Междудругото много ме кефи напоследък хормона в качеството си на хормон. Колко е подла и отмъстителна природата, дееба, не съм го очаквал от нея, шапка й свалям, хвана ме неподготвен.Boromir написа:Ми чета я тази тема и ми се върти една мисъл из главата... Всичко описано дотук е следствие на отделянето на ендорфини и прочие химикали в мозъка. Тоест всичко е самовнушение, пристрастяване към причинителя на отделянето на ендорфини, докато се появи по-интересен причинител, след което процесът се повтаря. Разликата между химикалите няма, само в причината и вероятно в количеството - тоест дали ще идеш до Рим, ще плуваш в тропически океан или ще прекараш незабравима вечер на свещи с любовта на живота си - ми на молекулярно ниво е все едно. Дори ентусиазмът след сериозно физическо усилие е сравним с благостта след секс - щото и изворът им е един и същ.
Та си мисля - нЕма ли да е по-лесно да се приеме този малко по-реалистичен облик на любовта, вместо тия въздушни кули, дето всички сме ги градили? Не може ли да се приеме, че всички просто се стремим да създадем стабилна клетка за продължаването на вида, като за целта търсим най-адекватния партньор в зависимост от няколко елементарни критерия.
Обичаш, ама не знаеш защо - тцъ, подсъзнателно всички знаем! Произвеждане на здраво потомство и евентуалното му увардване, докато ни зареже - те тАва е тайнствената и необяснима причина. Инстинкти, слепи и всемогъщи.
Ония момчета дето се кефят да пръскат пари по баровете и дискотеките на София и лепят двулевки в студентски и двайсетолевки в центъра по тъпанджиите, защо го правят? Две причини - за да еб*т и за да се покажат колко им е дебел джоба и кви са алфа мъжкари, защото имат кинти, което е символ на успех в обществото. А показват какви са алфа мъжкари основно за да еб*т, така че в крайна сметка свеждаме причината до една.
А защо искат да чукат? (да ползваме синоним за разнообразие) Щото не те го искат. Природата им го внушава и ги кара да го искат с хормоните си. А колко от тия момчета имат пари именно защото не живеят по устойчив начин? И какво са парите всъщност и какво е по-изкуствено и по-обратно на природата от парите? В крайна сметка какво излиза, че са парите - една особена движима вещ, чиято стойност не е стойността на материала от който са направени, а емисионната стойност - едно изкуствено мерило на приноса в обществото на всеки индивид, което всеки един от нас харчи, за да задоволи естествените си нужди. Които дори не осъзнава, че са естествени, а си мисли, че той, видиш ли, имал някаква власт над себе си. Нямаш, пич. Природа. Тя е господарят. Ти си само оръдие. Не, ти си само куршумът, оръдието са хормоните, а спусъкът се дърпа от някой друг.
После нямало Бог. Ако няма Бог, да ви питам аз, кой е измислил тоя съвършен самошамар за типчетата от дискотеките? От само себе ли се е случил? Ако няма Бог, уважаеми събеседници, то природата заслужава да й измислим един, защото е грехота такива красоти да се случват случайно.
Разрешавам ви да ми крадете мнението, да го цитирате, да се олицетворявате с него, да го обожествявате, да го плюете, да го игнорирате, да направите мантра от него, да го използвате за да анализирате автора му. И да го коментирате. Друго не ви разрешавам да правите с него. Мое е, аз съм го измислил и съм го обективирал по някакъв начин и мога да ви учредявам колкото си искам ограничени права върху него и да ви забранявам да правите всичко останало, така че - гледайте си работата във всеки един случай, освен горните.
Всъщност не, оттеглям си разрешението, не можете да го крадете.