едно слънце и осем планети)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Ъ? Що пък са "отнели статута на планета" на Плутон? :shock:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Re: Астрономия

Мнение от MZ4 »

Циндил-Пиндил написа::!: Специално за девойките пояснявам, че не става дума за шашмологията, дето се занимава с хороскопи, зодиаци и тем подобни
Добре бе,имам интереси в областта,но при подобно отношение ще продължа да си флуда В "Коя зодия сте' :twisted:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Защото в Слънчевата система фигурират (поне) две тела с размери, по-големи от неговите - астероидът Ксена и някаква "десета планета", дето я оповестиха преди година някъде.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

'Бах мааму, тая Слънчева система много взе да се ъпдейтва бе! Каква е па тая десета планета?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Циндил-Пиндил написа::!: Специално за девойките пояснявам, че не става дума за шашмологията, дето се занимава с хороскопи, зодиаци и тем подобни
не думай! знаем, че астрономия и астрология са различни неща, представи си...

pora_e_priqtel написа:Ъ? Що пък са "отнели статута на планета" на Плутон? :shock:
да бе, много е странно, аз също се учудих като разбрах. общо взето идеята е, че са преценили, че Плутон е по-скоро планета-джудже, и не е редно да се счита за девета планета редом с Марс, Венера и т.н. и че ако зачетат Плутон за планета, трябва да обявят за такава и Церера, която обикаля някъде между Марс и Юпитер май, плюс още няколко такива тела, които са по-скоро джуджета отколкото истински планети...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Ето и още един ъпдейт - този път по моя вина :lol:
Т.нар. "десета планета" е получила името Ксена, а другото тяло, което надвишава по размери Плутон е астероидът Церера.

Та за да не се окажем с 11 планети в системата (деветте познати на всички + Церера и Ксена), астрономите решили просто да бият шута на Плутон :P
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

nrggirl написа:
не думай! знаем, че астрономия и астрология са различни неща, представи си...
:lol: :lol:
Някои колежки могат да се подведат - във форума е пълно с теми за зодии. Чувствам се длъжен да поясня заради тях :wink:
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

ее ама м/у астрономия и астрология има много общо! не може да се отрече влиянието на небесните тела върху живота на хората,нали? не говоря за шарлатанските му там издевателства над тази материя , като ежедневните хороскопи например! По-скоро искам да кажа,че астрологията си е важна наука и не трябда да се бърка с измамите в днешно време ,за сметка на заблудените хорица!
мноо странно е наистина това с премахването на Плутон..не съм навътре в новината, само знам че Скорпион остава без планетата си :D

иначе да- астрологията ми е интересна материя,но така и нямах достатъчно време да се задълбоча повече..но благодарение на брат ми у дома имам архив два кашона със списание "Андромеда" :lol: :lol:
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Не знам колко общо има между двете, но нека все пак тази тема си остане посветена само на едното :wink:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Абе то и някой колеги могат да се подведат :wink:
.
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Циндил-Пиндил написа:Не знам колко общо има между двете, но нека все пак тази тема си остане посветена само на едното :wink:
разбира се :D
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ами сега какво ще стане със зодиите на които планетата им е плутон :D (ако има такива де)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

twiggy написа:ами сега какво ще стане със зодиите на които планетата им е плутон :D (ако има такива де)
Вероятно ще се възприеме принципа на завареното положение :P
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Някой знае ли през коя година е станало известно съществуването на Плутон и кога са я обявили за планета?
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”