Колко струва доброто отношение?
Модератор: Плазмодий
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Колко струва доброто отношение?
Днес се сблъсках с няколко мини ситуацийки, които са повече от нормални за българското ежедневие.И реших да ви споделя и да ви попитам аджаба (!) как постъпвате вие с тези абсурди с които се сблъскваме всеки ден.
Значи всички знаем колко "евтино" ни излиза да си изкараме приятно като отидем да гледаме филм на кино... Разбира се в "Мултиплекс" с цената на билета вървят и някои екстри като звука на минаващия трамвай над главата ти или пък рискуваш да умреш от студ/жега, "щот климатика нешо се ебава".Окей ама не мога да разбера защо трябва да си плащаш, хм извинете, да плащаш заплатата на разни служителки от поколението на баба ми които се държат като кралицата на Англия и ако (не дай боже!) я попиташ нещо да ти се скара едно хубаво задето ти си толкова зле информиран (shame on u!!!).От друга страна пред така необходимото на моменти WC също има строени бабички които с най гордото изражение на господар на света ти искат 30 ст и ако както в моя случай нямаш под ръка ти се заявява че ако те пусне без пари "няма да има кой после да ти оправдае разходите".И заради въпросния фейс контрол трябва да фърчиш да разваляш пари докато има реалната опасност да се напикаеш..Сори!!!
И какво прави в такъв случай Господин Управителя? Усмихва ти се ... Ми да .. ко да прай човека?
И като се замисля "кво толко"? Обаче заради тези 30 ст на фона на парите които оставих за няколко часа в Мултиплекса леко ми се догади да си призная.Защото "тези 30 ст" ако позволите да ги използвам като нарицателно не са само там.Това беше елементарен пример..навсякъде се сблъскваме ежедневно с такива абсурди и с отвратително отношение от хора, на които се предполага, че им се плаща точно за обратното.
Та кажете според вас как предполагате да постъпваме в тези ситуациики тип "кво толко"?
Значи всички знаем колко "евтино" ни излиза да си изкараме приятно като отидем да гледаме филм на кино... Разбира се в "Мултиплекс" с цената на билета вървят и някои екстри като звука на минаващия трамвай над главата ти или пък рискуваш да умреш от студ/жега, "щот климатика нешо се ебава".Окей ама не мога да разбера защо трябва да си плащаш, хм извинете, да плащаш заплатата на разни служителки от поколението на баба ми които се държат като кралицата на Англия и ако (не дай боже!) я попиташ нещо да ти се скара едно хубаво задето ти си толкова зле информиран (shame on u!!!).От друга страна пред така необходимото на моменти WC също има строени бабички които с най гордото изражение на господар на света ти искат 30 ст и ако както в моя случай нямаш под ръка ти се заявява че ако те пусне без пари "няма да има кой после да ти оправдае разходите".И заради въпросния фейс контрол трябва да фърчиш да разваляш пари докато има реалната опасност да се напикаеш..Сори!!!
И какво прави в такъв случай Господин Управителя? Усмихва ти се ... Ми да .. ко да прай човека?
И като се замисля "кво толко"? Обаче заради тези 30 ст на фона на парите които оставих за няколко часа в Мултиплекса леко ми се догади да си призная.Защото "тези 30 ст" ако позволите да ги използвам като нарицателно не са само там.Това беше елементарен пример..навсякъде се сблъскваме ежедневно с такива абсурди и с отвратително отношение от хора, на които се предполага, че им се плаща точно за обратното.
Та кажете според вас как предполагате да постъпваме в тези ситуациики тип "кво толко"?
Use Google before asking dumb questions
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз се справям с този проблем като говоря.
Следващия път като си поиска 30 ст. за да си свършиш естествената
нужда просто кажи на бабето, че ти си гостенка на това кино, кафене
или каквото и че тя няма право да ти иска пари.Фактически в цената
на билета, съответно колата или кафето влиза и това, да пуснеш една
вода
С прототията в автобуса също трябва да се справиш по същия начин.
Просто говори.Говори и с казаното докажи, че околотеб повечето
хора са глупаци и простаци.
Когато си на кафене, пак същото.Снощи с един приятел седнахме да
пием по биричка.Е, на съседната маса имаше две момчета, като едното
се опитваше да философства относно това, колко било скъпо златото
в Италия, кое сребро било оригинално и т.н.Естествено на висок глас,
за да го чуят околните колко знае.
Аз и моя приятел се справихме с него, като обсъдихме него и "знанията"
му на висок глас.Естествено той млъкна.
Ето така се справям с простотията...където мога.
или каквото и че тя няма право да ти иска пари.Фактически в цената
на билета, съответно колата или кафето влиза и това, да пуснеш една
вода
С прототията в автобуса също трябва да се справиш по същия начин.
Просто говори.Говори и с казаното докажи, че околотеб повечето
хора са глупаци и простаци.
Когато си на кафене, пак същото.Снощи с един приятел седнахме да
пием по биричка.Е, на съседната маса имаше две момчета, като едното
се опитваше да философства относно това, колко било скъпо златото
в Италия, кое сребро било оригинално и т.н.Естествено на висок глас,
за да го чуят околните колко знае.
Аз и моя приятел се справихме с него, като обсъдихме него и "знанията"
му на висок глас.Естествено той млъкна.
Ето така се справям с простотията...където мога.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз обикновено съм на принципа :"Убий глупака с мълчание"...но в случая Паган е много прав...понякога направо изпитвам удоволствие, влизайки в някой магазин да кажа "Добър ден" (съответно на което също ми се отговаря с поздрав, но ако не го кажа на мен никой няма да ми го каже) и то не заради елементарното възпитание...а някакси защото започват да те гледат странно, защо си проявил любезност...и се появява едно тъпо, виновно до някъде изражение, придружено с провлачения поздрав, звучащо смешно...аз лчино от доста време спрях да обръщам внимание на подобни случки, тъй като няма грам никакъв смисъл да изразодваш някакви нерви за подобно нещо...средностатистическият българин е свикнал някой винаги да му е виновен за положението, в което е...и се получава кофти ситуацията, в която едва ли не се чувстваш виновен, че искаш да идеш до тоалетната, да си купиш нещо, да идеш на кино и т.н.,въобще да дадеш пари на някого (тъй като много неща упират до това), защото с този си акт може евентуално да нарушиш спокойствието на някоя баба, продавачка и тъй нататък тип хорица...та в подобни случай аз лично удрям една 24-каратова усмивка (да ги стане яд
) и ги подминавам или си излизам...и само в крайни случаи се обяснявам
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
svetlinka много точно си го каза. И аз доста жесто си сблъсквам с такива индивиди
При нас една много абсурдна практика е, в дискотеката до 00:00 часа тоалетната да е безплатна (който пикал, пикал), след това - 50ст. (а тоалетните чинии дори не са златни)
Още нещо - като ти се приходи и отидеш на уреченото място, разбираш, че тоалетните са заключени и "лелката" е отишла "някъде". Стой та чакай... Друг абсурд - влизаш в дискотеката и искаш да се оставиш якето на гардероб (за което безропотно плащаш), при което поредната лелка те предупреждава да не си оставяш пари, телефони и т.н., щото "не било сигурно, дали ще си ги получиш обратно"...
no comment
А да не ви говоря за продавачките по магазините... Не знам, защо повечето се мислят за нещо велико, само защото бачкат в лъскав магазин (да не говорим, че повечето получават mах 200 лв)?!
Картинката е още по- смешна, ако въпросното девойче ти мляска няква баница насреща и с мазни пръсти ти подава, за каквото си помолил... Аз вече съм се отказала да ги питам къде са произведени въпросните дреха/обувки, защото отговора (с подчертана интонация тип "Как можеш да ми задаваш такъв въпрос?!") аболютно винаги е, че е произведено в България...
Направо е ужасно...
А да не ви говоря за продавачките по магазините... Не знам, защо повечето се мислят за нещо велико, само защото бачкат в лъскав магазин (да не говорим, че повечето получават mах 200 лв)?!
Направо е ужасно...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
Аз пък имах такава подобна одисея с една сервитьорка... То остави, че не ти казва нито добър ден нито нищо, ами и минава да ти вземе поръчката с една физиономия която иде да каже "Защо ме караш да се разкарвам от бара дотук?". После пак троснато ти доставя поръчката и ми тупна чашата, при което съдържанието и едва не се изля. Незнам просто много се дразня от такива хора. Какво съм виновна аз примерно, че на нея и е криво ( ама то само веднъж да е, а тя вечно си ходи като мумия). И като не и харесва да е сервитьорка хубаво обаче след като все пак работи това трябва поне малко от малко да се очовечи така да се каже. Но този проблем си го има навсякъде с всякакви продавачки, баби и сервитьорки така че по-добре човек да не се впряга толкова все пак шарен свят нали 
Мдаа... Класика, класика...Колко пъти съм се нервирала, а и аз се питам защо!
Тия хора са толкова нищожни, а успяват да ме нервират за часове наред...Много често са ме гледали лошо - продавачки и сервитьорки...Сигурно ги дразня нещо - не знам...А се държа любезно...Мани, мани...Не стига, че си плащаш, ами и да се притесняваш.Не дай си Боже, ако не купиш нещо от тия лъскавите магазини...
То са физиономии...
Сигурно ги е яд, че работата е кофти и за малко пари...Ама досега не ми е идвала идея как да ги поставя на място...Ако някой има предложения- моля... 
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ам то много хубаво ама когато наистина ама наистина много ти се пикае (да кажем че си изпил 2 бирички) изобщо не ти е до разправии с не случайно споменатите "бабички" - нали се сещате че с тях да се опитваш да говориш е същото като да се опитваш да говориш на радиото или телевизора...Паган написа:Аз се справям с този проблем като говоря.
или каквото и че тя няма право да ти иска пари
А на другите мога само да им кажа че посочените примери за наше огромно съжаление са само капка в морето .. И на този етап аз поне не виждам някакво решение..
Use Google before asking dumb questions
Кво ще говориш с тия бабички, бе, по- скоро със стената ще се разбереш!
Нема смисъл!Единственото, което ми хрумва е, като отидеш в 1 заведение и се държат така с теб, следващия път да не ходиш там!
Ама то не е само в 1 заведение, а в повечето...Кво - в къщи ли да седя...
А ако знаете в моя квартал какъв магазин има ( с какви продавачки)!!!
Като от филм на ужасите, егати зомбитата, как се сопват на клиентите - някой път ще набият някого...Гледат като извънземни - без майтап
Много са странни...Ама е един от малкото наблизо...и оттам пазарувам...
Ама то не е само в 1 заведение, а в повечето...Кво - в къщи ли да седя...
А ако знаете в моя квартал какъв магазин има ( с какви продавачки)!!!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много познато! На мен ми се е случвало да се карам със сервитьорка за мръсна чаша. Как може да ме убеждава, че чашата е наред, при положение, че аз виждам следи от червило по ръба?!Trisha написа:Аз пък имах такава подобна одисея с една сервитьорка... То остави, че не ти казва нито добър ден нито нищо, ами и минава да ти вземе поръчката с една физиономия която иде да каже "Защо ме караш да се разкарвам от бара дотук?". После пак троснато ти доставя поръчката и ми тупна чашата, при което съдържанието и едва не се изля.
Има едни телефони,които всеки човек трябва да знае-тези на полиция,пожарна,бърза помощ,общинска полиция,КАТ,Здравна каса пресцентър,Комитет за защита на потребителя,ДВСК,ХЕИ.
Знам,че някои ще си помислят,че,дори и да се обадят на тези телефони,няма да има полза,но от личен опит мога да кажа,че няма да са прави.Вече от 2 години нося в себе си едно листче,на което ги пише всичките,и,когато думите не помагат,естествено,че си търся правата.
Ако Raya_Alexandra и Паган искат,мога да им ги пратя,на тези,които не са от Бургас,ще им препоръчам да потърсят съответните телефони за своя град,защото и ние имаме права,които трябва да се спазват!
Знам,че някои ще си помислят,че,дори и да се обадят на тези телефони,няма да има полза,но от личен опит мога да кажа,че няма да са прави.Вече от 2 години нося в себе си едно листче,на което ги пише всичките,и,когато думите не помагат,естествено,че си търся правата.
Ако Raya_Alexandra и Паган искат,мога да им ги пратя,на тези,които не са от Бургас,ще им препоръчам да потърсят съответните телефони за своя град,защото и ние имаме права,които трябва да се спазват!
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз ходя отново там и правя мизерииgot написа:Кво ще говориш с тия бабички, бе, по- скоро със стената ще се разбереш!Нема смисъл!Единственото, което ми хрумва е, като отидеш в 1 заведение и се държат така с теб, следващия път да не ходиш там!
В Бургас имаше едно кафене - Диабло.Сега го прескръстиха.
До операта се намира.Еми там на подземния етаж има едни огледала...
Много гадно изглежда да се изповръщаш на стъкло....
и да... ъ-ъм....си пуснеш водата на диваните и по пода
После сложиха табела "Забранено за лица под 18 год"
Има и едно друго кафене Александър.Имаше една злобна сервитьорка.
Винаги когато ходихме там сме оставяли бакшиш.Веднъж обаче бяхме
направили грешка с изчисленията и дадохме 20 ст. по-малко.И на
следващия път като отидохме тя каза за грешката.От тогава на нея
винаги и даваме точно пари.По възможност с много жълти стотинки.
Но май вече я няма, от много време не съм я виждал.
nightwish - искам тези номера, не за друго, ами за да им правя
мръсно на гадните сервитьорки.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като сме почнали да обсъждаме сирвитьорките в Бургас, много ме натрави една на капаните край морето ("Морски дракон" май се казваше). Адски нахална и сърдита. Още не си е допил човек чашата и оная ти я взима едва ли не от устата
Мнооого зле!
Иначе, nightwish, и аз бил използвала тия телефончета
Иначе, nightwish, и аз бил използвала тия телефончета
За напущения на обществения ред
/хулиганства,смущаване на гражданите,паркиране в паркове и алеи,по тротоари/
общинска полиция:през целия ден-511;дежурен вечер телефон-841560
КАТ:166
За неизправни сфетофари,нарушения по пътищата и катастрофи
КАТ-дежурен през целия ден-166
Оплаквания и сигнали на граждани по здравно обслужване
Здравна каса пресцентър-806666
Сигнали за лошо обслужване и качество
Комитет за защита на потребителя-841246;844801
Сигнали за лошо качество на местни продукти
ДВСК(в работно време)-813280
Сигнали за лоша хигиена в магазини и гругаде
ХЕИ(в работно време)-816253
Данъчно управление(в работно време)-878291
Паган,аз постоянно вися в Александър.Може и да сме се виждали.Наистина онази беше доста неприятна,само когато детето и беше там се държеше като човек.Но вече смениха всички сервитьорки и засега нямам оплаквания от тях
.
/хулиганства,смущаване на гражданите,паркиране в паркове и алеи,по тротоари/
общинска полиция:през целия ден-511;дежурен вечер телефон-841560
КАТ:166
За неизправни сфетофари,нарушения по пътищата и катастрофи
КАТ-дежурен през целия ден-166
Оплаквания и сигнали на граждани по здравно обслужване
Здравна каса пресцентър-806666
Сигнали за лошо обслужване и качество
Комитет за защита на потребителя-841246;844801
Сигнали за лошо качество на местни продукти
ДВСК(в работно време)-813280
Сигнали за лоша хигиена в магазини и гругаде
ХЕИ(в работно време)-816253
Данъчно управление(в работно време)-878291
Паган,аз постоянно вися в Александър.Може и да сме се виждали.Наистина онази беше доста неприятна,само когато детето и беше там се държеше като човек.Но вече смениха всички сервитьорки и засега нямам оплаквания от тях
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.