Въпрос за отказване?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

player
В началото бе словото

Въпрос за отказване?

Мнение от player »

Здравейте,
приет съм първи курс тази година, но за съжаление трябва да се откажа поради семейни причини. Бихте ли ми казали как става отказването и връщането на дипломата?
Аватар
annincee
Пишете, о, братя
Курс: втори

Re: Въпрос за отказване?

Мнение от annincee »

Отиваш в отдел Студенти на твоя факултет и казваш: " Искам да се отпиша от специалността", не да ПРЕКЪСНЕШ ( много е различно а и процедурата е мудна и гадна), а да отпишеш/да се откажеш. Те се ухилват до уши, дават ти гоолямата книга на Хари Потър и трябва собственоръчно да напишеш:" Искам да се откажа от специалността"(или нещо от сорта,ако искаш напиши и кратко обяснение),пишеш датата,подписваш се,трите имена,фак.№,специалността и другите простотии,дават ти дипломата и чао-чао.
Ако пък искаш да прекъснеш трябва да пишеш молби,да чакаш,но пък после (май давността беше една година)може да продължиш,понеже няма да си се отказал напълно,а се водиш "прекъснал"
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
player
В началото бе словото

Мнение от player »

Не знаех, че има възможност да прекъсна за една година, може би така ще направя. При този вариант връща ли ми се дипломата или трябва там да я оставя?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ех, що ли си изтрих онзи дълъг пост относно прекъсването, дето ти бях написала... ама предположих, че щом питаш толкова категорично за отказване, всички друго опции са ти неприемливи.

Първи курс ли си? Ако си първи, не съм сигурна, че ще можеш да прекъснеш. По-скоро не си играй. И без това ще трябва да си внесеш семестриалната такса за втори семестър, просто си го запиши през февруари като дойде времето - можеш да го направиш дори ако не си се вясвал в уни целия първи семестър. Ако за една година проблемите ти се разрешат, после просто презаписваш годината, караш си я отново и не си губиш статута на студент.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
player
В началото бе словото

Мнение от player »

A как стои въпросът с отказване от общежитието? Аз съм платил наема за Септември и депозита. Как става отказването и трябва ли да плащам още нещо?
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”