Семестриална такса

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
gothwolf
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Семестриална такса

Мнение от gothwolf »

Здравейте!
Тъй като ще ходя по Еразъм в чужбина, а учебната година в държавата, където ще уча, започва от първи септември, се чудех, дали е възможно да си платя семестриалната такса по-рано или трябва задължително учебната година да е започнала? Питам, понеже не искам да нагърбвам други лица да се редят по прословутите опашки на СУ през октомври.
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Семестриална такса

Мнение от Мила »

Остави си парите и студентската книжка на някой колега просто. Дори и да си платиш сега, мисля, че няма да могат да ти заврят. Питай в отдел Студенти.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Аз миналата година си платих семестъра и ми завериха в септемшрииската сесия, но може да зависи и от факултета.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
gothwolf
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от gothwolf »

Благодаря за отговора.
Проблемът е, че в моята специалност останахме само осем човека, а именно тези, на които мога да разчитам да ми свършат тази работа, заминават с мен, а и с останалите едва ли ще мога да се свържа. Така че смятам на нагърбя някой роднина с това бреме. :P Но, ако мога да платя сега семестъра и да му спестя поне висенето по опашки, ще е добре. Пък после за заверката, не се чака толкова. :wink:
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

gothwolf написа:Проблемът е, че в моята специалност останахме само осем човека
Проблем, а :scratch: !? :mrgreen: :lol: Айде честито- на останалине, де. :girl_haha:

И бтв- чак пък бреме - сигурна съм че имаш телефоните на тези, които няма да заминават за Унгария и едва ли ще им бъде чак такава тежест да ти плятат таксата, така или иначе те също ще ходят, за да си платят тяхната.

ПП. Кви опашки, кви пет леа :bom: ... ако плащаш по банков път не висиш на никакви опашки. Така е много по-лесно и три пъти по-бързо! 8)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

По принцип за записването на зимния семестър на следващата година няма начален срок, само краен. Пробвай да звъннеш до вашия отдел студенти или директно да минеш през тях, ако имаш път, и да ги питаш при така създалата се ситуация дали ще е възможно да си платиш таксата и да си завериш семестъра през август. По принцип не би трябвало да ти откажат, освен ако не са се вкиснали от жегата.

А ако не се случи по този начин, всеки може да ти завери семестъра - то това е същественото, иначе парите можеш да ги внесеш по всяко време, от паричен салон няма да те върнат :lol: (там в момента няма опашки, така че според мен няма смисъл да се разкарваш до банка.) Просто си оставяш студентската книжка с касовата бележка вътре в нея на някого и този някой отива и ти прави услугата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”