Бригада

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

bad_fever
В началото бе словото
Специалност: Vo

Бригада

Мнение от bad_fever »

Здравейте! Просто няма към кой да се обърна и затова пиша тук. Искам да попитам дали от нашия факултет е позволено ходенето на бригада в Америка?Някой ходил ли е и може ли да ми даде някаква информация? Какви постъпки трябва да се направят, за да си взема изпитите преди началото на май, защото май трябва да замина и за жалост ще се върна след края на поправителната сесия. Как гледат преподавателите на въпроса? Много ще съм благодарна, ако някой, който е ходил, обмени опит с мен :)
Мн ви благодаря предварително!
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Re: Бригада

Мнение от fragile »

Трябва да си вземеш максимален брой изпити, така че да ти останат макс. 2 невзети след поправителната сесия.
Това, с което ще срещнеш трудности, е да заминеш преди края на май, даже началото на юни, защото все пак редовната сесия в СУ е приблизително от 15 юни до 15 юли всяка година. Т.е. 2 месеца преди началото й ще трябва да взимаш изпити, а няма да сте "минали" целия материал.

Кой курс си и какво?
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
bad_fever
В началото бе словото

Мнение от bad_fever »

Втори, Връзки с обществеността. Мн се надявам да стане, но май преподавателите не са много склонни да съдействат :(
Аватар
argi
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от argi »

Аз съм 2ри курс Книгоиздаване и аз също искам да отида на бригада, но следващият семестър имам 6 изпита :( Ако има някой, който е ходил и се е сблъсквал с проблеми с преподаватели, взимане на изпити и т.н. да сподели плийз :scratch:
Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.
bad_fever
В началото бе словото

Мнение от bad_fever »

ми ние решихме да идем риск не риск. С една колежка даже се записахме вече
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

argi написа:Аз съм 2ри курс Книгоиздаване и аз също искам да отида на бригада, но следващият семестър имам 6 изпита :( Ако има някой, който е ходил и се е сблъсквал с проблеми с преподаватели, взимане на изпити и т.н. да сподели плийз :scratch:
Само шест? Сигурна ли си? По мои спомени са осем или девет и в общи линии от първите три години това е най-гадната сесия. Накрая бях като сдъвкана и изплюта, повечето колеги им останаха поправителни изпити, мен по чудо ми се размина.
Аватар
argi
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от argi »

Шепот написа:
argi написа:Аз съм 2ри курс Книгоиздаване и аз също искам да отида на бригада, но следващият семестър имам 6 изпита :( Ако има някой, който е ходил и се е сблъсквал с проблеми с преподаватели, взимане на изпити и т.н. да сподели плийз :scratch:
Само шест? Сигурна ли си? По мои спомени са осем или девет и в общи линии от първите три години това е най-гадната сесия. Накрая бях като сдъвкана и изплюта, повечето колеги им останаха поправителни изпити, мен по чудо ми се размина.
Не ме стряскай :pale: погледнах - и като не броя чуждия език и спорта са 6! Значи кофти време съм избрала за заминаване, но вече платих първата вноска на фирмата за бригада, така че каквото - такова :king:
Всъщност си мислех, че нещата не би трябвало да седят по този начин... Много хора от Европа също ходят на бригади, но никой няма проблеми от университета за това. Бригадата е нещо позитивно и за много хора дори полезно, но явно в България не всеки мисли така, а още по-лошото е, че университетът е единствената спънка. В крайна сметка не е като да не искам да се явя на изпити, напротив....
C'est la vie :shock:
Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Споко...
Вярно е...имаше колеги, които прекъснаха, но имаше и такива, които успяха да си вземат всичко.
Изпитите, които със сигурност няма да можеш да изтеглиш са: Маркетинг (Бонди) и Писане за ВО (Минка)...поне за тези се сещам, което значи автоматично, че трябва да си вземеш всичко друго за да си спокойна, че ще запишеш.
Има врътка...да заминеш рано (началото-средата на май месец) и да се върнеш за септемврийската сесия.
Но дори да прекъснеш...сигурен съм, че като претеглиш изживяванията от бригадата и една година без ФЖМК ( :pukeright: ) пак би заминала.
Успех :)
:JC_spliff:
Аватар
Райс
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Райс »

Хора, има мвъпрос: тъй като и аз най-вероятно ще заминавам, но ще бъде към края на Май, началото на Юни, дали ще успя да убедя преподавателите да си дръпна повечето изпити? (според уговорката ми може да е и средата на Юни)..
Първи курс съм, книгоиздаване.
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Хвърляй боб...изпитана методика за отговор на подобен род въпроси ;)
:JC_spliff:
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”