Каварна: Twisted Sister, Helloween и Testament (30.08.2006)

Архив на теми от "Студентски живот".
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Каварна: Twisted Sister, Helloween и Testament (30.08.2006)

Мнение от Magian »

Бяхте ли на концерта? Впечатления?

Според мен, беше жесток. Helloween изпяха едноименната песен, която дълго време отсъстваше в репертоара им на живо. Наистина самото им представяне като цяло не се различаваше от това през януари, но за хардкор феновете никога не е достатъчно.

Twisted Fuckin' Sister показаха завидна енергия за своите години и шоуто им беше невероятно. Не напразно на концерта в Квебек са събрали 80 000 фена (за сравнение "великият" концерт на Мадона в Париж тази година е бил пред 17 000 души).
Ако имаха поне някой нов албум... :roll:

Testament също заложиха на "класики" от първите си албуми.

Аз съм адски доволен.
"Fifteen men on a dead man's chest
Yo ho ho and a bottle of rum
Drink and the devil had done for the rest
Yo ho ho and a bottle of rum."
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Разбрах, че концертът почнал половин час по-рано и сума ти фенове са изтървали половината Тестамънт :?
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

pora_e_priqtel написа:Разбрах, че концертът почнал половин час по-рано и сума ти фенове са изтървали половината Тестамънт :?
Така е. Започна по-рано, но чак пък половината от Тестамент... Общо взето бързо минаваше проверката на билетите. Ние също пиехме бира, когато чухме първите акорди и веднага се наредихме на опашката. Изпуснахме 2 песни, но пък те се чуваха идеално и отвън. :lol:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Абе Туистед Систър още ли са такива некви рунтави...? :lol:
.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Дий Шнайдер е все така най-грозният човек на света, абе във форма са :lol:
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

Същият е. Пак беше си облякъл женски дрехи с висящи розови парцалчета и як грим. Виж останалите бяха понапълняли, пооплешивяли, но са си те. :lol:

Пък и много скачаше и размяташе тая грива. От по-младите банди могат да му завидят за енергията. :wink:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Беше страхотно преживяване! Досега май само на Judas съм викал така, а на никой друг концерт не съм се изтощавал до такава степен (бил съм на десетина концерта, без този)! На Тестамент погото беше баш пред мен и обирах приливните вълни от хора, след което дружелюбно ги връщах обратно. На Helloween се съдрах от викане и скачане, а на I Want Out вече имах чувството, че главата ми ще се откачи. Halloween наистина беше разнообразно допълнение към сетлиста. За мое разочарование пак не изсвириха Hei Lord!, ама какво да се прави, поне я чух на първия им коцерт. Анди Дерис, както винаги направи супер шоу и след като свършиха имах чувството, че ме е изцедил до край и на Twisted ща не ща ще си кротувам... Да бе! Като излязоха на сцената и публиката сякаш се прероди! Беше уникално! Просто трябва да се чуе как цялата публика пее "We're not gonna take it" без никакъв музикален съпровод! А Дий Шнайдер е изрод и доказа, че, противно на очакванията ми, има по-голям шоумен от Анди. Вече е на колко, 50 години? Но изглеждаше като на 25 и скачаше и търчеше из сцената като 20 годишен. Между другото, Twisted Sister псуват и употребяват думата '....' и производните й повече и от ManOwaR! Също така, откакто гледах лайв изпълнението на Headless Game на Edguy (между другото, Тобиъс Самет е заимствал доста като сценично поведение от Шнайдер) ми е мечта да бъде на концерт, на който групата да накара публиката да псува в един глас. Е, мечтата ми се сбъдна! В началото Twisted си набичиха техниката докрай и съответно първите две песни бяха с ужасен звук, но после оправиха нещата и изсвириха великолепно почти всичките си класически песни, които се очакваше. Само малко ме е яд, че не изсвириха The Beast и We're Gonna Make It, но ще го преживея.
Това лято трябваше да избирам между Whitesnake и този концерт и вече не съжалявам толкова, че изтървах Ковърдейл и компания.
Аватар
Titan
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от Titan »

Другите 2 банди изобщо не мога да ги слушам, но Helloween... съжалявам, че не бях там. Бях на 2-та концерта в София, а този на 29.01 тая година пък беше най-великото събитие, на което някога съм бил :shock: Мъкнат ме по концерти от мушморок още (1-вия ми метъл концерт е през... ъъ... 1992-ра година, на концерт на група "Узорпатор", в някво читалище), но такова нещо като техния концерт никога не бях виждал. Никакви гигантски монитори и космически кораби на сцената и лазерни лъчи или каквото и да било там, за да се размажа на едно такова невероятно шоу. Особено "Future World", кгоаот представиха и бандата, тва никога няма да го забравя... и какво ли не чух за концертите на тиквите тук досега - били тъпи, скучни, не се раздавали, свирели колкото да отбият номера - глупости! Вярвам, че са се представили на ниво и сега 8) Съжалявам, че изпуснах, но нямаше простокак да се вдигна. А трябваше да слушам и Twisted Sister и Testament, което никак не ми се нрави :P
2012-та светът щял да свърши, копелета. Мен ми е все едно... стига да не свърши върху мен!
Industrial/Modern/Power фундаметълист! :)
Аватар
I, Voyager
В началото бе словото

Мнение от I, Voyager »

Това беше концертът на годината за мен! Kaliakra Rock Fest имаше и леко сантиментална стойност за мен, защото първият по-голям концерт, на който съм ходил беше през 2003г. на Helloween в София. Сега ги гледах за втори път, но нека започна по ред на групите.
Testament
Една от най-любимите ми траш групи! Имахме невероятния шанс да ги видим в оригиналния им състав (с изключение на Луй Клементе, който беше заменен от Джоуи Темпеста). Незнайно защо Testament започнаха 30 мин. по-рано от обявеното и доста хора пропуснаха първите им песни. Е аз си влязох в стадиона още към 8 така че не се оплаквам 8) . Свириха песни само от първите си албуми, записани в този състав. Това аз си го отчитам като лек минус, защото не бих се разсърдил на един Low например. Другият минус е, че свириха едва час и не излязоха на бис, но все пак концерта се водеше фест и сигурно е било предвитено. Като цяло Testament разгряха стабилно публиката, но тази им роля на подгряващи не им отива и аз лично ще ги чакам да дойдат отново, този път като хедлайнери.
Helloween
Е тука вече стана голямото пеене. Не крия, че Helloween ми е една от най-любимите групи въобще (№4 ако трябва да бъда точен). Наблегнаха на песни от двата им класически Keeper-а, като изненадата беше Halloween. Не знам защо, но този път ми се стори, че Анди Дерис не се справя добре с вокалите на Киске. На първия им концерт не бях забелязал такова нещо. Иначе имаше ги типичните за тях заигравки-разпявки с публиката. Най-много се израдвах на тази, която направи барабанистът. Като цяло не съм спрял да се дера на нито една песен, дори и на тези от новия Keeper, което доведе до там,че...
Twisted Sister
... ги гледах кротко поседнал на земята с чаша бира в ръка :lol:. Не съм им голям фен, но трябва да призная, че са големи професионалисти. Дий Шнайдер наистина знае как да контактува с публиката, в резултат на което Бул-"факин"-герия :wink: изригна на класики като I Wanna Rock, We're Not Gonna Take It и др. Тези хора са вече 30г. на сцената и все още кипят от енергия. Въпреки, че и Testament, и Helloween са групи от световен ранк, Twisted Sister бяха истинските хедлайнери на вечерта.

Мисля, че всички ние, феновете на рок музиката трябва да благодарим на г-н Цонко Цонев за всичко това, което прави и да му стискаме палци да продължава във все същия дух. Сигурен съм, че на 25.08. около 8000 фенове са си мислили така, както си мисля аз сега.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”