Моля за помощ за следния случай. Подала съм документи за кандидатстване в университет в чужбина. Според спогодбите, сключени между двете държави, за целта се изисква 1. Диплома за средно образование и 2. Доказателство, че съм приета в университет в България. Следвала съм Френска филология в СУ „Св.Климент Охридски“, имам издадени и легализирани Учебни планове и Академична справка, които представих като доказателство по т.2, че съм била приета за студентка. Получих отговор от университета, че всички документи, които съм представила, са признати, но изискват като доказателство по т.2 служебна бележка с оценката от кандидатстудентския ми изпит. И тук изникна проблем – кандидатствала съм през далечната 1995 година, и след разговор с Учебен отдел ми бе казано, че оценките не се пазят повече от 10 години. Реално се оказвам в положение, че мога да докажа, че съм била студентка, но не мога да покажа по какъв начин съм била приета. Единственото, което би могло да покаже оценката ми, е балът, който фигурира в досието ми, и който се образува по определена формула.
Въпросът ми е има ли начин да получа уверение от университета, което да съдържа тази оценка? Ако не може да бъде сметната оценката ми, има ли възможност да ми бъде издадена служебна бележка с каквато и да е оценка, дори да е Среден (3)? Или в краен случай да ми бъде издадено уверение, че според Правилника на университета мога да кандидатствам с оценката ми от зрелостните изпити, която фигурира в дипломата ми за средно образование? От университета в чужбина ми писаха, че каквато и да е оценка би била призната, стига служебната бележка да е издадена от университета, в който съм следвала.
Увериха ме, че ще ме изчакат да представя въпросната бележка, въпреки, че срокът за това е 20 октомври. Много ще съм Ви благодарна, ако можете да разрешите този проблем.
Какво всъщност представлява въпросната бележка? Никъде не видях формуляр за такава служебна бележка.
Проблем със служебна бележка
Модератор: sientelo
-
Cenicienta
- В началото бе словото
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Проблем със служебна бележка
Това, че чужбинският университет разпознава подобно понятие като тази конкретна служебна бележка, не означава, че СУ също я познава и е способен да я възпроизведе. Но все някакво уверение администрацията на факултета би трябвало да могат да ти измислят. Ако ще да е просто лист хартия с техен печат и подпис. Какво точно ще се съгласят да направят те не мога да ти кажа - ще трябва да го уредиш с Отдел студенти. Мога единствено да ти линкна списъка с административни услуги, предлагани от уни, заедно със съответните им цени: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... ite_uslugi
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
Cenicienta
- В началото бе словото
Бележката, която ми изискват съществува като услуга - Издаване на служебна бележка, уверение или документ за резултатите от кандидатстудентски конкурс - 5 лв., проблемът е, че моята оценка вече е унищожена, и няма въз основа на какво да ми бъде издадена
Писала съм на Началник Учебен отдел, както и на Началник отдел „Международно сътрудничество“ с молба точно за каквато и да е бележка с техен печат, но нямам все още отговор нито от единия, нито от другия.
Писала съм на Началник Учебен отдел, както и на Началник отдел „Международно сътрудничество“ с молба точно за каквато и да е бележка с техен печат, но нямам все още отговор нито от единия, нито от другия.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
С нашата администрация по мейл и по телефон трудно ще контактуваш. Действай на място, стига да имаш време и възможност да се разхождаш до уни.
А както ти вече отбеляза, оценката може и да е унищожена, но балът ти се пази като информация и на база на изчисление от него може да бъде изведена. Основанието е с достатъчно ниво на достоверност, голяма работа, че не е традиционното такова. Поне аз така виждам нещата. Администрацията трябва да се произнесе по въпроса.
А както ти вече отбеляза, оценката може и да е унищожена, но балът ти се пази като информация и на база на изчисление от него може да бъде изведена. Основанието е с достатъчно ниво на достоверност, голяма работа, че не е традиционното такова. Поне аз така виждам нещата. Администрацията трябва да се произнесе по въпроса.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Cenicienta
- В началото бе словото
Наистина се оказа много трудно контактуването по мейл, още никой не е благоволил да ми отговори.
Но пък от администрацията ми отговориха по телефона - не може да ми се издаде бележка за оценката, защото въпреки, че бала ми се пази, не се пазел справочника от съответната година, и не можели да сметнат как е образуван.
Така, че единственият ми изход е да се върна в България, да кандидатствам отново каквото и да е и където и да е, за да имам проклетата оценка.
От тукашния университет се хванаха за главата, като им предадох отговора, който получих от Софийския университет. Не могат да си обяснят как няма да има едно поле, в което да се пази входната ми оценка.
Но пък от администрацията ми отговориха по телефона - не може да ми се издаде бележка за оценката, защото въпреки, че бала ми се пази, не се пазел справочника от съответната година, и не можели да сметнат как е образуван.
Така, че единственият ми изход е да се върна в България, да кандидатствам отново каквото и да е и където и да е, за да имам проклетата оценка.
От тукашния университет се хванаха за главата, като им предадох отговора, който получих от Софийския университет. Не могат да си обяснят как няма да има едно поле, в което да се пази входната ми оценка.