Промени в закона за адвокатурата, ДВ бр. 53

Модератор: MidwinterSun

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Промени в закона за адвокатурата, ДВ бр. 53

Мнение от MidwinterSun »

Днес в Държавен вестник бяха обнародвани измененията в закона за адвокатурата. Вече в съответствие с правото на ЕС всеки юрист, завършил право в държава-членка на Съюза, може да практикува като адвокат в България. Досега адвокати у нас можеха да бъдат само юристи от българските университети.

Честито на колегите ни в чужбина, които желаят да се върнат в България! :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Re: Промени в закона за адвокатурата, ДВ бр. 53

Мнение от blackout »

Абе то може, ама като е изучавал чуждите закони не съм сигурен колко ще са му приложими знанията. Това ми прилича малко на правото за гласуване в чужда държава член, макар че може би е по-приложимо от него. Като цяло се съмнявам стадо адвокати, завършили в чужбина, да щурмуват Витошка.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Промени в закона за адвокатурата, ДВ бр. 53

Мнение от MidwinterSun »

Хаха, е, не, но като цяло и около мен имаше един-двама души, които се зарадваха доста, че ще могат да дойдат да си практикуват тук. Вярно, трябва набързо да изринеш цялата правна система, но това се преживява.

По-значителната промяна е фактът, че сега и граждани на ДЧ на ЕС могат да стават адвокати тук... досега единствено български граждани членуваха в адвокатските колегии :D
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”