ЕСТК или на кратко кредитите? (10/2004г.)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ЕСТК или на кратко кредитите? (10/2004г.)
Искам да попитам има ли някои които да я разбира тая кредитна система???щото аз съм първи курс и абсолютно всичките ми колеги са в пълна мъгла по въпроса(и себе си включвам в това число разбира се).Основното което ни интересува и което никoй служител,чиято работа е именно това,не иска да ни обясни като хората е дали езика и спорта,които за нас(ФФ) са факултативни дисциплини могат да заменят някои избираеми като носители на кредити???Моля ако някои от по-горните куросве е наясно да ни помогне!Иначе сме решили съвсем отговорно да обявим бойкот!!!:)

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Хихи ами Принцесо, ако сикаш да бойкотираш кредитната система, това може да стане като напуснеш университета
, иначе не виждам как.
Кредитната система ти позволява дипломата ти да догони европейските , да се стандартизира и да си по-мобилна с нея. Т.е. можеш да си вземеш кредитите от СУ и да ги пренесеш в някой друг уни, и да ти се признават. За България трябва вече да е така, а мераците са да е и за Европа, когато влезем в ЕС след две годинки. Т.е. тогава би трябвало да се видят резултатите от въвеждането на кредитната система.
Кредитната система ти позволява дипломата ти да догони европейските , да се стандартизира и да си по-мобилна с нея. Т.е. можеш да си вземеш кредитите от СУ и да ги пренесеш в някой друг уни, и да ти се признават. За България трябва вече да е така, а мераците са да е и за Европа, когато влезем в ЕС след две годинки. Т.е. тогава би трябвало да се видят резултатите от въвеждането на кредитната система.
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Принцеске, предполагам от ксерокса си могла да си вземеш листчета с учебния план, т.е. колко кредитни точки от всеки раздел(или както там се нарича) трябва да вземеш за да завършиш. А също можеш да провериш и всеки избираем предмет към кой раздел се води. Ако спорта е писан, че е от еди кой си значи може да замени другите от същия. Ако не го пише никъде, значи нищо не заменя. Ако все пак нямате такъв списък, значи да предполагам ли, че под "никой" разбираш и секретарката на факултета и инспекторите?
И като споменаваш, че си първи курс - тези кредитни точки са за да можеш да завършиш, а не за да запишеш втори. Ако искаш можеш нищо да не взимаш до последната година и тогава да наваксаш, ако искаш можеш и да изчакаш докато всичко ти се изясни, което гарантирано ще е преди да завършиш
.
И между другото според мен спорта и английския ще е по-приятно и полезно да ги вземеш последните години - аз лично нямам нищо против да ми се беше наложило да вляза малко физически във форма и да си поопресня английския, а не да карам на мускули (т.е. да замествам забравените думички описателно, което понякога кара хората (чужденците) да изгубят интерес, докато ме разберат
)) )
Така че дишай спокойно. Живота е хубав и накрая всичко си идва на мястото или пък започва да се чувства на мястото си
.
И като споменаваш, че си първи курс - тези кредитни точки са за да можеш да завършиш, а не за да запишеш втори. Ако искаш можеш нищо да не взимаш до последната година и тогава да наваксаш, ако искаш можеш и да изчакаш докато всичко ти се изясни, което гарантирано ще е преди да завършиш
И между другото според мен спорта и английския ще е по-приятно и полезно да ги вземеш последните години - аз лично нямам нищо против да ми се беше наложило да вляза малко физически във форма и да си поопресня английския, а не да карам на мускули (т.е. да замествам забравените думички описателно, което понякога кара хората (чужденците) да изгубят интерес, докато ме разберат
Така че дишай спокойно. Живота е хубав и накрая всичко си идва на мястото или пък започва да се чувства на мястото си
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Е, то ако всичко е по мед и масло рано или късно става безинтересно.
Аз снощи обяснявах подред какво може да очаква от повечето предмети и преподаватели на едно девойче от първи курс, така че ако още някой има въпроси да заповяда.
Аз снощи обяснявах подред какво може да очаква от повечето предмети и преподаватели на едно девойче от първи курс, така че ако още някой има въпроси да заповяда.
Последно промяна от dimo на 08 Окт 2004, 09:16, променено общо 1 път.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
- ^PrincessA^