Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)

Мнение от Green Eyes »

Здравейте!
Ще кандидатствам във ФЖМК и затова реших преди изпитите да събера възможно най-много кандидат-студенти за този факултет, да обменим мнения, да си поприказваме, евентуално може и да се видим в София. Така че, който се интересува - да пише, аз ще следя редовно!
Предлагам да започнем със залагания кой автор ще се падне на изпита по БЕЛ :)))
Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Прогноизи( не съм ги сънувал)

Далчев 30%

Милев 30%

Яворов 40%

Вапцаров 40%

За мен литературата не е важен изпит. Явявам се да проверя колко бих изкарал,въпреки че се готвя от доста време, но все пак за тези които ще се пробват за журналистика, които ще влязат по-скоро, щото напливът за момчета там не е мн голям, почти съм убеден, че темата ще е върху поезия. За есето обаче идея си нямам.
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

аааа, CasapA, ти направо ми отряза главата с тия автори :? :shock:
и аз ще пробвам във ФЖМК, но ми е второ желание
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ами първото кое е? Само не кавай ПР :) :)
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

не знам защо ,но май само аз си мисля ,че темата ,която ще се падне не се знае предварително :shock: всички си имат някакви източници, тн .. но не знам кое от 2те предпочитам да си мисля - че всичко е късмет или че поне малко има човешка ръка в дейностите .. :roll:

CasapA защо само тези 4-мата са изведени ? няма ли някой с над 50 % или за тях няма прогнози :wink:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

От поезията най ама най много ме притеснява лириката на Вазов, не Епопеята, а другите му стихосбирки, много се надявам да няма тема, формулирана само върху тях! иначе и символистите не са много приятни, но пак по-добре :)
Joyride и аз си мисля, че никой не знае темите, май сме прекалено наивни!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Хахахах...

Не знам за темите, но за авторите съм УБЕДЕН, че се знаят!!!
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

е добре, на мен ми стига и автора да знам само, не искам темата, няма да я зубря за изпита я, но знам ли кой ще е...... ще се съсредоточа върху него, а не като сега да ги чета всичките 14 :)
Аватар
Ronia
В началото бе словото

Мнение от Ronia »

Може би аз съм малко наивна, но си мисля, че авторът и темата, които се падат в СУ на изпитите никога не изтичат и не се знаят предварително! ЗА съжаление! Миналата година яко се тръбеше, че ще се падне Гео Милев, разбих се да го уча и после кво...Тютюна на Димов... :shock: Е, иска ми се да вярвам, че ПОНЕ в СУ корупцията е сведена до минимум и властва честното съревнование и лоялната конкуренция... :roll:
Е друг е въпроса за хипер субективното оценяване на темите по литература, което е просто неизбежно...
Абе за ФЖМК изпита по литература е само една бариера, най-важни са писмения по журналистика (там оценката се удвоява) и усния!
Атакувайте смело ФЖМК! И най-важното-бъдете креативни и мислете шантаво! :headbang: :thumbleft:

we are waiting for you бъдещи колеги! :lol:
Не разбирате ли, момчета,
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

Не знам за темите, но за авторите съм УБЕДЕН, че се знаят!!!
-- ами да- 14 са :P шегувам се.. не знам де , вече казах -от една страна ми се иска да има човешка намеса, защото ще има поне .. някаква логика в избора, а не само късмет :shock: друг е въпросът колко ще ни изнася логиката :lol:
От поезията най ама най много ме притеснява лириката на Вазов
-- мен лично ме притесняват доста неща .. и колкото повече мисля, толкова повече се притеснявам и затова съм си забранила.. мисленето :D каквото стане бе -дала съм всичко от себе си (и продължавам да давам) ,ако не тази -то другата година :roll:
само да минат тези изпити.. и послеее ... :twisted:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Joyride написа:От поезията най ама най много ме притеснява лириката на Вазов
-- мен лично ме притесняват доста неща .. и колкото повече мисля, толкова повече се притеснявам и затова съм си забранила.. мисленето :D каквото стане бе -дала съм всичко от себе си (и продължавам да давам) ,ако не тази -то другата година :roll:
само да минат тези изпити.. и послеее ... :twisted:

Все едно аз го казах! :wink:
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

Pimboli написа:
Все едно аз го казах!
:lol: аз съм измислила вариант -ако не ни искат в СУ да го щурмуваме :twisted: всички на щик, пък който оцелее ще разказва :lol: :lol: ще ми остане някой ненаучен автор, защото не мога да се занимавам вече -изпуши ми мозъка , така че ще видим Що е то късмет и има ли такова жУвотнУ у нази .. :cyclopsani:

ОФФ : Пимб и този аватар ти е много сладък :shock: аз напоследък съм в постоянно заспало състояние ,така че ме привлича неистово :lol:
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

И аз ще оставя един автор, без да се занимавам изобщо с него! Ама няма да кажа кой, че Жоро ще ме бие :oops:

Аватарът ми напомня, че има и такова нещо, наречено сън :lol:
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

ОФФ : е ти 1 ... :roll: аз ще видя - не мога да броя до толкова :lol: то не е смешно де ,трагично е :oops: ама .. по цял ден вися в нас пък нищо не става -явно не съм правена за ученичка :P а хем си учех много съвестно през цялото време..сега какво става .. няма картинка ,която да сложа просто .. а аз със съня съм скарана от няколко дена насам -будя се в 5ч с мисълта към кой автор какво съм пропуснала :shock: и да кажеш,че го научавам после..ама хайде да не се отплесвам ,че много дълъг ОФФ стана ..
Аватар
Green Eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Green Eyes »

Значи няма да съм само аз с недонаучени 1-2 автора! Имам чувството, че като бях на училище повече учих, а сега тоя месец уж щеше да е "яко учене".... е как да издаржа в нас по цял ден, в тая жега е само за плаж, а и вече не мога да помня, колкото и да чета нищо не ми се задържа в главата! :roll:
поне да мине 14-ти, само това искам и край на мъките ни с авторите! трябва да излезем да го отпразнуваме! :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”