Накратко въпросите се въртяха около
а/ доколко морално една жена си вади парите - с почтен труд или с непочтен
и
б/ доколко разумно/полезно една жена си харчи тия пари, но без значение как ги вади.
Както разбира се - и комбинации от тия 2 фактора. За много хора, човек е "лош" само на базата на критерий А. Но се питам - не играе ли и критерий Б в това уравнение, защото има същата тежест като другия. Реално за мен непочтенния труд е -1, а почтенния +1. Неразумното харчене е -1, а разумното и полезното е +1.
Двете ситуации от които мжое да избирате, коя е по-"правилна" и коя ви се струва по-добра/нормална/морална и прочее синоними.
Кое от двете е по-"добро/морално":
-
-Жема = работи по 12 часа във фирма за нещо си. Работата и е да намираш клиенти. Накрая на месеца изтощена научава, че имате нов богат клиент. Дават и бонус за добресвършената работа в размер на 450лв към заплатата. Нейната първа мисъл? "НОВИ БОТУШКИ ШАНЕЛ" (не знам дали правят ботуши, просто знам че има такава марка, може и да е рокля, палто, обици, нещо в тоя дух)
И по моята система - двете жени имат 0 точки от тези си действия. А според вас?безработна студентка, дискотека. Вижда че мутряга/чичко-паричко от сепарето я зяпа настоятелно. Тя отива, забива се с него. Пуска му се. Той я кара у тях си, 4-5 часа секс и сутринта тя ще си ходи в общежитието. Той я изпраща и и дава 450лв "за добре свършената работа". Нейната първа мисъл? "КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЗА СЕРТИФИКАТ" (или по-просто - 30лв за учебник, за лекарства на болната си майка и прочее благотворителни неща или такива за самоусъвършенстване)