Размисли и страсти: Midwinter Sun

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Размисли и страсти: Midwinter Sun

Мнение от Kristo »

Близо година след последната тема с нея, и трета поред... :arrow:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Re: Размисли и страсти: Midwinter Sun

Мнение от inc »

Явно аз ще те почна... :twisted:

1. Препрочиташ ли свои стари мнения във форума? А ФБ статуси и публикации?
2. Кое е последното нещо, което искрено те забавлява?
3. Може ли шоколадът да е твърде много при някакви обстоятелства?
4. Кои обичаш в крайна сметка повече: хората или котките? :lol:
5. Обмисляла ли си наскоро драстични или поне явни промени във външния си вид? Какви?
6. През последната половин година си по-скоро спокойна или нервна?
7. Кое е по-добре - да си постоянно ангажирана или да имаш убийствено много свободно време?
8. Омръзва ли ти форумът? Посочи евентуална причина, моля. Това, че си мод, има ли нещо общо?
9. Избери си един форумен образ, относително популярен (редовен). Не казвай кой е. Направи му характеристика с 2-3 изречения. Кой от форумците - според теб - ще разпознаят кого си имала предвид? :wink:
10. Сподели как се измениха вижданията ти за специалността ти от началото до момента? А за професията?
11. Хм... кариера или личен живот седи на 1-во място при теб?

Останалото после ... :wink:

Еdit: Ok, Kristo ме вдъхнови за някои стари теми. Скоро ще те поизмъча още... :twisted: Ето още нещичко бонус. :mrgreen:

12. Има ли форумен образ, който за отрицателно време те е накарал да си смениш мнението за него/я? Кой и с какво? Към добро или към лошо?
13. (Този въпрос съм задавала на Мила, ако не се лъжа) Има ли форумец, чиито възгледи не споделяши на когото не симпатизираш особено, но когото уважаваш? Ако не те мързи, уточни защо.
Последно промяна от inc на 16 Ное 2010, 00:14, променено общо 1 път.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Моите въпроси са:

1. С кого от форомците си била гадже (сестра ми ме накара да питам, бтв)
2. С кого искаш да си, или поне би пробвала?
3. Би ли тръгнала с някой пробно, за 1 седмица примерно?
4. (традиционен) Какво ти е мнението за Фак?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

inc написа:Явно аз ще те почна... :twisted:
Щом имате интерес... :mrgreen:

1. Препрочиташ ли свои стари мнения във форума? А ФБ статуси и публикации? - Конкретно във форума по-скоро чета стари теми, не конкретно своите мнения. ФБ пък има твърде ограничена хронология, за да мога да се върна особено много назад. Наскоро се ровичках и си четох някакви хипер-стари постинги в блога. Понякога е приятно да се върнеш назад и да видиш какво е било - опреснява ти спомените за неща, които си забравил.
2. Кое е последното нещо, което искрено те забавлява? - Блогът на една приятелка, където публикува разни снимки на еклери, сладки, тлъсти шоколадови торти и чаши какао с облаци сметана върху тях.
3. Може ли шоколадът да е твърде много при някакви обстоятелства? - Разбира се, ако прекалиш, можеш да се натровиш с него съвсем реално.
4. Кои обичаш в крайна сметка повече: хората или котките? :lol: - Оуу... ами еднакво. По-скоро обичам котките толкова, колкото обичам и хората. Животинките, които са ми вкъщи, са ми на практика семейство.
5. Обмисляла ли си наскоро драстични или поне явни промени във външния си вид? Какви? - Да, наскоро разглеждах един брой на Коафьор и точех лиги по късите прически. Ама баш-късите, без такива лигавщини от порядъка на коса до брадичката :lol: От време на време ми минават подобни еретични мисли през главата. Обикновено когато искам да променя себе си, започвам от косата.
6. През последната половин година си по-скоро спокойна или нервна? - Ами по-скоро спокойна. През последната година имам работа и вече не ми се налага да се тревожа за професионалната си реализация и за това дали ще мога да си изкарвам сама парите, след като завърша. А това беше много важно. Сега кажи-речи животът ми е подреден. Направих, каквото можах, създадох план и го изпълних. Останалото ще бъде върпрос на шанс.
7. Кое е по-добре - да си постоянно ангажирана или да имаш убийствено много свободно време? - Второто. Когато си свободен, винаги можеш да се ангажираш с нещо при желание. Когато си ангажиран, трудно ще се освободиш.
8. Омръзва ли ти форумът? Посочи евентуална причина, моля. Това, че си мод, има ли нещо общо? - За разлика от нароилото се ято мрънкалници около мен, на които форумът им е скучен :mrgreen: аз си го харесвам и все още намирам за какво да пиша в него. Това, че съм мод, не афектира особено много нещата. Даже на моменти е досадно, когато трябва да четеш тема, която ти е крайно безинтересна, но в нея има някакъв доклад и червената удивителна просто ми вади очите...
9. Избери си един форумен образ, относително популярен (редовен). Не казвай кой е. Направи му характеристика с 2-3 изречения. Кой от форумците - според теб - ще разпознаят кого си имала предвид? :wink: - Той е (под "той" имам предвид форумецЪТ - не казвам дали е мъж или жена) способен да докара интелектуално главоболие на всеки, който чете написаното от него. Има някаква много особена любов към сложните думи и заплетените фрази. И към дъъъъъъългите изрази на мисълта си. Аз лично съм се отказвала да чета тема, когато му видя романите вътре :mrgreen:
Намирам за напълно възможно доста хора да разберат на кого принадлежи описанието. Нови и стари форумци.
10. Сподели как се измениха вижданията ти за специалността ти от началото до момента? А за професията? - Ами, в общи линии разбрах за какво става въпрос. Мен ме гласят за адвокат някъде от 3-4 годишна и върху мен е имало доста натиск в тази насока, но той никога не е бил от типа "ходи да го учиш това, за да имаш пари после", просто... много хора по много пъти са ми казвали, че ще бъда добра в тази област. И доста дълго време го карах на доверие към околния свят. Влизайки в уни и започвайки работа просто разбрах детайлите, добих по-ясна представа за това, което съм избрала. Не съм се разочаровала или нещо такова. Доста от неприятните неща, които знаех, се потвърдиха - трудната реализация, необходимостта от здрави връзки и прочее. И доста дълго време това ми беше основна тревога.
11. Хм... кариера или личен живот седи на 1-во място при теб? - Личния живот. Работата трябва по някакъв начин да се вписва в него хармонично с останалите неща, но не и да измества всичко и да се настанява на централното място. Кариерата не ти дава особено много. Стабилни финанси, уважение сред колегите и нещо, с което да си занимаваш главата постоянно - да. Ако си успял човек, задоволството от успехите също. Но не е способна да ти даде дом, семейство и приятели. А без тях човек не живее, просто съществува.

Останалото после ... :wink:

Еdit: Ok, Kristo ме вдъхнови за някои стари теми. Скоро ще те поизмъча още... :twisted: Ето още нещичко бонус. :mrgreen:

12. Има ли форумен образ, който за отрицателно време те е накарал да си смениш мнението за него/я? Кой и с какво? Към добро или към лошо?
- Обикновено това се случва, когато се дразня на някого във форума, а пък после го харесам като се видим на живо. С Ники беше така. Не можех да го дишам във форума. Още не мога да го дишам, затова гледам да не споря с него по разни теми, защото ми иде да ида у тях и да го пребия със собствения му компютър :mrgreen: Но разногласията ни по около половината от съществените житейски въпроси не ми пречи да го ценя като приятел и да си прекарвам добре в компанията му.
13. (Този въпрос съм задавала на Мила, ако не се лъжа) Има ли форумец, чиито възгледи не споделяши на когото не симпатизираш особено, но когото уважаваш? Ако не те мързи, уточни защо. - Боромир. Него не го познавам на живо, де, той е на другия край на света. Но и при него ми е идвало да пробия лаптопа с главата му. Уважавам го, защото е ерудиран човек и може да води доста приятни за страничния наблюдател дискусии, стига да не е зает да обяснява на опонента си точно колко голям идиот е.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Kristo написа:Моите въпроси са:
1. С кого от форомците си била гадже (сестра ми ме накара да питам, бтв) - Гадже викаш? Ми с никого. През последните близо две години бягах като дявол от тамян от всякакви сериозни отношения, включая и такива с форумци.
2. С кого искаш да си, или поне би пробвала? - Ами пак с никого. С тези, с които се разбираме добре, сме си близки приятели. С тези, с които имам или съм имала химия, ще се избием на втората седмица, ако се съберем. По-точно аз ще искам да ги убия, а те ще ме молят да го направя по-скоро.
3. Би ли тръгнала с някой пробно, за 1 седмица примерно? - Опази Боже! Баш колкото е достатъчно, за да се разделим без да сме си нанесли тежки физически наранявания, а? :mrgreen:
4. (традиционен) Какво ти е мнението за Фак? - Яката мацка :cat: Аз Фак много си я харесвам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

1. Защо не си на протеста (шествието) ? :mrgreen:
2. Какво означава подписа ти?
"Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора."
Знам, че е цитат от "Автентичната котка" на Тери Пратчет, но въпроса ми е как се тълкува? Особено второто изречение. :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Elitsa Abstract написа:...
1. Защо не си на протеста (шествието) ? :mrgreen: - Защото съм на работа. И без това този семестър едвам успявам да вкарам 16 часа седмично в офиса.
2. Какво означава подписа ти?
"Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора."
Знам, че е цитат от "Автентичната котка" на Тери Пратчет, но въпроса ми е как се тълкува? Особено второто изречение. :lol:

Не съм стигала чак толкова дълбоко в анализите, за да мога да ти кажа тълкуванието особено пък на второто изречение :mrgreen:
Но накратко, аз съм човек с особено силно чувство за лично пространство. Не обичам да ми се бъркат и да ме притесняват. Не обичам да ми звънят на вратата и дори да ме търсят по телефона, когато си почивам вкъщи. Накратко, искам да си живея живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества :mrgreen:
Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право

Мнение от Ангел »

Здравей, Силви!

Каква чудесна възможност за интелектуална дисекция - can't wait to get started :wicked:

1. Именовай форумци с персонажи от произведения на изкуството (примерно: Мария, за която пее Блонди; Леля Ог; Кармен; Харолд (и Мод?) от "Харолд и Мод"; Мона Лиза; Жулиета), без да споделяш кой кой е и без горна граница в броя им (но най-малко 10); разгледай техни снимки и срещу всеки напиши какво виждаш в очите му най-често.

2. Кой е най-сериозният ти недостатък, в контекста на съждението: "Хората с охота признават несъществените си пороци, криейки страшните си"?

3. Преди да се отпуснеш на бънджито, в разтеглените милисекунди когато промени баланса си, кое взе връх: желанието да скочиш, или нуждата да паднеш?

4. Всички (осъзнато или не) избираме как да живеем - ако можеше да избираш, как би избрала да умреш?

5. Кое е по-полезно - да знаеш, кога да се откажеш, или да съумяваш да променяш обстоятелствата след него момент, така че да продължава да има смисъл да упорстваш?

6. Животът ресурс ли е?

7. Кое би предпочела: да добиеш цялото познание към настоящия момент, или да загубиш вече придобитото?

8. Кой е най-големият ти триумф до момента?

9. Романтиката - ретро, демоде, антика или музеен експонат?

10. До края на реда си, предостави препратка към 4-минутно свое изпълнение на китара :mrgreen:

11. Кого би предпочела (ако изборът ти е ограничен до само тези две възможности): Мишо <на приемлива възраст*> или Васил?

12. Кого трябва да избере Мишо <*> (ако изборът е негов) - Ани или Лара? (Отговори след 10-та глава)

Толкоз от мен, засега ;-)
Надявам се да си се забавлявала с отговорите!

Поздрави,
Ангел
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ангел написа:Здравей, Силви!

Каква чудесна възможност за интелектуална дисекция - can't wait to get started :wicked:
Уфффффффф :mrgreen:

1. Именовай форумци с персонажи от произведения на изкуството (примерно: Мария, за която пее Блонди; Леля Ог; Кармен; Харолд (и Мод?) от "Харолд и Мод"; Мона Лиза; Жулиета), без да споделяш кой кой е и без горна граница в броя им (но най-малко 10); разгледай техни снимки и срещу всеки напиши какво виждаш в очите му най-често.
Т'ва малко по-нататък, когато съм в творческо настроение.

2. Кой е най-сериозният ти недостатък, в контекста на съждението: "Хората с охота признават несъществените си пороци, криейки страшните си"? - То неслучайно са го измислили това съждение, нали знаеш. Но да кажем, че преди много време един човек направи едно нещо, което аз така и не забравих. Знам, че звучи много завъртяно, но по-хубаво обяснение няма да получиш.

3. Преди да се отпуснеш на бънджито, в разтеглените милисекунди когато промени баланса си, кое взе връх: желанието да скочиш, или нуждата да паднеш? - Нуждата да падна. Желанието да скоча имаше превес точно до секундата, в която се качих на парапета, след това се изпари.

4. Всички (осъзнато или не) избираме как да живеем - ако можеше да избираш, как би избрала да умреш? - Има една приказка, животът е приятен, смъртта е спокойна, притеснява ме единствено преходът. Та и аз така. Както и да умирам, не искам да го усетя.

5. Кое е по-полезно - да знаеш, кога да се откажеш, или да съумяваш да променяш обстоятелствата след него момент, така че да продължава да има смисъл да упорстваш? - Зависи от целта, която преследваш. Ако целта си струва, тогава второто. Ако не си струва, определено първото - защото все някога трябва да осъзнаеш, че хвърляш усилията си на вятъра.

6. Животът ресурс ли е? - При това най-пренебрегваният.

7. Кое би предпочела: да добиеш цялото познание към настоящия момент, или да загубиш вече придобитото? - Блажени са глупците. Искам да съм глупава!

8. Кой е най-големият ти триумф до момента? - Е ся ме сгащи. Ми не знам. От гледна точка на обективните нужди ще да е било уни и работа, защото това ми урежда живота занапред. От гледна точка на това, което е съществено за мен... всъщност това не искам да го казвам. Не вярвам на болшинството от хората, които четат това, че ще ме разберат, а нямам никакво намерение да слушам чужди неоснователни критики по въпроса.

9. Романтиката - ретро, демоде, антика или музеен експонат? - Въх. Ами не мисля, че светът може да съществува без романтика. От тази гледна точка, тя винаги е на мода. Аз лично съм алергична към повечето й проявления, но хей, щом прави хората щастливи...

10. До края на реда си, предостави препратка към 4-минутно свое изпълнение на китара :mrgreen: - Твърде голяма интрузия в личното ми пространство. Музиката е нещо, което се научих да пазя в огромната му част само за себе си.

11. Кого би предпочела (ако изборът ти е ограничен до само тези две възможности): Мишо <на приемлива възраст*> или Васил? - С Мишо на приемлива възраст може би бих се разбрала.

12. Кого трябва да избере Мишо <*> (ако изборът е негов) - Ани или Лара? (Отговори след 10-та глава) - След десета глава да е.

Толкоз от мен, засега ;-)
Надявам се да си се забавлявала с отговорите!

Поздрави,
Ангел

Благодаря, с първия въпрос определено ще се позабавлявам, просто по-нататък през седмицата, когато не съм толкова уморена :)
Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

MidwinterSun написа:8. Кой е най-големият ти триумф до момента? - Е ся ме сгащи. Ми не знам. От гледна точка на обективните нужди ще да е било уни и работа, защото това ми урежда живота занапред. От гледна точка на това, което е съществено за мен... всъщност това не искам да го казвам. Не вярвам на болшинството от хората, които четат това, че ще ме разберат, а нямам никакво намерение да слушам чужди неоснователни критики по въпроса.
А би ли го споделила с мен criticism free?

2. Какво те кара да вярваш, че не сънуваш в момента?

3. Напиши четиристишие.

4. С каква мисъл започваш дните си и с каква ги завършваш?

5. Кое е по-висша ценност: моралът или етиката?

6. Защо не си позволяваш да се страхуваш?

7. Преливала ли си се у някого някога?

8. При положение че Вселената е с "диаметър" около 28 000 000 000 светлинни години (перспектива - разстоянието между планетата ни и слънцето е около 8 светлинни минути), съществувала е около 14 000 000 000 години (перспектива - най-старите човешки останки са на възраст между 104 000 и 200 000 години т.е., имало ни е между около една сто и четиридесет хилядна и около една седемдесет хилядна от времето <съпоставено конкретно с продължителността на живота ти до момента - 1ч.:17м.:45с. до 2ч.:35м.:30с.>) и й остават минимум още гугол (10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000), има ли значение какво правим през живота си? Ако не - защо не правим каквото си искаме, а правим каквото "трябва"? Ако да - какво значение има?

9. Яла ли си шоколад с джинджифил и хареса ли ти (ако отговорът е положителен)?

10. Вплитала ли си ръката си в нечия чужда с такова желание, че да загубиш представа къде свършва твоята и къде започва чуждата?

11. Хармонията - мит или не? Ако не - плод на външни обстоятелства или на собствен избор? Ако е мит - каква е функцията му?

12. Могат ли Любовта и Обичта да са алтернативи? Обясни.

Имам още половин- до дузина въпроси - кажи ако предпочиташ да спра дотук ;-)

Поздрави,
Ангел
:alien:
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ангел написа:А би ли го споделила с мен criticism free?
Ми ако се сетиш да ме питаш някой път като се видим на живо...

2. Какво те кара да вярваш, че не сънуваш в момента? - Просто знам. Когато сънуваш, усещанията принадлежат на ума ти. В действителността физическите такива са много по-силно изразени.

3. Напиши четиристишие. - Мразя поезията. Толкова много я мразя, че когато случайно в речта ми се появи някаква рима, перифразирам цялото си изречение, за да я разкарам оттам.

4. С каква мисъл започваш дните си и с каква ги завършваш? - "Къде е котката?" Буквално.

5. Кое е по-висша ценност: моралът или етиката? - Това не са ценности, а просто понятия, използвани да опишат определени съвкупности от ценности.

6. Защо не си позволяваш да се страхуваш? - Кой казва, че не си го позволявам? Страх лозе пази, нали знаеш.

7. Преливала ли си се у някого някога? - Не мисля, че успявам да доловя същинския смисъл на този въпрос... :mrgreen:

8. При положение че Вселената е с "диаметър" около 28 000 000 000 светлинни години (перспектива - разстоянието между планетата ни и слънцето е около 8 светлинни минути), съществувала е около 14 000 000 000 години (перспектива - най-старите човешки останки са на възраст между 104 000 и 200 000 години т.е., имало ни е между около една сто и четиридесет хилядна и около една седемдесет хилядна от времето <съпоставено конкретно с продължителността на живота ти до момента - 1ч.:17м.:45с. до 2ч.:35м.:30с.>) и й остават минимум още гугол (10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000), има ли значение какво правим през живота си? Ако не - защо не правим каквото си искаме, а правим каквото "трябва"? Ако да - какво значение има?
Цифрите имат свойството да придават привидна нищожност на нещата, които са твърде малки. Но това колко точно си малък и колко точно си кратък не е единственият критерий за това колко си полезен и колко смислен. Нашите възприятия познават само този свят, в който съществуваме, но те са ограничени, познавателната им сила се простира само донякъде. И е глупаво да си мислим, че не съществува всичко онова, което ние не познаваме.

9. Яла ли си шоколад с джинджифил и хареса ли ти (ако отговорът е положителен)? - Не. Не си падам по изчанчените вкусове, затова си подбирам предимно неща, които звучат точно толкова вкусно, колкото и се усещат.

10. Вплитала ли си ръката си в нечия чужда с такова желание, че да загубиш представа къде свършва твоята и къде започва чуждата? - Хъх... Ами може би в някой минал, обладан от хормоните момент. Но сега съм малко по-саможива от преди, с малко по-силно чувство за лично пространство. Мога да се чувствам неразривно свързана с много важни за мен хора, но винаги имам ясна представа къде са моите лични граници.

11. Хармонията - мит или не? Ако не - плод на външни обстоятелства или на собствен избор? Ако е мит - каква е функцията му? - Всяко нещо на този свят е плод едновременно на външни обстоятелства и на собствен избор. Защото твоят личен избор си е твой, но чуждият личен избор за теб е външно обстоятелство. Хармонията не е мит. Просто е трудно постижима, въпреки че често дори не е нужна.

12. Могат ли Любовта и Обичта да са алтернативи? Обясни. - Любовта е една. Начинът, по който се привързваме към близките си, по който те стават значими за нас, по който избираме да ги обичаме въпреки тях и въпреки недостатъците им. Начинът, по който не можем да понесем мисълта да изгубим когото и да е от тях. Начинът, по който мислим за тях и искаме да са щастливи. Начинът, по който ни е приятно да се раздаваме за тях. Любовта е състояние на духа. И много хора си мислят, че знаят как да обичат и че наистина обичат, когато познават единствено собствените си усещания, предизвикани от пременения хормонален баланс в собствените им тела; а всъщност са водени от егоизма си. Любовта не съди и не признава пороци. Тя е въпрос на избор, да избереш да обичаш.

Ако някой прави разликата между любов и обич с идеята, че първото е по-силно и го изпитваш към партньора си и т.н., това е ок. Но разликата реално е в химията, в желанието да правиш секс с този човек, към когото твърдиш, че изпитваш любов, а за всички останали говориш за обич. Именно от химията и от секса произлиза и усещането, че този човек ти е най-близък и е най-най-най-важен за теб, и те познава най-добре, и ти го познаваш най-добре. Затова се появява това отделение на любов от обич, хората имат нужда от подобни разграничения, нормално е.

Но същинското чувство да обичаш някого, неповлияно от хормони и прочее, е само едно. Така че разбираш, защо не бих могла да говоря за алтернативи.

Имам още половин- до дузина въпроси - кажи ако предпочиташ да спра дотук ;-)

Поздрави,
Ангел
:alien:

И без това си нямам друго за правене. По някакво странно стечение на обстоятелствата се разболявам всеки път, когато ме изберат за РиС :mrgreen: Може би следващия път ще откажа да отговарям.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Айде няколко и от мен:

1. Кое ти е приоритет: работата или образованието?
2. Мислила ли си да си вземеш куче?
3. Какво друго обичаш да ядеш освен сладко?
4. Смяташ ли сериозно да се хващаш да учиш немски?
5. Изобщо какво е нуцно, за да научиш като хората един език?
6. Правото точна наука ли е?
7. Ако някой ти намери алкохол, който да харесваш на вкус, ще се напиеш ли най-долно? ;)
8. Какво те задържа толкова време във форума ни?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

ники написа:Айде няколко и от мен:
1. Кое ти е приоритет: работата или образованието? - В момента образованието. Работата ми е съобразена с него, защото ще съм безполезна в нея, ако не знам какво точно върша - нали, все пак първо трябва да го науча.
2. Мислила ли си да си вземеш куче? - Ооооо, ДА! Голямо, рунтаво, любвеобилно псе, много, много рунтаво! Може хъски. Може направо каракачанка. Нещо много голямо, много рунтаво и много любвеобилно. Спира ме това, че нямам възможност да го гледам. Някой ден ще имам финансите, за да си позволя голям апартамент и хранителната му дажба за месеца :mrgreen:
3. Какво друго обичаш да ядеш освен сладко? - Домати. И горе-долу почти всичко, което готвят бабите ми.
4. Смяташ ли сериозно да се хващаш да учиш немски? - Съмнявам се. Не ми е приятен. Ако някой ден ми се наложи да го уча по нужда, ще го подхвана, имам основата, само трябва да я надградя.
5. Изобщо какво е нуцно, за да научиш като хората един език? - Упорство и постоянство. Повечето от нас са учили поне по един език, познаваме схемата, по която да построим основата. Основните граматични конструкции могат да бъдат преподадени и заучени за доста кратко време, просто след това е нужно още десет пъти по толкова, през което време да се упражняват, за да станат естествени за съзнанието. За да свържеш думите, езика с това, което се случва, вместо със значението му на друг език.
6. Правото точна наука ли е? - Не. Безспорно много си прилича с математиката, но разликата е, че правото се изменя. Точните науки не. Точните науки са природни науки, осланят се на природни и постоянни, неизменни закони. Правото се гради на законите на обществото, а те се изменят заедно със самото общество.
7. Ако някой ти намери алкохол, който да харесваш на вкус, ще се напиеш ли най-долно? ;) - Като стой та гледай.
8. Какво те задържа толкова време във форума ни? - На първо време, аз просто обичам форумите като форма на общуване и на създаване на социум. А когато намериш форум, в когото успееш да се съвржеш с хората и да създадеш близки приятелства, за какво ти е да спираш да пишеш? Тук винаги се появява по някой нов човек, който се престрашава да дойде на форумна, да опознае останалите и да се присъедини към компанията. Така постоянно се запознавам с нови хора. Трябва да съм идиот, за да изхвърля това богатство на боклука.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Привет и от мен :)

1. След толкова месеци работа, с кой practice area те кефи най-много да се занимаваш? В кое си най-добра на този етап?
2. Изфукай се с някой голям клиент на вашето адвокатско дружество :P
3. Случва ли ти се да скътаваш от работа? Примерно, по график си на лекция, но лекция няма - ходиш ли в офиса при това положение или?
4. В колко часа най-късно си си тръгвала от офиса?
5. Налага ли ти се да поработваш и през уикендите?

Сори, че са малко работохолишки въпроси и се надявам да не ти е досадно да отговаряш :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Scorpion написа:Привет и от мен :)
1. След толкова месеци работа, с кой practice area те кефи най-много да се занимаваш? В кое си най-добра на този етап? - В нищо не съм добра. Има мноооого време да мине, докато стана добра в нещо. По моите критерии добра. Иначе сегашната област ми допада. Търговско и корпоративно право - не е никак зле. Не е от най-интересните, но поне количеството човешка драма е сведено до минимум. По принцип ме занимават доста и екологичните въпроси и възнамерявам да ги развия като допълнителна квалификация.
2. Изфукай се с някой голям клиент на вашето адвокатско дружество :P - Ами моите хора са извършили сделката по продажбата на Нова телевизия. Конкретни имена на настоящи клиенти не мисля, че е коректно да споделям, но някои от тях държат масивни дялове от пазарната си ниша и имат месечен оборот, от който на човек му се завърта главата.
3. Случва ли ти се да скътаваш от работа? Примерно, по график си на лекция, но лекция няма - ходиш ли в офиса при това положение или? - Това, което ти описваш, не е скатаване. Аз си имам работен график, който се изготвя в началото на семестъра според програмата ми в уни. Оттам нататък този график става самостоятелен и е моя работа да осигуря спазването му. Колегите ми знаят това и ме очакват в офиса в точно определено време, не хаотично, когато на мен ми скимне да се появя.
4. В колко часа най-късно си си тръгвала от офиса? - 7:30 вечерта.
5. Налага ли ти се да поработваш и през уикендите? - Не, естествено. Ако ми се налагаше, това би означавало, че не умея да отстоявам позициите си и позволявам да ме затрупват с количества работа, които не са по силите ми.

Сори, че са малко работохолишки въпроси и се надявам да не ти е досадно да отговаряш :D
На мен не ми е досадно, разбира се, но аз считам работохолизма за висш порок. И съм си обещала да не се превръщам в работохолик. Защото докато си млад е ок, в общи линии се грижиш само за себе си, но един ден това ще се промени, а един вече изграден навик не се променя току-така. Едно от най-големите престъпления, които може да има един родител към децата си, е да смята работата си за по-важна от тях, а аз съм се нагледала на достатъчно такива случаи.
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”