Джудо ?!

Модератори: ники, Methuselah

system_regulator
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Джудо ?!

Мнение от system_regulator »

Някой можели да сподели как стоят нещата с джудото в СУ на този етап. Знам ,че преди години е било доста на ниво ,но последно време не е така. Как са тренерите , кога и къде се провеждат тренировките, има ли възможност за развитие( тренирал съм дълго време ,но прекъснах , се имам желание да продължа ,но не и от нулата) сега , въобще има ли живот в този спорт в университета :?
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Джудо ?!

Мнение от Angel_N »

Преди да почна джудо в Софийски не съм го тренирал, единствено шотокан карате. Първи и втори курс тренирах джудо и мога да кажа следното:
- желателно е да се ходи 2 пъти в седмицата, за разлика от останалите спортове в СУ, за които са ми разправяли на мен лично
- аз ходих при сенсей Луканова и мога да кажа, че е много готина и е толерантна, но до определен момент само - строга е що се отнася до присъствия, ката, дисциплина по време на тренировката; аз имах проблеми с присъствията и тя прояви разбиране и ми помогна да си уредя нещата, защото сам си бях виновен и съм ѝ благодарен за отношението, защото не са много хората в СУ, които нямат за цел да те прецакват за забавление....
- всички в залата се държат приятелски и са си като една голяма компания или семейство; имат си традиции
- активно се участва в състезания

Като заключение мога да кажа, че джудото в СУ е много добър избор за човек, който вече е тренирал джудо и обича това бойно изкуство. Хората и условията са супер.

Аз смених спорта поради простата причина, че пробвах и видях, че джудото не е за мен, затова казвам, че джудо е супер да се запише ако е за теб, но ако не е за теб ще ти дойде малко по нагорнище :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

Първата възможност, която ви се предлага в СУ, за получаване на информация е спортният лагер на Департамента по спорт за студенти от СУ от 2 до 12 септември 2013 г.
Там може да се запознаете с преподавателите по спорт, студентите и възможностите да спортувате в СУ.
По време на лагера се провеждат много спортни дейности - подготовка, състезания и естествено купони.
Провеждат се Международен плажен волейболен турнир, турнири по плажен тенис и тенис, баскетбол, плажен футбол и волейбол и др.
Всеки ден по график се провеждат тренировка на отборите по лека атлетика, джудо, плуване и др. спортове, в които всеки може да се включи, дори да не е в състава на отбора.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... tni_lageri
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Само ще отбележа, че представителят на джудото в СУ (judoka) създаде у мен много добри впечатления, докато пишеше във форума, та съм склонен да повярвам на това, което Angel_N е написал във връзка с готовността да бъде помогнато на студентите и толерантността.
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

ники написа:Само ще отбележа, че представителят на джудото в СУ (judoka) създаде у мен много добри впечатления, докато пишеше във форума, та съм склонен да повярвам на това, което Angel_N е написал във връзка с готовността да бъде помогнато на студентите и толерантността.
Джудока е сенсей Луканова, ако не се лъжа :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
system_regulator
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от system_regulator »

Благодаря за отговорите. Нямах възможност да отреагирам по-рано. Това ,за което споменахте е много важно в моя случай. Обичам спорта , тренира ми се и най-вече - съзтезава ми се. Но не искам да ме юркат , в пъти повече ме вълнува все пак специалността ,която ще изучавам , не че ще се скъсвам да ходя на лекции , напротив ,но в никакъв случай няма да мога да се отдам на тренировките. В даден момент мога да съм надъхан и да тренирам здраво ,но в друг да нямам особено желание ,да трябва да чета за изпит и т.н. ,знаете как е. В този ред на мисли ,оценката как се получава ? Нормативи , кати , разни такива ? Аз например се нервирам много на теорията , имената на техниките понкога и там съм за среден 3 в най-добрия начин. В борбата обаче ... е , имам усет да кажем. Благодаря отново.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”