Програма Еразъм
Модератори: Methuselah, thegirl
-
niki4ko
- В началото бе словото
- Специалност: Изкуствен интелект
- Курс: първи
Програма Еразъм
Здравейте,
Бих искал да знам мненията и впечатленията на студентите от нашия факултет, които са ходили на обучение по програмата Еразъм. По-специално ме интересуват размерът на стипендията и месечните разходи.
Поздрави
Бих искал да знам мненията и впечатленията на студентите от нашия факултет, които са ходили на обучение по програмата Еразъм. По-специално ме интересуват размерът на стипендията и месечните разходи.
Поздрави
-
niki4ko
- В началото бе словото
Re: Програма Еразъм
Аз съм магистратура
Еразъм е една от най-прекрасните възможности, които ти се предлагат докато си студент в СУ.
Виждаш нови страни, друг университет, срещаш много нови интересни хора от целия свят.
Съветвам всеки да опита, определено си струва.
Иначе, грантовете всяка година за различните страни са различни.
Виждаш нови страни, друг университет, срещаш много нови интересни хора от целия свят.
Съветвам всеки да опита, определено си струва.
Иначе, грантовете всяка година за различните страни са различни.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
-
niki4ko
- В началото бе словото
Благодаря ти за отговора.
Случайно да имаш повече информация за размера на стипендиите грубо. Знам, че за всяка страна и университет е различно, но все пак...
Поздрави
Случайно да имаш повече информация за размера на стипендиите грубо. Знам, че за всяка страна и университет е различно, но все пак...
Поздрави
-
predatoralien
- В началото бе словото
- Специалност: Математика и Информатика
Еразъм
Здравейте.Подадох си документи за Еразъм и съм одобрен.Подписах декларацията ,че ще взема мястото.Но в момента на подаването имах един невзет изпит.Бих искал да попитам дали ще ме пуснат да замина ако не успея да си взема изпита Септември.Благодаря за вниманието.
Re: Еразъм
Мисля, че да. Важното е когато заминеш да имаш записана учебната година, а това можеш да го направиш с до 2 невзети изпита, така че не би трябвало да имаш проблеми.
And now, let us step into the night
Eразъм
Здравейте! Тази година ще кандидатствам в СУ и надявам се от догодина да сме колеги. 
Изчетох бая теми относно коя специалност да избера и май няма голяма разлика.
Гледам обаче, че в университетите по програмата Еразъм има отбелязана графа специалност. Та въпросът ми е трябва ли задължително да съм същата специалност в СУ, за да кандидатствам в този този университет... Това определено ще има значение за избора ми, тъй като се колебая м/у КН и СИ, а повечето университети са с КН.
Също така прочетох някъде, че трябва да си завършил втори курс, за да кандидатстваш по програмата. Поправете ме ако греша: трябва да съм завършил 2ри курс, т.е. да съм в 3ти, за да кандидатствам за следващата година - 4ти курс?
Изчетох бая теми относно коя специалност да избера и май няма голяма разлика.
Гледам обаче, че в университетите по програмата Еразъм има отбелязана графа специалност. Та въпросът ми е трябва ли задължително да съм същата специалност в СУ, за да кандидатствам в този този университет... Това определено ще има значение за избора ми, тъй като се колебая м/у КН и СИ, а повечето университети са с КН.
Също така прочетох някъде, че трябва да си завършил втори курс, за да кандидатстваш по програмата. Поправете ме ако греша: трябва да съм завършил 2ри курс, т.е. да съм в 3ти, за да кандидатствам за следващата година - 4ти курс?
-
marylka
- В началото бе словото
- Специалност: dd
- Адрес в галерията на СУ: dd
Здравейте!
Имам желание да кандидатсвтам по програмата Еразъм , но ми се искаше да събера малко мнения от колегите , които вече са се възползвали от нея. Ще е хубаво да споделят от опита си. Аз се интересувам конкретно от университета в Зарабрюке.
Чудя се дали университета си заслужава да бъде посетен, дали има смисъл да се изоставя ФМИ и да се хвърлим в дебрите на Германия.
Имам желание да кандидатсвтам по програмата Еразъм , но ми се искаше да събера малко мнения от колегите , които вече са се възползвали от нея. Ще е хубаво да споделят от опита си. Аз се интересувам конкретно от университета в Зарабрюке.
Чудя се дали университета си заслужава да бъде посетен, дали има смисъл да се изоставя ФМИ и да се хвърлим в дебрите на Германия.
- terra_inkognita
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: трети
Аз също се бях насочила да кандидатствам по Еразъм и то точно в Германия, затова отидох до кариерния център и поразпитах. Жената оттам ми обясни как месечните грантове за Германия са от порядъка на 380 евро, разбира се варират различните години, а специално за Заарбрюкен общежитието е 200 евро .. оттам нататък всеки да си прави сметката.
А иначе @marylka: унито в Заарбрюкен не е Карлсруе или Аахен, т.е. все едно сравняваш ФМИ и ТУ Варна да речем, аз също доста рових, за да си събера информация, на някои ранклистове му дават доста точки, на други не, единственото, което мога да ти кажа е, че има доста българи, които учат КН (Informatik) там, особено магистри.
ПП: кандидатства ли за сътрудничеството между унито в Заарбрюкен и СУ?
А иначе @marylka: унито в Заарбрюкен не е Карлсруе или Аахен, т.е. все едно сравняваш ФМИ и ТУ Варна да речем, аз също доста рових, за да си събера информация, на някои ранклистове му дават доста точки, на други не, единственото, което мога да ти кажа е, че има доста българи, които учат КН (Informatik) там, особено магистри.
ПП: кандидатства ли за сътрудничеството между унито в Заарбрюкен и СУ?
Alles, was lediglich wahrscheinlich ist, ist wahrscheinlich falsch.