Ново правителство / 42ро оНС

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ще стане след тия избори?

Нова политическа криза (ерго нови избори)
11
48%
ГЕРБ + Атака ще са на власт
3
13%
БСП + ДПС ще са на власт
3
13%
Някаква нова тройна коалиция
1
4%
Широка коалиция между 4те партии (вж. Швейцария)
0
Няма гласували
Правителство на малцинството (ГЕРБ? или БСП?)
0
Няма гласували
Гражданска война, военно положение, мандат на ООН за страната?
0
Няма гласували
Извънземни кацат и ни поробват, така решават кризата
5
22%
Друго, роден от мен сценарий!
0
Няма гласували

Общо гласове: 23

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Ново правителство / 42ро оНС

Мнение от Kristo »

http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html

Ето това е официалния сайт на ЦИК, където пускат резултати от избори, по принцип, не знам дали като четете това ще са обработили 100% протоколите, но сега конкретно не са...

И тъй, имаме 4 партии в НС - ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака.

Президентът трябва да даде мандат за правителство на Герб, ако те го върнат - на БСП... ако и те го върнат, вече може на някоя от другите 2...

Служебното правителство ще си седи, докато бъде гласувано и прието ново от НС - т.е. когато се използва мандата...

Евентуални коалиции? Е па де да знам, вий кажете...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Ново правителство / 42ро оНС

Мнение от Надежден Случай »

Комунягите и турците,друг вариант за коалиция не видят моите очи. :cyclops: С герберите очевидно никой няма намерение да оперира,а Волен не ми се вижда много склонен да преговаря. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Засега нещата са много неясни, но все си мисля, че Боленчо може много бързо да обърне палачинката.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

те ше му изядат палачинката преди той да се сети да я обръща :lol: :mrgreen:
한류
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Ако направят, твърде вероятно да е без ГЕРБ. На повечето места казват, че БСП и ДПС имат все пак 121 депутата, което им дава мнозинство, но изключително нестабилно. От друга страна в момента е много съблазнително за партиите да са в опозиция.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

А как гледате на идеята за програмно правителство между ГЕРБ и Атака? Ясно договорени и подписани 5-6 неща, изпълнявани от техни министри, които досега не са заставали много-много пред прожекторите и обществото не ги възприема като политици. Така изземват идеята от БСП+ДПС и ако те не подкрепят подобно правителство, ги обвиняват, че са лъгали обществото за програмно правителство. Леко се отстъпва на Атака с отнемане на лиценза на ЧЕЗ (това тръгна като процедура и без това), с известни промени в законодателството за българското гражданство, в Изборния кодекс и приемане на закон за българския език. Другото от ГЕРБ.
Това ако имат 121 депутати обаче.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Евала, един човек да напише правилно депутати! :mrgreen:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

alter ego написа:А как гледате на идеята за програмно правителство между ГЕРБ и Атака? Ясно договорени и подписани 5-6 неща, изпълнявани от техни министри, които досега не са заставали много-много пред прожекторите и обществото не ги възприема като политици. Така изземват идеята от БСП+ДПС и ако те не подкрепят подобно правителство, ги обвиняват, че са лъгали обществото за програмно правителство. Леко се отстъпва на Атака с отнемане на лиценза на ЧЕЗ (това тръгна като процедура и без това), с известни промени в законодателството за българското гражданство, в Изборния кодекс и приемане на закон за българския език. Другото от ГЕРБ.
Това ако имат 121 депутати обаче.
Няма да се сърдиш, ама идеите, които Атака искат да приложат са нелепи.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Имам негативни очаквания за идните месеци.

Нека разгледаме набързо възможните варианти:

ГЕРБ + Атака = 121 депутати. Дали ще надделее желанието на Атака да не допуснат ДПС във властта или няма да може да пренебрегнат плана "Сидеров"? Според мен ще стане първото, а планът "Сидеров" ще бъде модифициран, тъй като Атака е правила това и в миналото - твърдата й линия бе смекчена в началото на миналото 41-во НС, след което на фона на протестите от февруари реториката им отново стана много крайна - това е и причината за високия резултат на изборите. Гледайки от моята камбанария, вероятно при такъв формат на правителството Атака биха получили външно министерство, което с идеите им за национализация ще ни вкарат в такава дипломатическа катастрофа на ниво ЕС, че за отношенията с Турция дори и няма дума да обелвам.

БСП + ДПС = 119 депутати. Вероятно няма да бъде толкова трудно някой да бъде "купен", за да има мнозинство в тоя случай, но трябва ли да се връщаме отново към съмнителните сделки със заменки, безразборно точене на фондове и мракобесничество (което предполагам ще има срещу кадри на ГЕРБ ?). Не, не че не искам да видя процеси срещу Б.Б., Цв. Цв. и компания, но покрай тях може да си заминат и много други хора. Друг е въпросът, че народът би реагирал според мен по-остро към този вариант, и отново ще има протести, които може да ескалират и в нещо много по-неприятно (защото твърдия електорат на ДПС ще си подкрепя партията, а както знаем той е етнически в мнозинството си, а това си е много експлозивна рецепта).

Към момента нещата наистина изглеждат на кантар, като все пак ми изглежда по-възможен варианта ГЕРБ и Атака да сформират нещо, само за да не падне мандата в ръцете на БСП (вторите в редичката). Изявленията на Сидеров, че ще работи с тези, които подкрепят плана му, ме насочват към този извод.

Това обаче ще е едно правителство, което много трудно ще работи. Заради малкото мнозинство (само един глас), всички закони ще бъдат приемани, ако изобщо, много трудно, парламентът на практика няма да функционира. Порочните практики на ГЕРБ ще си продължат, а Атака може да нанесе за няколко месеца такива дипломатически щети, че ще ближем рани с години. Недоволството на улицата, и усещането, че нищо не се е променило, ще продължава да тлее, докато не избухне.

В крайна сметка виждам нови избори през есента/зимата на тази година, след като евентуалното бъдеще правителство започне да управлява, но се сгромоляса бързо след това. Остава някаква надежда, че за тези месеци дясното у нас ще успее да се консолидира (ДСБ, СДС, Кунева + още), за да може да излъчи някаква коалиция/партия, която да събере разпокъсания вот от по процент и нещо.
medicate, medicate
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

la douleur exquise
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Тъжни са тия избори. Много тъжни.
Изображение

Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

чак пък тъжни..
на витков си му е весело
:lol: :lol: :lol:
la douleur exquise
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Ако Сидеров отново подвие опашка след така характерните си гръмки изказвания,само ще си плюе на шансовете в бъдеще да печели по-висок вот. По-добър ход е да отстъпи пред евентуално включване на ДПС в управата,отколкото да влиза в безпочвени коалиции напук на великиот "план Сидеров". А да ви кажа,няма и особено значение кой пор ще изяде кокошката,в момента няма кадърни и отдадени хора,които да вършат добра работа в кабинета. Каквото и да излезе след тия избори,нито ще цъфнем,нито ще вържем. И да се стигне до нови избори,пак ще пълним бардака със старите к*рви.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Е, в момента би било разумен ход, ако някой вземе властта, да се опита да наложи експерти в правителството. БСП всъщност загатнаха за нещо подобно с Пламен Орешарски, макар това да е доста далече от истината като попадение.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Искате ли да изброим задачите пред евентуалното ново правителство, аз ще почна с няколко:

- Магистрала Тракия да се довърши и пусне ден по-скоро
- Най-бедния район в Европа (Видин, Враца, Монтана) да се вдигне на крака СПЕШНО - хората са отчаяни дотолкова, че и трите области са избрали БСП като първа сила..
- Спешна реформа в съдебната система
- Промяна на системата на финансиране и организация на спорта в страната, спомнете си Лондон 2012...
- Редица социални реформи не можаха да ги донаправят предните депутати - майчинските например, детски надбавки, прочее и прочее...
- Е-правителство, дето сигурно са го почнали още от времето когато са браузвали с netscape...
- България ще поеме президентството на ЕС след 5год, няма готови кадри, а сегашния парламент би трябвало да приключи 2017 и може да не му пука изобщо
- Усвояване на парите от фондовете, както и продължаване в пълна пара на старите проекти (защото спирането и прекъсването им ще води до глоби спрямо нашия бюджет)
- Магистрала Хемус, Магистрала Струма... да почнат магистрала Черно Море...
- О, да - какви ще са цените на тока, парното, горивата - при положение, че иде ляво правителство с уклон към Русия?

и т.н.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Публикувай отговор

Обратно към “България”