Подготовка...

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

plamena_ov
В началото бе словото

Подготовка...

Мнение от plamena_ov »

Първо искам да се извиня,ако има друга тема конкретно по този въпрос,но мисля,че няма.Бих искала да знам,според вас може ли човек да се подготви качествено за матура по език (например английски),без да ходи на частни уроци?Тоест подготовката му да включва много упражнения,четене на съответния език,тестове и всякакви методи които не включват уроци(като се има предвид,че езикът е изучаван от 1 клас).Достатъчен ли е самостоятелният усилен труд?И ако да-в какво трябва да се състои той (споделяйте и от личен опит).Благодаря предварително!
Всеки ритник отзад е една крачка напред!
Аватар
mtrinity
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: първи

Re: Подготовка...

Мнение от mtrinity »

По принцип тази секция на форума е за влезлите вече студенти *гледа важно отгоре*, пробвай в Кандидат-студенти, още и не е така претрупано там. Иначе по въпроса ти - аз влязох без уроци, с безхаберно ходене на училище и пълен непукизъм от страна на преподавателката ми по английски в 11-ти и 12-ти клас. Езикът обаче го уча от предучилищната паралелка :lol: Тези митове с уроците са вярни дотолкова, доколкото са ги пуснали хората, които имат финансов интерес от цялата работа. Иначе май писах някъде, а и е писано редица пъти - правете тестовете от книжките за самоподготовка на СУ - SUATEFL, още упражнения по граматика - Murphy, слушане с разбиране - филми, музика и каквото намериш, писане - пиши си с natural speakers или с разни хора по света, говорещи добре английски, чети книги и си развивай идеите писмено (в доброто есе идеята, подхода, езикът са си заедно, опитай се да не пишеш "за да им угодиш", ами защитавай умело гледната си точка, оценява се).

И човек, спокойно бе, накрая ако не влезеш ще е от психическо претоварване и нервна криза - успокой се!
plamena_ov
В началото бе словото

Мнение от plamena_ov »

Аз съм спокойна,просто искам да направя всичко,което мога за да успея,а не после да си викам "трябваше това,трябваше онова". :) Не се замислих,че не е тук най-подходящото място за тази тема.Иначе много благодаря за отговора и ориентирането! :flower:
Всеки ритник отзад е една крачка напред!
Аватар
mtrinity
В началото бе словото
Специалност: Китаистика

Мнение от mtrinity »

Нп :] Успех, дано влезеш където най-вече искаш, и поздравления за ориентирането също така, най-ценното е май, не оценки от изпити, ядове с хора, които ти казват "не можеш", "не трябва това, учи друго" или нещо подобно. Наздраве :pirate:
Аватар
kirova_
В началото бе словото
Специалност: Японистика

Мнение от kirova_ »

Естествено,че е възможно да се подготвиш сам и без да ходиш на уроци...мисля,че много хора са се справили така,матурите като цяло не са сложна работа...Успех...стискам ти палци :wink:
Японистика 2-ри курс

-Кой път да поема от тук?- попита Алиса.
-Зависи къде искаш да стигнеш- отговори Усмихващият се котарак.
-Няма значение - отвърна Алиса.
-Товага няма значение и кой път ще поемеш- усмихна се загадъчно Котаракът
Аватар
vnz
В началото бе словото
Специалност: Modern Greek Philology

Мнение от vnz »

Моята подготовка беше 2-3 примерни теста, решени в рамките на 1 час. Щом го учиш от първи клас, най-вероятно само трябва да си припомниш някви позабравени неща и да си пообогатиш речника. И да, както колежката по-горе отбеляза, матурата не е нищо особено. Успех. =)
you need a therapist!
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”