Прехвърляне МО ???

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

adelina_
В началото бе словото

Прехвърляне МО ???

Мнение от adelina_ »

Здравейте, съжалявам, ако някъде има отговор на въпроса ми, но си позволявам да пиша нова тема тъй като не успях да намеря нужната информация по форумите. От каква/и специалност/и в СУ мога да се прехвърля МО в СУ? От политология може ли? Какво е нужно? Попринцип разбрах, че трябва успех над 5.00 след 1вата година за преместване в други специалности и издържан кандидат-студентски изпит по съответните предмети. Та... мога ли от нещо в СУ да се преместя МО (от друг факултет говоря) Ще съм Ви много благодарна, ако отговорите. Поздрави Аделина
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Re: Прехвърляне МО ???

Мнение от vdimiter »

Пак се засичаме във форума. :)

Можеш да се прехвърлиш от всякакви специалности към МО, включително от Политология. В правилата за преместване можеш да намериш по-конкретно за МО, че пише:
Специалност МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ
1. Кандидатите да са студенти в Софийския университет със среден успех от следването в другата специалност не по-нисък от мн.добър /5,00/.
2. Да имат успешно положени кандидатстудентски изпити по история на България и западен език.
3. Да са завършили първи или втори курс.
4. Общ брой на прехвърлените студенти 10.
Това отговаря на въпроса ти, т.е. виждаш, че е възможно. От тук насетне аз не бих те съветвал да го правиш. Ще загубиш поне една година от времето си заради това преместване и не знам дали това си заслужава за специалност като МО.

От друга страна, би могла да запишеш МО и като втора специалност след втори курс. Иска се успех от следването 5.50 в този случай и отново да имаш успешно положени кандидатстудентските изпити. Така ще запазиш и продължиш първата си специалност, а и ще добиеш още една, което ще ти даде накрая много широка база, с която да можеш да специализираш в повече области. Помисли си кое е по-доброто за теб. :D
adelina_
В началото бе словото

Re: Прехвърляне МО ???

Мнение от adelina_ »

съжалявам, че ти отговарям чак сега, но чак днес видях, че си отговорил. искренно благодаря за информацията,която ми даде!! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”