[КСК 2013] Скандинавистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Lithium_
В началото бе словото

[КСК 2013] Скандинавистика

Мнение от Lithium_ »

Здравейте, интересувам се от специалността Скандинавистика, но се чудя дали въобще имам шанс да ме приемат ( с изпит или матура по английски) Прочетох всички предишни теми от минали години, но така и не разбрах за какви оценки и съответно бал става въпрос... Минималният бал миналата година при момчетата е бил над 19 (или поне така помня) Въпросът ми е насочен по скоро към вече приетите от минали години - Какви оценки получихте на изпита или матурата по английски, за да ви приемат? Благодаря предварително!

[линк към миналогодишната тема: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 68&t=21257 ]
svetlio.varna
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Re: Скандинавистика 2012-2013

Мнение от clinical_dead »

За тази година балът падна малко, но миналата (2011-та) мисля че си остана 24 (т.е. максимален бал) до края. Трябват ти пълни шестици и на матурата и на изпита.
Изображение

Изображение
Lithium_
В началото бе словото

Мнение от Lithium_ »

Мерси много! Само дето ми се вижда леко невъзможно да изкарам две пълни 6-ци :(
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Lithium_ написа:Мерси много! Само дето ми се вижда леко невъзможно да изкарам две пълни 6-ци :(
Не е невъзможно, достатъчно време имаш да се подготвиш.
Матурата по английски е елементарна. За изпита си вземи тези книжки (пет сборника с по пет теста) и си ги пререши по няколко пъти. Напълно е възможно да изкараш 6.00 без уроци. Все пак, уроци могат да ти бъдат полезни- учителят може да ти проверява есетата и да ти прави диктовките.
Не се шашкай и не се самонавивай, че няма да успееш, ами започвай да се готвиш от сега и не разчитай на нисък бал, защото по всяка вероятност случката с моя випуск няма да се повтори.
Ако имаш въпроси за матурата и изпита- насреща съм :D
Успех!
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Lithium_
В началото бе словото

Мнение от Lithium_ »

Благодаря много за информацията! Иначе аз си ходя на уроци от тази година ниво C1 (подготовка за FCE), но някак си не мога да си представя максимални резултати, може би ще се пробвам, но без големи надежди. :?
Аватар
Stargazer
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: първи

Re: [КСК 2013] Скандинавистика

Мнение от Stargazer »

Защо без големи надежди? Напълно е възможно, не се подценявай :Д Тръгнеш ли да се замисляш, че може и да не стане... Та исках да ти кажа, миналата година и аз се чудех дали ще ме приемат - изкарах 5.88 на изпита по английски (а беше лесен и то доста, ако се сравни с вариантите от книжките, за които ти каза Ер Малка ;)) и имах 6.00 на матурата (която е смехотворна, само не трябва да се шашкаш :D). Истината е, че имаше само около 20+ шълни шестици и, естествено, не всички се натискат за Скандинавистика.. така че влезнах на първо класиране.

А за подготовката.. правех едни диктовки от интернет (диктовката също беше много лесна, аз бях и с малка стая и се диктуваше доста по-бавно от това, на което бях свикнала), бях написала около 10 есета само.. уж ходих на този курс към СУ, но беше напълно безсмислено.. Ако се интересуваш от повече подробности, пиши ми на лично - ще си кажа всичко :D
valk
В началото бе словото
Специалност: нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от valk »

А нали е възможно за тази специалност да държим матура по друг предмет(при мен математика), за да си запазим оценката от АЕ от дипломата? (т.е. матурата по АЕ не е задължителна? )
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

Даже е желателно според мен, все пак това е изпит и може да се прецака нещо, а за специалността са ти нужни максимално високи оценки.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
bdmarto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от bdmarto »

Здравейте! Насочил съм се към скандинавистика и искам да попитам дали е възможно да държа изпит и по английски, и по немски, и после да реша коя оценка да използвам при балообразуването... Надявам се някой да може да ми помогне. :)
Аватар
peach
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от peach »

valk написа:А нали е възможно за тази специалност да държим матура по друг предмет(при мен математика), за да си запазим оценката от АЕ от дипломата? (т.е. матурата по АЕ не е задължителна? )
Абсолютно е възможно. Аз си бях избрала матура по философия и ми взеха оценката по немски език от дипломата. Чиста работа.
bdmarto написа:Здравейте! Насочил съм се към скандинавистика и искам да попитам дали е възможно да държа изпит и по английски, и по немски, и после да реша коя оценка да използвам при балообразуването... Надявам се някой да може да ми помогне. :)
Също възможно. Просто когато си попълваш документите при кандидатстването, пишеш на първо място скандинавистика с английски и на второ скандинавистика с немски (например). Така имаш по-големи шансове за прием.
Успех! :)
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Имате шансове, но наистина ли го искате ?
ddddddddd
В началото бе словото

Мнение от ddddddddd »

Arsena написа:Имате шансове, но наистина ли го искате ?
Какво искаш да кажеш?
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър

Мнение от Arsena »

ddddddddd написа:
Arsena написа:Имате шансове, но наистина ли го искате ?
Какво искаш да кажеш?
Искам да кажа че е хубаво да знаете какво искате, да знаете защо го избирате, да знаете с какво можете да се занимавате след като завършите :) Успех!
flyingtomato
В началото бе словото

Мнение от flyingtomato »

Уоу, тази тема много тихичка ми изглежда. Има ли желаещи за тази специалност тази година? Нека се раздвижим малко. :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Наистина нямате идея с какво се захващате. Трябва да сте много надъхани, за да си струва - иначе тъпотията, с която ще се сблъскате, ще ви отврати наистина напълно. Както и да е, моие впечатления не са точно и конкретно от Скандинавистика, но са от специалност, достатъчно близка до нея (със същите преподаватели) и пари да ми дават, не бих се върнала там, макар че я завърших. Познавам човек (пишеше в тоя форум), който учеше именно Скандинавистика и покрай всички простотии им тегли една и си обра крушите. Така като го гледам, не съжалява.
Трябва да сте супер убедени, че искате това, точно това и само това. И да сте пълно перде в много отношения. Иначе реализация, предполагам, има. Обаче задължително си зарежете романтичните представи на прага на СУ.

(Предварително моля да не ми пишете ЛСта за подробности - никога не бих тръгнала да разгласявам подробности или имена, това са си само и единствено моите впечатления, просто вярвам, че с пенсионирането на някои преподаватели специалността се обезкърви. Не знам дали не са се върнали да преподават под друга форма, възможно е. Белите лястовици обаче са малцинство)

И преди да решите, че са убили или изяли някого, не са. Прост пример: имаме да пишем курсови работи, които после трябва да защитим. Не бях в България на датата за защита и помолих да се явя 3 дни след останалите, отделно. Иначе работата съм си я предала в съответните срокове.
Явявам се на защитата, заформяме диалог с преподавателя, всичко върви идеално, песни и танци на народите, аз вече си виждам шестицата в книжката. Въпросният преподавател казва: "Браво, отлично, 5 и...", при което аз решавам, че ще е 5.50, подавам си книжката, тя отгръща обратно на първата страница на курсовата, където си е записала някакви бележки, по които говорихме и казва: "А, ама аз съм ти писала 4". И преди да успея изобщо да реагирам, ми нанася 4 в книжката, при условие, че беше толкова доволна от "защитата" и при условие, че изобщо нямам представа защо изобщо ми беше писала тая оценка на самата курсова. :scratch: Бележкарка не съм била, няма и да ставам на стари години, ама като се натрупат няколко подобни случая, вече не може да не ти направят впечатление. И не е само това, де.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”