Цитирам дословно:
"Здравейте на всички!
Казвам се Васил и се грижа за новооткритата галерия УниАрт, която се намира в Нов български университет. За първи път пиша тук, затова ви моля да ми простите, ако не съм уцелил раздела и да ме насочите към по-подходящ
Пиша, за да ви съобщя за една хубава арт инициатива, насочена към вас и вашите деца:
В началото на месец септември в УниАрт, наскоро откритата галерия на НБУ, ще се проведе лятно арт училище за деца. Поканени са всички родители, които биха искали преди започване на учебната година децата им да прекарат добре в приятна атмосфера, да развият творческите си умения и да научат нещо интересно в областта на изкуствата.
Участието в училището е напълно безплатно!
В галерия УниАрт може да се види изключително ценна колекция европейска живопис, дело на холандски майстори от 17 до 19 век, която е уникална за България. Децата ще имат възможност да се запознаят отблизо с колекцията по достъпен и забавен начин, да правят рисунки по отделни произведения, да добият усет към гледането на картини, да развият своите артистични и асоциативни умения под формата на игра, заедно със свои връстници. Не на последно място впечатлява и самата сграда на галерията и обстановката, която тя предлага.
Сред заниманията, включени в арт училището, са: изработване на рисунки, пъзели и колажи; ситуационни игри; развиване на визуалната памет; прожектиране на научно-популярни филми и др.
Поканени са деца на възраст между 7 и 12 години, като за тях ще се грижат аниматори с познания в областта на изкуствата. Ако доведете детето си, то със сигурност ще прекара забавно и ще има какво да научи!
Сбирките на арт училището ще се проведат на 3-ти, 5-и, 10-и и 12-и септември 2012 г. от 9.30 до 11.30 ч. в галерия УниАрт, Нов български университет (галерията се намира непосредствено над биокафето между Първи и Втори корпус). До университета се стига с автобуси 73, 45 и маршрутни таксита 27, 29, 48.
За информация и записване можете да ме откриете на: 0887 28 21 74 (Васил Марков)
Уебсайт на галерията: http://www.uniart.bg/
Facebook: http://www.facebook.com/nbu.uniart (бихте могли и да харесате страницата
Ето репортаж на БНТ за галерията:
Ще се радвам да се чуем и видим!"