Китаистика - въпрос относно образуването на бала
Модератор: Don Horhe
-
plamena_ov
- В началото бе словото
Китаистика - въпрос относно образуването на бала
Здравейте!Според информацията,която намерих,балът за специалност китаистика се образува от утроената оценка от конкурсен изпит по западен или руски език + оценките от дипломата за завършено средно образование по български език и литература и чужд език.Може би въпросът ми е малко глупав,но...Та той е следният:Ако изучавам 2 чужди езика (в случая английски и руски) и държа конкурсен изпит по английски език,то коя оценка от дипломата ми ще се вземе за изчисляване на бала-по руски или английски?Благодаря предварително за вниманието и отговорите. 
Всеки ритник отзад е една крачка напред!
Re: Китаистика - въпрос относно образуването на бала
Ще ти вземат по-високата оценка .. поне би трябвало ..сега има една врътка, че ако ходиш на матура примерно по английски ще ти вземат оценката от матурата, а не от дипломата 
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
-
plamena_ov
- В началото бе словото
Аха...Ами ще видя какво ще стане докато ми дойде времето за кандидатстване.Надявам се приемът да не засяга изобщо оценката по руски,тъй като този език не ми е приоритет и го уча просто защото трябва,а не по собствено желание и го оставям на доста заден план.Благодаря ти за бързия отговор.
Очаквам още мнения. 
- mtrinity
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: първи
Балообразуването, в което се включва и оценката по БЕЛ беше до миналата година, тази се пропускаше, за догодина мисля, че още няма официални данни. Сега беше 3х изпит и 1х оценка от чужд език от дипломата - от гимназиалния курс, ако не държиш матура по ЧЕ, и от матурата, ако държиш такава. Иначе се взима по-високата оценка, където има избор - от два чужди езика в училище, от две матури и т.н. Максимален бал 24, за китаистика мисля, че беше 22,06 на второ класиране. Да видим дали ще преминеш изпитанието
Ето ти от сайта, чети от тук каквото ти трябва. Лошото е, че не знаеш за догодина какво ще измислят, ..
Ето ти от сайта, чети от тук каквото ти трябва. Лошото е, че не знаеш за догодина какво ще измислят, ..
-
plamena_ov
- В началото бе словото
Разбирам...Аз всъщност живот и здраве ще съм кандидат-студентка 2012 година,тъй като в момента съм в 11 клас.Дотогава ще видим наистина какво ще измислят.Засега ще си наблягам здраво на английския и това е...
Силно се надявам да успея,но то от мен си зависи.Е,стига съм дърдорила.Благодаря за полезната информация! 
- mtrinity
- В началото бе словото
Абе ти вестници и списания не четеш ли, филми и телевизия не гледаш ли ?! ..Шегувам се, няма проблем за инфотоplamena_ov написа:Аз всъщност живот и здраве ще съм кандидат-студентка 2012 година
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Абе ше го вземеш бре мари моме 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

-
plamena_ov
- В началото бе словото
Mtrinity,ако говориш за края на света - той се очертава да е декември...Ще мога поне да вляза и да изкарам 1-2 месеца,да науча някой друг йероглиф.
Шегата на страна,но то както е тръгнало хората може да се самоунищожат и по-рано,но това е дълга тема... Е,аз гледам да съм оптимист
(някой да не си помисли,че вярвам в фаталната 2012,първото изречение беше в кръга на шегата).
- mtrinity
- В началото бе словото
^ По-рано едва ли, ама eventually така ще да стане, .. Иначе браво за ентусиазма да учиш точно това, успех и споки, английският изпит поне наистина не е голяма философия