Проблем с трето класиране
Модератор: dqvolito
Проблем с трето класиране
Здравейте! Съвсем малко ми беше нужно да се присъединя към вас на 2ро класиране и затова много се надявах на освободените места за запълване. Възникна обаче следния проблем: оказа се,че е тъй като съм приета за друга специалност (която ми е 3то желание),не мога да учасвам в неофициалното тази година трето класиране,въпреки че според бала ми е доста вероятно да влезна. Тази,другата специалност, я бях записала просто за всеки случай -без да подозирам,че може да ми създаде такива неприятности. Не искам да уча нея,стремежът ми е медицината тук... Има ли и други в моето положение? Ако има,какво смятате да правите? Ако някой иска да споделим идеи,може да ми пише =)
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Re: Проблем с трето класиране
Не виждам какъв е проблема
Просто не се записваш в специалността, в която си приета на второ класиране, подаваш си документи за трето, ако има незаети места в специалността, която искаш и това е.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Да,и аз си мислех точно като теб...но се оказва че нещата стоят по друг начин,както го описах :/
- aikaeimin
Тоест, ако си приет на второ класиране, нямаш право да участваш на трето? О.О
- La_Contessa
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Ами ако след като излязат свободните места, се отпишеш от специалността и подадеш документи за медицина?
Възможно ли е?
Възможно ли е?
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
aikaeimin- да,макар и да си приет специалност на n-то желание....Излиза че в 3то могат да участват само некласираните никъде,а хора с дори по-висок бал ще са вън о.О Иначе съм решила вече,че ще се отпиша от другата специалност,това въобще не ми е проблем.
- aikaeimin
О.О Много неприятно =/ Дано да има някакво решение..
La_Contessa,това ще се опитам да направя,но днес след няколко телефонни разговора ми казаха,че не може 
- dqvolito
- От дъжд на вятър
- Специалност: медицина
- Курс: първи
Трябва нещо да се измисли! Нз как, но е много тъпо да се приемат и запишат хора с по-нисък бал!!! Ние сме с теб колежке и мисля, че всички колеги бихме те подкрепили! Съвсем естествено е да искаме да се запишат хора с висок бал, особено ако са свестни като теб! Много тъпо е измислено и трябва да се промени!!!
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ 
МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Благодаря за подкрепата,Мишо! Дано наистина го променят,страшно нелогично е... 
- dqvolito
- От дъжд на вятър
Лина ние сме с тебе вярвам, че и другите така мисляг все пак твоя бял е 33.26 а минималния на второ класиране при нас за момичета е 33.50 !!! На второ класиране са приети при нас много момичета, който на първо са приети в МУ и сега ще освободят доста места със сигурнаст! Днес разбрах, че май са се записали 14-15 човека някъде! Ако някой вече студент може да даде идея какво да прави Лина да помага! Благодарим! Нз аз мислех, че ако можеш да се свържеш с декана ни по някакъв начин! Съвсем естествено той би предпочел да се обучават студенти с висок бал, отколкото с нисък!!! Надявам се всички да подрепим Лина, която иска да учи при нас и да е част от нас! Ако имате идеи казвайте!
- dqvolito
- От дъжд на вятър
dqvolito написа:Искам да Ви попитам за една приятелка! Тя кандидатства медицина в СУ на първо класиране я приемат логопедия. Тя си депозира диплобата, но не желае да учи това. На второ класиране бала не и достига за 13 стотни! От второ класиране ще останат няколко места и сме сигурни, че на трето вече ще я приемат! Какво трябва да направи, за да участва в трето класиране? Тя си изтегли дипломата от логопедията! Може ли да участва в трето класиране или щом е приета логопедия трябва задължително да се запише и няма право да участва на трето класиране! Нещата са много объркани!
И ето отговора!
svetlio.varna написа:Като обявят свободните места може да подаде документи за трето калсиране. Това ще стане след 10 август.
- dqvolito
- От дъжд на вятър
Това е отговора на Главен секретар на Студентски съвет на СУagenta написа:Трябва за дължително да се запише логопедия, дори сега като си е изтеглила дипломата не знам дали ще може да се запише! Трето класиране няма - това, което ще бъде обявено до 10 август е запълване на незаетите места. За тях може да участват само хора, които не са били приети нито на първо класиране, нито на второ класиране! Прочетете правилникът за прием за КСК 2010 там това го пише много ясно!
Ваша приятелка не може да участва в попълване на незаетите места, защото е била приета на едно от двете редовни класирания!
За повече информация: Информационно рекламен център - тел. тел. 9308 436, 944 35 17, тел. 9308 380 !
Други администратори от СУ смятат противоположното!
Вчера и днес бях в СУ и чух почти всички възможни мнения по въпроса...повечето от хората в администрацията цитираха правилника,който обаче според мен не е много ясен и може да се тълкува по различни начини.
"Чл. 38. В срок до 10 август 2010 г. се обявяват незаети след класиранията места за прием, като се дава възможност за пренареждане на желанията от некласиране дотогава кандидат-студенти и за подаване на документи от нови кандидати. "
Това,че на некласираните никъде кандидати им се дава възможност да си пренаредят желанията не е равнозначно на тезата,че САМО те могат да участват в класирането...
Както и да е,в такъв случай се стига се абсурдното положение,че хора с по-висок бал могат да бъдат изключени от класацията,а други -просто защото никъде не са успели да се класират,да запълнят местата за медицината.
От "Учебен отдел" и "Отдел студенти" казаха,че в това има логика
Писах молба до ректора и сега ще чакам отговор.
От деканата на МФ обещаха,че ще се поразровят по случая и ще се опитат да помогнат,защото това правило въобще не е в полза на МФ.
За щастие зам.ректорът-доц.Шишиньова днес ми даде надежда...каза че сигурно няма да има проблем да бъда допусната до класирането,а също така че има и много други хора в моето положение,които са питали. Много разчитам на думите и,дано наистина да бъде взето справедливо решение.
Е,май това е за сега...наистина ако има и други хора като мен,нека да пишат
"Чл. 38. В срок до 10 август 2010 г. се обявяват незаети след класиранията места за прием, като се дава възможност за пренареждане на желанията от некласиране дотогава кандидат-студенти и за подаване на документи от нови кандидати. "
Това,че на некласираните никъде кандидати им се дава възможност да си пренаредят желанията не е равнозначно на тезата,че САМО те могат да участват в класирането...
Както и да е,в такъв случай се стига се абсурдното положение,че хора с по-висок бал могат да бъдат изключени от класацията,а други -просто защото никъде не са успели да се класират,да запълнят местата за медицината.
От "Учебен отдел" и "Отдел студенти" казаха,че в това има логика
Писах молба до ректора и сега ще чакам отговор.
От деканата на МФ обещаха,че ще се поразровят по случая и ще се опитат да помогнат,защото това правило въобще не е в полза на МФ.
За щастие зам.ректорът-доц.Шишиньова днес ми даде надежда...каза че сигурно няма да има проблем да бъда допусната до класирането,а също така че има и много други хора в моето положение,които са питали. Много разчитам на думите и,дано наистина да бъде взето справедливо решение.
Е,май това е за сега...наистина ако има и други хора като мен,нека да пишат
-
cvetismile
- В началото бе словото
Здравейте.
Прочетох темата с голям интерес, защото съм в същото положение. Балът ми е 32.50, приета съм биология на първо класиране, но искам медицина. Балът ми не е толкова висок колкото на авторката на темата, но не съм загубила надежда. Аз също ходих до ректората и мненията по въпроса бяха различни. В крайна сметка изтеглих дипломата си от БФ и сега силно се надявам да се реши проблемът в наша полза (която естествено е и полза и за университета).
Прочетох темата с голям интерес, защото съм в същото положение. Балът ми е 32.50, приета съм биология на първо класиране, но искам медицина. Балът ми не е толкова висок колкото на авторката на темата, но не съм загубила надежда. Аз също ходих до ректората и мненията по въпроса бяха различни. В крайна сметка изтеглих дипломата си от БФ и сега силно се надявам да се реши проблемът в наша полза (която естествено е и полза и за университета).