[КСК 2011] Българска филология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

[КСК 2011] Българска филология

Мнение от Bestcho »

Понеже , след като прерових всички теми , свързани с КСК 2011/2012 не отрих такава за Българска Филология , реших аз да я отворя . Понеже все пак трябва да имам някакъв резервен вариант , ако не бъда приет във ФЖМК , този резервен вариант предполагам ще бъде Българска Филология . Бих бил благодарен , ако някой ми кажек как стоят нещата с тази специалност . Какво представлява изпита , какво е балообразуването , колко човека приемат и всичко по-важно ? Във сайта на СУ намирам някаква информация , но там има единствено учебния план и друга информация , която би била важна след като разбера останалото . Благодаря предварително ;)

Пп - Извинявам се , ако все пак има такава тема и аз не съм я намерил .
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Re: Българска Филология [КСК 2011/2012]

Мнение от The_iMMortal_f »

Ами...винаги БФ е резервен вариант поне за повечето кандидатстващи.Приетите са или не успели журналисти, психолози, прависти и прочия...Изпита си е като всеки нормален ежегоден изпит по литература.Оценката се умножаваше х3 и се събираше с оценката от матурата по БЕЛ и История от дипломата.Ако си държал/а матура по История ти е с предимство при балообразуването.Приемат много хора- място има за всички , не се бутайте.80 момичета бяха по мое време и ... сега ще те излъжа за момчетата, но лично моя курс си имаме около 11 момчета и всички са ни едни милички, сладички :lol: Въпроса не е колко приемат, а колко остават в специалността до 4 курс..
Питай, ако друго има :)
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

The_iMMortal_f написа:Ами...винаги БФ е резервен вариант поне за повечето кандидатстващи.Приетите са или не успели журналисти, психолози, прависти и прочия...Изпита си е като всеки нормален ежегоден изпит по литература.Оценката се умножаваше х3 и се събираше с оценката от матурата по БЕЛ и История от дипломата.Ако си държал/а матура по История ти е с предимство при балообразуването.Приемат много хора- място има за всички , не се бутайте.80 момичета бяха по мое време и ... сега ще те излъжа за момчетата, но лично моя курс си имаме около 11 момчета и всички са ни едни милички, сладички :lol: Въпроса не е колко приемат, а колко остават в специалността до 4 курс..
Питай, ако друго има :)
Първо , какво ще рече всеки един нормален изпит по литература ? Тест и тема ?

Второ , само 11 момчета ли приемат ? :shock: Това не прави ли убийствено висок бал ?

Трето , ако на изпита има писане на тема , даден ли е текстът върху , който трябва да се разсъждава , както на матурата ?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Ти с тест да си чувал да приемат в СУ?/Говорим за СУ, не за УНСС нали? :| /
Да , с тема по литература.Никога не са давали текста, както на матурата,ама никога.Това не е било практика никога в СУ.
И да..мисля , че официалната бройка за момчета беше 30, но се записаха само 11 - въпросът не опира до "Аман , толкова ли е висок бала за момчета?", а до това как да обясниш, че си момче и учиш БФ :lol:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от yolinaA »

Изпита е тема: тук виж за по-голяма яснота какво точно се иска от теб
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... literatura
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Ясно . Значи просто трябва да се запозная с всичките тези творби , дадени по-горе . Сега гледам , че през КСК 2009 , минималният бал за момчета е бил 17 . Не е ли много ниско това , като се има в предвид , че оценката от изпита се умножава 3 пъти и към нея се прибавят оценките от матурата и по история от дипломата ?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Естествено, че е ниско.Кое момче иска да учи Българска филология?Докопай 3,00 и си вътре :)

Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Е защо ? Какъв е проблема момче да учи БЛ ?
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Предразсъдъци.
Изображение
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Големи! :roll:

Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Тези коментари с по една дума са ми от ''голяма полза'' . Питам какъв е проблема момче да учи българска филология ? От тези ''женските'' специалности ли е ?
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Ние вече сме към края на втори курс и няма нито един отказал се. В началото имаше недоволни хора,но с времето започна да им харесва специалността. Аз лично я бях писала на второ място,когато кандидаствах (на първо беше една друга филология). Не виждам нищо толкова ужасно. Бих избрала БФ сто пъти пред всяка друга много модерна,лъскава и красива специалност,която хората не разбират,но се гордеят,че учат и я размахват щастливи пред родата и приятелите.
Изображение
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Какъв проблем да има ? Какво разбираш под женска специалност ? Това да не е курс със съвети по болезнена менструация.
Запознай се с учебния план (има го в интернет) и сам за себе си реши.
Изображение
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Прочетох го . Това мнение може би идва от това , че главно учители излизат завършили тази специалнос , а определено повечето учители са от женски пол . В интернет обаче прочитам , че не се ограничава само до учителско място , а може да се работят и много други професии , след като завършиш именно тази специалност .
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Аз пък съм в края на първи и отказалите се вече са много.Не,че е от женските специалности.Съгласна съм с Ани , че има хора, които влизат лъскави специалности, само за да се хвалят наляво и надясно.Аз съм скептична към специалността ми-все още не я долюбвам напълно, но почнах да свиквам..има неща които много ми харесват и неща, които не мога да понасям и си задавам въпроса:"Добре това къде ще ми потрябва?!?!" Има доста трудна материя в първи, а представям си във втори, трети курс и нагоре.. :bounce: Абе, учене си има в специалността, пренебрегвана е ще ти кажа защо:

Приемат те филология.Срещаш приятел.

-Къде те приеха?
-Су.
-СУпер!К'во?
-Бф..
-Даскал ли ще ставаш?!

Ходи им обяснявай после, че не само това се става с нашата специалност, но уви....

Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”