Забраниха ГМО

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Забраниха ГМО

Мнение от allshallperish »

Общественият натиск накара управляващите да забранят ГМО

"...той премахва тоталната забрана за пускане на пазара на ГМО, дори когато продуктът е разрешен в целия ЕС. В момента такова разрешение има за царевицата МОН 810 и картофите "Амфлора". Заради действащата до вчера пълна забрана срещу страната ни можеше да започне наказателна процедура. Сега се въвежда възможност за задействане на предпазна клауза. Законът гласи, че ако в друга държава от ЕС вече има такава, министърът на земеделието е длъжен да задейства процедурата за ограничението и у нас..."

Честито :)

Източник в."Сега", http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000101
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Забраниха ГМО

Мнение от city_glam »

Чудесно :cheers: :cheers: :cheers: Добре, че напоследък хората се сетиха да протестират, а пък ГЕРБ мн ги е страх от протести :lol:
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Спират развитието на био технологиите. Това е доста глупаво .. хората са наплашени и тъпи, излизат по улиците и викат не на ГМО.
Лош ход на ГЕРБ.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Йес, йес, йес :cheers:
И хората не са наплашени и тъпи, просто могат да видят малко по-далеч от собствените си корпоративни носове, за разлика от други алчни задници...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

И какво от това? И без това храната ни е на 60 % ГМО. :roll:

Хю Грант и Мосанто не си поплюват. :bounce:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

ходът си е добър щото ще успокои тия с табелите .. аз до колкото рабрах от статията никакво развитие не спират .. зеленчуците могат да си ги гледат в лабораториите :roll: .. чудно ми е сред протестиращите колко ли биолози има :roll:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Абе все е по-добре от това доброволно да увеличим процентите на 100%. А и в крайна сметка това е все някаква пречка пред развитието на Монсанто. Ако останат без пазар, нали се сещаш кога ще просперират... (много се размечтах).

А сега, те не могат да ги спрат да си гледат зеленчуците в лабораториите, но едно е да си вършат там научната дейност, друго е да тровят почвата и храната с нея.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Силно се съмнявам сред протестиращите да има дори един биолог - освен ако няма фирма за биохрани естествено! :mrgreen:

Иначе, тази забрана е доста тъжна, защото е поредният триумф на чисто средновековното варварство и ирационалния страх в някакъв нео- вариант. А това, че Бойко се съобразява с всеки по-гласовит активист не е пример за стратегическо мислене! :compress:

EDIT: ГМО НЕ тровят почвата и храната. Айде стига глупости!
http://e-lect.net - избирай внимателно!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мммм, ти-ри-ра-ра-рамммм...

Айде първо да прочетеш що е това Раундъп, после какво представлява така популярната защита на ГМО от насекоми, което снемало нуждата от използване на пестициди, след това провери след колко години почвата се изтощава и става невъзможно да се отглежда каквото и да е на нея.

И после ще си говорим.
Изображение
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Най-интересното е, че съм чел прекалено много по темата (при положение, че - освен това - имам доста прилични базови познания), изписал съм страници с аргументи, включително една статия на собствения си сайт, към която утре ще се присъедини втора, но ти веднага ме прецени като неинформиран! :mrgreen: Смях!
http://e-lect.net - избирай внимателно!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ми до момента не си се доказал като информиран. Дай си аргументите, пък да видим.

Само че за тази цел ще трябва да ме убедиш, че определени факти, за чието съществуване аз знам, не са истина.

Звучи ми като предизвикателство :mrgreen:
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Историята на Монсанто, за който иска допълнително информация. Досегашните им дейности са доста п оказателни за отношението им към околната среда. Това го казвам не като аргумент против ГМО въобще, а против ГМО-то на Монсанто. Иначе съм против ГМО, да, поне в настоящия момент на монополизирани изследвания. Ако Монсанто и подобните им не се стремяха върху патентоване на правото да се отглежда храна, може би нямаше да съм толкова твърдо против. Но имайки предвид, че вмомента основната цел на произвеждащите ГМО е единствено да увеличават печалбите си, а не качествата на храните - мерси. (:

Честита победа, приятели, после нека ни обясняват, че няма смисъл да се протестира. ((:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Такива лайна продават продават по супермаркетите, а нашите се притеснили за ГМО ;)
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Шепот написа:Историята на Монсанто, за който иска допълнително информация. Досегашните им дейности са доста п оказателни за отношението им към околната среда. Това го казвам не като аргумент против ГМО въобще, а против ГМО-то на Монсанто. Иначе съм против ГМО, да, поне в настоящия момент на монополизирани изследвания. Ако Монсанто и подобните им не се стремяха върху патентоване на правото да се отглежда храна, може би нямаше да съм толкова твърдо против. Но имайки предвид, че вмомента основната цел на произвеждащите ГМО е единствено да увеличават печалбите си, а не качествата на храните - мерси. (:

Честита победа, приятели, после нека ни обясняват, че няма смисъл да се протестира. ((:
Хю Грант е виновен. :mrgreen: Пак англичаните са в основата на всичко. :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: