Слаба диплома

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

seengral
В началото бе словото

Слаба диплома

Мнение от seengral »

Може някъде да има отговор на въпроса ми, но не го намерих.Извинявам се предварително ако има такава тема.
Та, исках да попитам имам ли шанс да влезна в факултета по класически и нови филологии със слаба диплома?
Не успях да разбера дали дипломата като цяло е балообразуваща или само определени предмети от нея.
Работата е там че съм 11 клас в техникум и вече нямам шанс да оправя повечето предмети (освен техническите) тъй като се учат до 10 клас, а чак тази година реших да уча.
Притеснява ме това че хората си блъскат главите като имат диплома под 5.50, а аз най-вероятно ще я докарам до 4.50.
Добре съм по български и английски език така че на матурите си мисля че ще се представя добре.А и дори за сега да не съм достатъчно подготвен, се старая да си повиша знанията максимално докато дойде време за тях.
Най-вече искам да влезна със скандинавистика, както знам че тя е една от най-трудните специалности за приемане .Имам ли някакъв шанс въобще с такава диплома? Или по-точно, как дипломата влиза в балообразуването?
Пише че балът се образува от изпит по английски език, изпит по чужд език и оценка по Български език и литература от дипломата.Това значи ли че другите предмети от дипломата нямат значение? И тази оценка може ли да се замени от оценката от матурата по Български език и литература ? И този "изпит по чужд език" трябва да е различен от английски и български, така ли ( при положение че първата ми оценка е от английски) ?
Благодаря предварително за отговорите.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: Слаба диплома

Мнение от Ер Малка »

seengral написа: Добре съм по български и английски език.
Това е важното за ФКНФ.
Не се гледа цялата диплома.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... obrazuvane
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
seengral
В началото бе словото

Мнение от seengral »

Ер Малка написа:
seengral написа: Добре съм по български и английски език.
Това е важното за ФКНФ.
Не се гледа цялата диплома.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... obrazuvane
Супер! Благодаря.А трети език ще трябва ли да се учи? http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... inavistika
Не разбрах какъв е този "Чужд език"
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Какъвто си искаш
Може и пак английски
The more you want, the easier you are to exploit
seengral
В началото бе словото