с каква цел...

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Brainless Pirate
Гутенберг

с каква цел...

Мнение от Brainless Pirate »

Реших да попитам хората:)
Какви филми или постановки обичате да гледате? Такива, които да ви накарат да се замислите, да ви напълнят главата и душата, или такива, които ви отвличат вниманието от мислене, изпразват главата и забавляват?

Не знам дали ги обясних правилно, но ми се струва, че са два съвсем различни типа филми, правени с различна цел, гледани с различна цел.
Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jolinar »

Ами, на мен поне ми се струва че те разбрах :)
Аз лично предпочитам първия тип. Защо ли? Хм... Просто това ми се струва, че е най-добрия вариант, защото мога да ги гледам по всяко време и да ми дадат това, от което в момента имам необходимост. Очевидно защо в първия случай. А ако просто искам да забравя някой проблем, просто трябва да започна да мисля за нещо друго, което ме е впечатлило напоследък. Обаче като се замисля, май във всеки филм може да се открие нещо ценно, ако не нещо от значение за цялото човечество, то поне нещо, което е в състояние да те научи на нещо.
"Във Физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."
Martto
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Martto »

И аз предпочитам тези от първия тип, особено що се отнася до филмите...
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

I az opredeleno predpo4itam purviq tip, za6toto za drugite makar i da ima momenti,koito sa interesni i zabavni sled filma ne ti ostava nikakvo vpe4atlenie i se zabravqt burzo,a drugite ostavqt nqkakva 'sleda' i porajdat razmisli- tova e polezno! :wink:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Такива, на които по-лесно се заспива. По принцип не намирам свободно време за филми, така че времето преди лягане е единственото, когато мога да си пусна филм... :sleepy2:
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

i az sum za purvite, no po princip ne pre4i da pogledam i ot vtorite, osobeno kogato imam nujda da se raztovarq i da se posmeq..
Brainless Pirate
Гутенберг

Хихи каква интелектуална компанийка е тука:) но това само ме радва, де.
Тенкс за отговорите, хора!!
Въпросът ми хрумна напоследък от много гледане на 'замислящи' филми накуп. Такива филми малко или много сдухват. :( Поне мен успяват. Запитах се, защо ги гледам тогава, от мазохизъм ли, но може би е така, защото всъщност предпочитам да гледам филм , който да ми даде нещо, да ме обогати с него, отколкото да ми загуби времето.
Но от друга страна, когато съм много натоварена, една тъпа комедия тип американска, разтоварва добре.
Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jolinar »

При мене се получава понякога нещо много странно - например филми, които уж би трябвало да ме накарат да се замисля за Живота, Вселената и Всичко останало, ми действат изключително разтоварващо, докато например тъпите американски комедийки успяват да ме накарат да се замисля за не толкова ежедневни и тривиални неща... Явно всичко зависи от това в какво настроение те хваща даден филм.
"Във Физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."
Brainless Pirate
Гутенберг

Да..например в "Страшен филм" сцената с избучения силикон от бюста на героинята беше толкова алегорична. признавам ,че ми направи впечатление самата идея :oops: не ми се смейте :oops: :oops: поне не много :oops:
citibank
В началото бе словото

Мнение от citibank »

:) майче доста си приличаме тук
Аз лично гледам и двата типа...то си зависи от настроението най-вече.Примерно скоро гледах "Мъж под прицел" и супер много ми хареса,хем има над какво да се замислиш и в същото време не те ангажира толкова много..незнам трябва да се гледа каквото ти се гледа :lol: :lol: :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Когато отивам на театър ,отивам с нагласата за нещо сериозно,което ще ме накара да погледна живота си,себе си,околните и какво се случва с нас.А когато отивам на кино ,гледам точно от изпразващия тип филми,да ме накарат да спра да мисля поне за 2часа ,за безумните курсови работи,изпити,проблеми...Общо взето кино гледам по същата причина ,по която чета Cosmopolitan-пълно мозъчно изпразване и отпускане.
Brainless Pirate
Гутенберг

Има нещо такова с театъра
То и постановките никога не са чак толкова безмозъчно кухи. Дори тези, на които се превивам от смях, всъщност са доста смислени - и на практика съчетават двете неща по идеален начин.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: с каква цел...

Мнение от pora_e_priqtel »

Winyan написа:Реших да попитам хората:)
Какви филми или постановки обичате да гледате? Такива, които да ви накарат да се замислите, да ви напълнят главата и душата, или такива, които ви отвличат вниманието от мислене, изпразват главата и забавляват?

Не знам дали ги обясних правилно, но ми се струва, че са два съвсем различни типа филми, правени с различна цел, гледани с различна цел.
Предимно тези от първия тип, но понякога ми идва добре накоя разтоварваща простотийка :lol:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Ако ми се мисли за нещо, сядам и си го измислям. :P
Харесвам, например, филми в които се лее кръв, но има доста, които разчитат само на това и не струват.
Наскоро гледах Rain Man с Круз и Хофман... еми не ми хареса, напук на всички, които попитах. Хофман го уважавам и той, пича, толкова добре си изигра ролята на дразнещ малоумен, че чак мен ме подразни. Евала му правя, ама не ми се отрази добре това дразнене.
Обичам филми с психологическото въздействие. Такива които ти сплескват мозъка! Още по-добре ако има кръв! Например Hellraiser 5 ми хареса (отново напук на всички), но има един шедьовър, който си ми стои на видно място в колекцията - Dead End! Този наистина може да накара несвикналите да изперкат! Ако нямате нищо против малко кръв и много психо атаки, изгледайте го! Има го в arenabg.com ако не се лъжа...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Лорд Носферату написа: Хофман го уважавам и той, пича, толкова добре си изигра ролята на дразнещ малоумен...
Аутизмът не е малоумие...
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”