Въпрос за продължаване във втори курс
Модератор: MidwinterSun
Въпрос за продължаване във втори курс
Имате ли идеи с колко невзети изпита може да се продължи във втори курс? За правото ме интересува =)
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за продължаване във втори курс
Май само с 1 невзет....
Ако са 2 и повече, трябва да подадеш молба да те пуснат условно...
Ако са 2 и повече, трябва да подадеш молба да те пуснат условно...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Не бяха ли два макс и три с молба?
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
При правото е различно.
Когато аз бях първи курс, можеше да запишеш втори само с един невзет изпит. В Правилника за организация на учебния процес на ЮФ пише, че си губиш студентските права при два невзети. А от миналата година, може да запишеш условно с до 3 невзети.
Защо не попиташ в Отдел Студенти, те най-добре биха ти отговорили, тъй като в момента гадаем?
Когато аз бях първи курс, можеше да запишеш втори само с един невзет изпит. В Правилника за организация на учебния процес на ЮФ пише, че си губиш студентските права при два невзети. А от миналата година, може да запишеш условно с до 3 невзети.
Защо не попиташ в Отдел Студенти, те най-добре биха ти отговорили, тъй като в момента гадаем?
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
Благодаря на всички за коментарите. Ще попитам в отдел студенти утре, просто мислех, ако някой знае със сигурност тук, да сподели
Някъде бях чела, че според новите правила можеш да продължиш във втори курс с максимум 3 невзети изпита...
п.с- не, че до сега имам невзет изпит, но утре имам тест по оит при русинова и силно ме съмнява да го взема
п.с- не, че до сега имам невзет изпит, но утре имам тест по оит при русинова и силно ме съмнява да го взема
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Тестовете са най-лесната изпитна форма по мнение на мен и близкия ми приятелски кръг от колеги...
Едва ли ще е толкоз труден...
А важен момент е и спорта - без него май не може да се запише нова година...
Едва ли ще е толкоз труден...
А важен момент е и спорта - без него май не може да се запише нова година...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
Задочно съм, нямам спорт.
Иначе тестовете за мен са си нож с две остриета. Не знам ти при кого си бил на изпит по оит, но от впечатленията на колегине ми, които са били на предварителния, разбирам, че положението не е никак розово...
Иначе тестовете за мен са си нож с две остриета. Не знам ти при кого си бил на изпит по оит, но от впечатленията на колегине ми, които са били на предварителния, разбирам, че положението не е никак розово...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Винаги е можело да запишеш с три условни, от край време. Просто беше нерегламентирана практика, деканът допускаше да запишеш условно с молба до 3 невзети изпита. После от отдел студенти решиха да си улеснят живота и да го обявят на всеослушание, да се знае от всички. Това никога не е било в нарушение на правилника на факултета - с един условен просто записваш, ако имаш повече подаваш молба. Ако са 4 - молбата ти се отхвърля.
Както Вяра правилно отбеляза, в правилника фигурира изричен текст, че при повече от един невзет изпит в първи курс се губят студентски права. Остава въпросът дали това се прилага и на практика. За това вече трябва да се пита в отдел студенти.
Както Вяра правилно отбеляза, в правилника фигурира изричен текст, че при повече от един невзет изпит в първи курс се губят студентски права. Остава въпросът дали това се прилага и на практика. За това вече трябва да се пита в отдел студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

MidwinterSun, и аз това съм го чела за загубването на правата, да се надяваме, че няма да се стигне до та
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Бях по ОИТ при този преподавател и си взех изпита почти без учене, да не кажа с никакво 
Vanity, definitely my favorite sin...
- Mablung
- В началото бе словото
Дали са ориентировъчни дати през септември в сайта на факултета, обаче на мен хич не ми се връща в София тогава. Нейде из този форум бях чел, че крайният срок от страна на фактите е към началото на октомври. Можете ли да потвърдите преди да драсна един мейл на Отдел „Студенти“?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Крайният срок за плащане на семестриалните такси е обявен в заповедта, с която се определя размера им. Въпросната заповед можеш да я намериш на сайта на СУ.
Оттам нататък датите на отдел студенти са само инструктивни, но макар и незадължително, спазването на техния график спестява много главоболия. Ако решиш да се записваш в последните дни, ще се засечеш със завършващите студенти, които ще подаваме молби за държавни. А никой не обича километричните опашки до стълбите.
Оттам нататък датите на отдел студенти са само инструктивни, но макар и незадължително, спазването на техния график спестява много главоболия. Ако решиш да се записваш в последните дни, ще се засечеш със завършващите студенти, които ще подаваме молби за държавни. А никой не обича километричните опашки до стълбите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.