Медицина
Модератор: dqvolito
Медицина
Здравейте!Казвам се Лора и съм на 21.Студентка съм и уча биология.Но имам огромно желание за медицина.В гимназията не учих много и не исках да уча за напред,но сега ми дойде акъла в главата.Оценките ми не са много високи - четворки от дипломата по био и химия-3.50.А от матурата-био -към 4 ама не точно
.Та много искам медицина,но вероятно бала няма да ми стигне за по-престижните медицински вуз-ове.Ако мога да ги нарека така
та съм се насочила към Плевен или Стара Загора.Знам че е много трудно и дори почти невъзможно,и само ако изкарам оценка която е 5 или 6 само тогава мога да се надявам за Плевен при минимален бал,ако евентуално бала падне.Та има ли смисъл да пробвам.Моля не пишете глупости
Re: medicine
Лора,тази стъпка е смела и ти прави чест,че следваш стремежите си. Наистина е заробващо,че оценките от училище оказват такова влияние...един вид-откакто се родиш трябва да знаеш какъв искаш да бъдеш
Към твоя случай- хипотетично ако изкараш 6-ци ще имаш бал около 31. Това означава,че на 3-то класиране си приета навсякъде извън София,ако тенденцията от тази година се запази...Нищо не ти пречи да пробваш,дори и при нас може да имаш някакъв шанс на последно класиране. Плюсът на изпитът ни е,че не е зубърски,а изисква логична мисъл и знание. Като човек,който учи биология ,сигурно имаш добра подготовка,което си е от полза. Наистина кск ще ти коства много усилия,защото не те устройва друго освен 6 (или около 6),но пък няма невъзможни неща =) Успех и догодина те чакаме колежка 
Благодаря 
а да питам вярно ли е че в Стара Загора и Плевен оценката по химия е 80% от темата,тоест не задачи.И ако не съм решила задачите каква може да е оценката ми,защото химията много ми куца,но за уроци просто нямам възможност 
Re: Медицина
За Плевен мога да кажа със сигурност, че е така, за Стара Загора не знам. Задачите в Плевен са 4, но са много кратички и изискват страница решение. Теб кое те смущава - задачите или темите?
Да вярно е!Темите в Стара Загора и Плевен са две - следователно 80 % от оценката се формира от темите и само 20 % от задачите.lorka написа:а да питам вярно ли е че в Стара Загора и Плевен оценката по химия е 80% от темата,тоест не задачи.И ако не съм решила задачите каква може да е оценката ми,защото химията много ми куца,но за уроци просто нямам възможност
задачите 
-
ultima ratio
- В началото бе словото
не помня от какво се състоеше оценката,но ти казвам че ако искаш по-леко следване Плевен е най-добрият вариант и се влиза определено с по-ниски оценки,щом имаше колеги влезли на 7мо класиране оценки около 3.50 и 4!
Пътя свърших,вярата опазих!(Ап.Павел на смъртния си одър)
- dqvolito
- От дъжд на вятър
- Специалност: медицина
- Курс: първи
ако говорим за балове миналата година момчета влизаха с 3.00 и 3.00 При нас баловете бяха доста високи ето за справка:
Минимален бал 1-во класиране Мф- Су
Мъже 33.50
Жени 34.76
Минимален бал 2-ро класиране Мф- Су
Мъже 30.00
Жени 33.50
Минимален Бал 3-то класиране Мф- Су
Мъже 29.26
Жени 32.26
Момчета в МФ -СУ миналата година влизаха с най-висок бал...
Минимален бал 1-во класиране Мф- Су
Мъже 33.50
Жени 34.76
Минимален бал 2-ро класиране Мф- Су
Мъже 30.00
Жени 33.50
Минимален Бал 3-то класиране Мф- Су
Мъже 29.26
Жени 32.26
Момчета в МФ -СУ миналата година влизаха с най-висок бал...
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ 
МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
- tattoo_waist
- В началото бе словото
- Специалност: Унгарска Филология
- Курс: четвърти
Здравейте.
Как е възможно да изкарам пълни 6-ци на изпитите?Тези,които са влезнали медицина как са учили и някой може ли да ми даде идея поне ?
Как е възможно да изкарам пълни 6-ци на изпитите?Тези,които са влезнали медицина как са учили и някой може ли да ми даде идея поне ?
The pursuit of happiness is the chase of a lifetime!
Първо, защо са ти чак пълни шестици?Здравейте.
Лично аз учих химията много задълбочено, готвих я 2 години на частни уроци. Учи се предимно с много, много писане. Биологията, от своя страна, се учи с много, много разказване.
Ако имаш някакви въпроси, не се притеснявай да питаш