Камеле, постът ми беше предизвикан повече от първия пост в темата, отколкото от твоя.
Точно защото те познавам, не мога да повярвам, че чувам подобни неща от теб. Сегашното общество е такова, каквото е, точно защото някакви хора в един момент са започнали да се борят за правата си - независимо дали ще вземеш за отправна точка Френската революция, Гражданската война в САЩ, борбата против сегрегацията или нещо друго.
Въпросът е, че не аз не зачитам твоето мнение - просто не понасям начина, по който е изказано. Защото от него лъха на омраза и предразсъдъци, а не на логика и аргументи.
Прословутата наредба, срещу която са протестирали хората

в Пазарджик забранява демонстрациите на сексуална ориентация. Т.е. ако ти целунеш Ваня на публично място или я държиш за ръка това също е нарушение. Но вие няма да бъдете арестувани, както ще се случи с Петко и Драган, ако решат да направят същото. Опираме до проблема, че всички са равни, но някой са по-равни от другите. Нещо, което би трябвало да е отмряло с падането на комунизма, но за което организации като БНС се борят да бъде върнато.
Освен това, наистина не мисля, че с омраза и нетолериране, можем да решим нещо.
Повярвай ми, никога не бих тръгнала да ти ограничвам свободата на мислене по някакъв начин. Но отказвам да толерирам общество, където на мен ми се налага да бъда нетолерантна. За мен наистина няма значение дали ти ще целуваш Ваня или Иван. И не мисля, че свободата по някакъв начин ще изврати обществото. Напротив, извращават го ограниченията, наложени отгоре. Едно общество трябва само да намери кодът си на поведение.
Мен са ме учили, че свободата е висша ценност. Колкото и кухо да звучи, това е може би едно от малкото неща, в които вярвам. И да гледните ни точки са различни, но това не е проблем. Проблем е, когато се стигне до физически сблъсъци, до крещене на лозунги, до хвърлене на камъни и бой. Просто защото не харесват това, което си. Опитайте се да поставите на мястото на хора, които цял живот са били тъпкани и унижавани, заради това, което са. Едва ли ще ви хареса.
Мирът, който пожелаваш си остава между нас двамата.
За съжаление ще мине още много време преди да заживеем в помирило се общество.
Ps. @happyswift Гледала съм го. Сега го гледай ти и се опитай да схванеш нещо друго освен хумора. И да се сетиш какво означава "хиперболизация".