Здравейте!
Случайно срещнах един човек, който ми каза, че към СУ се провеждат курсове по японски език. Самото обучение се извършвало в Центъра за източни езици и култури. Записването ставало до 30 този месец. Бих искала да попитам дали в учебната програма езикът, който се изучава е избираем? Дали мога да запиша примерно японски? Ако някой има повече информация относно този курс по японски, моля да пиши.
Курсове по японски език (09/2004г.)
- Amaterasu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Курсове по японски език (09/2004г.)
If we had nothing to complain about and endeavour for, life wouldn't be fascinating.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Вярно е. Всяка година има такива курсове.
Разполагам със следната непотвърдена (но доста правдоподобна) информация:
Начало на курсовете - 1 Октомври в ЦИЕК (Център за източни езици и култури). Общо 15 седмици, май по 3 часа седмично.
Записването е от 15 до 30 Септември. Цена - май 150 лева.
Най-добре иди в ЦИЕК и провери. Това, което знам със сигурност, е че преподавателите не са от катедрата по японистика, тоест не са същите, които преподават на редовните студенти.
Бих искала да попитам дали в учебната програма езикът, който се изучава е избираем?
Този въпрос не го разбрах... Ако питаш дали това се води като избираем предмет (дето носят разни кредити, точки, запетайки, лунички и звездички) - едва ли, това си е частна инициатива, все пак плащаш за курса. А и не е нужно да си студент в СУ, за да се запишеш.
Разполагам със следната непотвърдена (но доста правдоподобна) информация:
Начало на курсовете - 1 Октомври в ЦИЕК (Център за източни езици и култури). Общо 15 седмици, май по 3 часа седмично.
Записването е от 15 до 30 Септември. Цена - май 150 лева.
Най-добре иди в ЦИЕК и провери. Това, което знам със сигурност, е че преподавателите не са от катедрата по японистика, тоест не са същите, които преподават на редовните студенти.
Бих искала да попитам дали в учебната програма езикът, който се изучава е избираем?
Този въпрос не го разбрах... Ако питаш дали това се води като избираем предмет (дето носят разни кредити, точки, запетайки, лунички и звездички) - едва ли, това си е частна инициатива, все пак плащаш за курса. А и не е нужно да си студент в СУ, за да се запишеш.
- Amaterasu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Мерси за информацията, на мен ми казаха 80 лв., но най-добре да проверя на място. Относно избираемия предмет имах предвид нали по време на семестрите тези, кото не сме филология учим като предмет някакъв език или се лъжа? Не съм запозната много със самите програми. Хубаво ще е, ако вместо английски можем да запишем испански или японски.
Преподавателите от катедрата по японистика не провеждат курсове?
Arigatou gozaimasu
) Много як език е японският, доста различен...особено канджи 
Преподавателите от катедрата по японистика не провеждат курсове?
Arigatou gozaimasu
If we had nothing to complain about and endeavour for, life wouldn't be fascinating.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Douitashimashite.
Нямам представа какво учат не-филолозите. Ако е вярно, че имат чужд език за задължителноизбираем предмет, то това ми звучи като добра идея. Но дали може да се запише японски - ммм, не съм сигурен. Знам, че за кредити и точки могат да се вземат другите предмети от специалността, например японска култура, или история. Така миналата година имахме едни културолози заедно с нас в лекциите по религия и култура, защото на тях им трябвали някакви факултативи или какво там беше, вече и аз се обърках...
Да, курсовете са провеждат от други японци и други българи, не ги познавам.
Нямам представа какво учат не-филолозите. Ако е вярно, че имат чужд език за задължителноизбираем предмет, то това ми звучи като добра идея. Но дали може да се запише японски - ммм, не съм сигурен. Знам, че за кредити и точки могат да се вземат другите предмети от специалността, например японска култура, или история. Така миналата година имахме едни културолози заедно с нас в лекциите по религия и култура, защото на тях им трябвали някакви факултативи или какво там беше, вече и аз се обърках...
Да, курсовете са провеждат от други японци и други българи, не ги познавам.