Преди време ми разказаха притча за един слон в цирка, който след номерата, които изпълнявал на арената, бил връзван с верига за едно малко парченце дърво, забито едвам,едвам в земята. Големият слон имал силите да изтръгне не едно парченце, а цяло дърво, но той не го правил, тъй като от много малък го връзвали за тази верига, когато бил толкова мъничък, че не е имал възможностите да се измъкне. След време слончето се примирило и спряло да опитва и така досега…
Често, дори прекалено често, съм чувал отстрани или пряко казани в разговор с мен, въпроси и оплаквания, свързани с управлението на факултета, преподаването, провеждането на изпитите, аудиториите, коридорите, тоалетните, вратата на входа, библиотеката, библиотекарките, Отдел студенти и какво ли още не. Случило ли се е нещо по тези въпроси и оплаквания впоследствие – не знам, освен, че са били изказани между студенти и до там. А какво е нужно и какво е правилно да се получи:
На 15-ти март (вторник), от 18:15 часа в 23-та аудитория на Исторически факултет, ще се проведе среща СТУДЕНТИ vs ДЕКАНАТ.
Идеята на срещата е да се даде поле за изразяване на студентски въпроси и оплаквания към ръководните органи на факултета, пряко face to face. Дискусията е отворена за всички студенти.
Заповядайте!