Първанов vs. Дянков

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Първанов vs. Дянков

Мнение от allshallperish »

Какво мислите за нашумелия спор между Президента и Дянков (ГЕРБ)?
Инсценирано ли беше (тоест планувано ли беше)? Аз дочух, че въпросът в момента е за някакви 20 млрд., които ще се отпуснат на следващото правителство, а Първанката май си подготвял партия в момента.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Първанов vs. Дянков

Мнение от Tommy »

Дянков не ми е от най-симпатичните политици, но ако ангажиментът на ГЕРБ за импийчмънт на Гоце е реален, а не поредния шоу-спектакъл на ББ, то тогава им стискам палци, за да успеят най-накрая да детронират тази съветска креатура от Президентството. Не, че ще го ощипят много, напротив дори, той може да го използва за да си вдигне рейтинга на следващите избори, като си отцепи дял от БСП за новата си партийка. Но дори и в ГЕРБ да го съзнават, то пак е нужно да правят това, защото всяко силно разцепление вляво на този етап е добре дошло за държавата.
Иначе да, доколкото може да се вярва на слуховете и той, и Дончева си подготвят една "нова модерна лява партия".
Knights of the Cross
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

+1 :reindeer:
Facebook
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

А и на мен не ми е симпатичен, особено след изявите му в Аулата, но мисля, че поне това ГЕРБ или им дойде дюшеш, или е било планирано. Но все си мисля, че е планирано, понеже се вдигна мн шум. Но и президента малко преигра. Интересно ми е тия стенограми с Путин излязоха ли на бял свят?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Никакви стенограми на Гоце предполагам, че няма да излязат, или поне не без фалшификация. Помниш ли, когато имаше стенографиран телефонен разговор на Първанката с Путин и на сайта на руското президентство, в оригинал, той изглеждаше по съвсем различен начин, отколкото версията на българския сайт? Същото ще стане и сега, ако въобще излезе нещо. А и имай предвид, че ако импийчмънта случайно не мине, то Дянков ще се окаже буфера на ГЕРБ. Да се надяваме да не се стига до такива крайности, които все пак са запазена марка на комунистите.
Knights of the Cross
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Първанов е класи над Дянков, чието цялостно медийно присъствие крещи "вижте ме колко съм велик".
Нямат основание за импийчмънт, нямат и морално право. ББ да се разкара, за 6 месеца не е направил нищо друго, освен PR.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мила написа:Първанов е класи над Дянков, чието цялостно медийно присъствие крещи "вижте ме колко съм велик".
Нямат основание за импийчмънт, нямат и морално право. ББ да се разкара, за 6 месеца не е направил нищо друго, освен PR.
Не е така. И основания има. Освен това, като казах, че Дянков не ми е от най-симпатичните политици, може би трябваше да уточня, че от тези, от парламентарния им и министерски екип, той ми е най-симпатичният.
А ако това, което прави Гоце, за теб е демонстрация на политическа класа, то толкова по-жалко.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Мила написа:ББ да се разкара, за 6 месеца не е направил нищо друго, освен PR.
:) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Tommy написа:Никакви стенограми на Гоце предполагам, че няма да излязат, или поне не без фалшификация. Помниш ли, когато имаше стенографиран телефонен разговор на Първанката с Путин и на сайта на руското президентство, в оригинал, той изглеждаше по съвсем различен начин, отколкото версията на българския сайт? Същото ще стане и сега, ако въобще излезе нещо. А и имай предвид, че ако импийчмънта случайно не мине, то Дянков ще се окаже буфера на ГЕРБ. Да се надяваме да не се стига до такива крайности, които все пак са запазена марка на комунистите.
Добре, но как ще излезе нещо фалшифицирано, при положение, че правителството е съставено изцяло от ГЕРБ, в смисъл те по някакъв начин не могат ли да въздействат на нещата... в тяхна полза. Едва ли Първанов си крие стенограмите под възглавницата.
А импийчмънтът, дори и да стане, ще се качи вицепрезидентът, който пак е комунист. :?
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами в стенограмата от онзи телефонен разговор съвсем случайно беше забелязано "несъответствието". Иначе никой нямаше да обърне внимание. А колкото до Марин - да, комунист е, но поне ще се покаже, че Гоце не е всевластен. А и извън Президентството, той става много по-лесно атакуем за досегашните си престъпления.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Томи, много ще се радвам, когато Конституционния съд развенчае реваншистките ви амбиции. Искрено се надявам да съберете необходимия брой депутати, за предложението, за да си каже КС думата и да покаже, колко не си прав ;)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Гоце със сигурност е в черния ми списък, но не виждам как Марин е много по-добър вариант... Поводът е тъпичък, макар причините да са налице. Емоционално подкрепям кампанията, но рационално съм въздържал се. Положителното евентуално би било, както каза Томи, разцепление вляво. Мила, нидьей тъй, излагаш съ!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Томи, много ще се радвам, когато Конституционния съд развенчае реваншистките ви амбиции. Искрено се надявам да съберете необходимия брой депутати, за предложението, за да си каже КС думата и да покаже, колко не си прав ;)
Е, ако твърдението ти има за цел да каже, колко чист и невинен е Гоцето, то си много далеч от истината.
Не намирам, че прилагането на закона и Конституцията са "реваншистки амбиции". Доста по-реваншистки ми изглеждат обаче изказванията на първанката, като във всяка втора присъства поне Костов. Ама забравих - той Гоце бил "класен" политик и когато говори така за недоказани неща, насочени към човек, който отдавна не е на власт, това е демонстрация на опит и класа. :lol:
Knights of the Cross
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Ако този скандал е бил предварително подготвен от ГЕРБ, толкова по-зле за тях! Първанов дотук се възползва по-добре от него, не че постъпките му бяха много смислени. Струва ми се, че просто е очаквал някакъв конфликт, защото реакцията му бе твърде бърза за мудния и предпазлив екип, който е събрал около себе си.
Няма причина да се разсекретят такива записи и, естествено, ще бъдат манипулирани. Въобще не знам и доколко постъпката на Цецка Цачева беше нормална - да иска запис от срещата. Какво ще стане ако президентът поиска запис от заседание на Председателския съвет на НС, напр. или от секретно заседание на МС? Още по-смешно беше обвинението, че разговорът е бил записван без съгласието на Дянков.
Тук съм склонен да цитирам Софиянски - един от най-добрите десни политици: ББ първо трябва да уволни Дянков. Второ... ако не е направил първото, няма нужда от второ.
Няма причина и смисъл от прекратяване на пълномощията на агента Гоце. Идат избори и там трябва да се реши това. А след изборите, ако има причини, няма лошо да поседи и в затвора. Ще е много поучително за следващите на този пост.
Абеее, агент Гоце - пусни му водата! :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Х2/овър
темата на глупостите...
Гоце бил добър политик, Софиянски бил добър политик :lol: Дянков е министър на финансите...да си беше взел финанси от Щатите :lol: Рационално въздържал се :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “България”