Здравейте!
Тъй като ще ходя по Еразъм в чужбина, а учебната година в държавата, където ще уча, започва от първи септември, се чудех, дали е възможно да си платя семестриалната такса по-рано или трябва задължително учебната година да е започнала? Питам, понеже не искам да нагърбвам други лица да се редят по прословутите опашки на СУ през октомври.
Семестриална такса
Модератор: sientelo
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Семестриална такса
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
Re: Семестриална такса
Остави си парите и студентската книжка на някой колега просто. Дори и да си платиш сега, мисля, че няма да могат да ти заврят. Питай в отдел Студенти.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Аз миналата година си платих семестъра и ми завериха в септемшрииската сесия, но може да зависи и от факултета.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Благодаря за отговора.
Проблемът е, че в моята специалност останахме само осем човека, а именно тези, на които мога да разчитам да ми свършат тази работа, заминават с мен, а и с останалите едва ли ще мога да се свържа. Така че смятам на нагърбя някой роднина с това бреме.
Но, ако мога да платя сега семестъра и да му спестя поне висенето по опашки, ще е добре. Пък после за заверката, не се чака толкова. 
Проблемът е, че в моята специалност останахме само осем човека, а именно тези, на които мога да разчитам да ми свършат тази работа, заминават с мен, а и с останалите едва ли ще мога да се свържа. Така че смятам на нагърбя някой роднина с това бреме.
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Проблем, аgothwolf написа:Проблемът е, че в моята специалност останахме само осем човека
И бтв- чак пък бреме - сигурна съм че имаш телефоните на тези, които няма да заминават за Унгария и едва ли ще им бъде чак такава тежест да ти плятат таксата, така или иначе те също ще ходят, за да си платят тяхната.
ПП. Кви опашки, кви пет леа
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
По принцип за записването на зимния семестър на следващата година няма начален срок, само краен. Пробвай да звъннеш до вашия отдел студенти или директно да минеш през тях, ако имаш път, и да ги питаш при така създалата се ситуация дали ще е възможно да си платиш таксата и да си завериш семестъра през август. По принцип не би трябвало да ти откажат, освен ако не са се вкиснали от жегата.
А ако не се случи по този начин, всеки може да ти завери семестъра - то това е същественото, иначе парите можеш да ги внесеш по всяко време, от паричен салон няма да те върнат
(там в момента няма опашки, така че според мен няма смисъл да се разкарваш до банка.) Просто си оставяш студентската книжка с касовата бележка вътре в нея на някого и този някой отива и ти прави услугата.
А ако не се случи по този начин, всеки може да ти завери семестъра - то това е същественото, иначе парите можеш да ги внесеш по всяко време, от паричен салон няма да те върнат
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.