И личното мнение: Аз не намирам грима за необходимост. Всеки да си носи колкото си иска. В момента, в който стане смешен, то си е за негова сметка.
Грим?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Грим?
Пишете си тук спама от другата тема. Темата за красиви жени е тема за снимки, не толкова за дискусии. И ви моля да спазвате добрия тон, както и да спестите на всички ни гнусните гледки. Благодаряж 
И личното мнение: Аз не намирам грима за необходимост. Всеки да си носи колкото си иска. В момента, в който стане смешен, то си е за негова сметка.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Грим?
Много ясно, че съм "за" грима.
В най-умерени количества разбира се, не да има два пръста фондация, две петна руж и очна линия която закрива очите
Прекрасният вариант за мен е малко молив + руж + някакъв лек розовеещ гланц.
Това е
п.с. /за мен = количеството, което предпочитам у една жена, да не се разбере погрешно
В най-умерени количества разбира се, не да има два пръста фондация, две петна руж и очна линия която закрива очите
Прекрасният вариант за мен е малко молив + руж + някакъв лек розовеещ гланц.
Това е
п.с. /за мен = количеството, което предпочитам у една жена, да не се разбере погрешно
medicate, medicate
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Пък аз не нося грим
. Сериозно, трябва ли?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Kose Bose
- Драскач
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
И аз не нося. Никакъв. Според мен е древен метод за мъчение - рисуване върху лице. Рисува се всяка сутрин, нарисуваната цял ден се грижи за поддръжката на картината, а вечер я изтрива, за да бъде нарисувана отново на следващия ден.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не, не трябва.
И аз честно казано предпочитам да не нося. И без това само ми губи времето
Но когато излезеш от входната врата и осъзнаеш, че всяко живо същество от женски пол на улицата, в метрото и в университета носи грим, малко или много (в повечето случаи много), някак сиииииииии ти става тъпооооооооо
И аз честно казано предпочитам да не нося. И без това само ми губи времето
Но когато излезеш от входната врата и осъзнаеш, че всяко живо същество от женски пол на улицата, в метрото и в университета носи грим, малко или много (в повечето случаи много), някак сиииииииии ти става тъпооооооооо
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами в крайна сметка съвършеният грим е този, който не се забелязва. Но дори и такъв не мога да нося. Има хора, които просто по цял ден се чудят какво да правят и се научават да го правят. Аз съм тъп литературовед и нямам необходимото време да се занимавам и с това. Ако излизам някъде... ок... Случва ми се. Ама чак пък всеки ден, това наистина е мъчение.Kose Bose написа:И аз не нося. Никакъв. Според мен е древен метод за мъчение - рисуване върху лице. Рисува се всяка сутрин, нарисуваната цял ден се грижи за поддръжката на картината, а вечер я изтрива, за да бъде нарисувана отново на следващия ден.![]()
И като съм слушала как стават хората в 5 часа да почнат да се гримират, направо ми...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хммммм...
За, особено ако имаш умението да се гримираш така, че да не си личи, че си се гримирал
Така де -- той е създаден с цел да прикрива несъвършенствата и да подчертава красотата, така че няма лошо.
И са извънредно малко жените с хубава кожа, сочни устни, красиви очи (и особено комбинацията от трите!), които изглеждат превъзходно без грим. Останалите... знам, че звучи ужасно, но за мен е форма на запуснатост.
Гримът толкова променя! (Естествено, не е нужно да казвам, че трябва да се борави внимателно с него).
Крайностите за мен са недопустими -- както и мацането като за дискотека в ежедневието (черни опушени очи, мазни устни, бронзови перли по бузите и три слоя основи, пудри, коректори и фон-дьо-тени), така и не-хубавата, не-озарена кожа с огромни пори и притежателката й, която си мисли, че е много хубава и различна, понеже е натурална.
За, особено ако имаш умението да се гримираш така, че да не си личи, че си се гримирал
И са извънредно малко жените с хубава кожа, сочни устни, красиви очи (и особено комбинацията от трите!), които изглеждат превъзходно без грим. Останалите... знам, че звучи ужасно, но за мен е форма на запуснатост.
Крайностите за мен са недопустими -- както и мацането като за дискотека в ежедневието (черни опушени очи, мазни устни, бронзови перли по бузите и три слоя основи, пудри, коректори и фон-дьо-тени), така и не-хубавата, не-озарена кожа с огромни пори и притежателката й, която си мисли, че е много хубава и различна, понеже е натурална.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Мила написа:Пишете си тук спама от другата тема. Темата за красиви жени е тема за снимки...
Ама, защо само за жените да е темата? Да не забравяме, че мъжете също се гримират:

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ииииии нека не забравяме, че ежедневната употреба на не съвсем качествен грим (пък бил той и скъп), прецаква кожата и тя става суха, твърда и се появяват бръчки доста по-рано. Може да не личи сега, но след 5-10 години този ефект ще е налице 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Kose Bose
- Драскач
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
Не-озарена безцветна ли значи? Сива? Обикновено такава кожа имат момичета, които в ежедневието си носят много грим и по някаква случайност в този ден са се появили без. Дам.. гледката е шокираща.MERCES_LETIFER написа: Крайностите за мен са недопустими -- както и мацането като за дискотека в ежедневието (черни опушени очи, мазни устни, бронзови перли по бузите и три слоя основи, пудри, коректори и фон-дьо-тени), така и не-хубавата, не-озарена кожа с огромни пори и притежателката й, която си мисли, че е много хубава и различна, понеже е натурална.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
MERCES пори има всяка жена. Да не кажа, че и повечето мъже. Тия пори с нищо не можеш да ги скриеш, каквото и да правиш.Sad but true.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хмм, например пушачките имат ужасно лоша кожа. В смисъл на безцветна и сивееща -- да.
Ол, за порите съм съгласна: няма сила/продукт/процедура, която да ги минимизира
, но е факт, че едно лице с лек слой фон-дьо тен, подчертавам, лек, изглежда много по-гладко и равномерно, а тенът придобива еднакъв и хубав цвят. Това е. Не е голяма философия, а и съвременния грим не е чак толкова вреден -- даже е доказано, че ФДТ предпазва в този тъй мръсен софийски въздух.
*Важно уточнение: има култура както на слагане, така и на махане на грима -- спането с грим е едно от най-вредните възможни неща.
** Още едно важно уточнение: има и хубави тониращи кремове, с които може да се замени така омразния ФДТ.
Ол, за порите съм съгласна: няма сила/продукт/процедура, която да ги минимизира
*Важно уточнение: има култура както на слагане, така и на махане на грима -- спането с грим е едно от най-вредните възможни неща.
** Още едно важно уточнение: има и хубави тониращи кремове, с които може да се замени така омразния ФДТ.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Аз съм +1 за кремовете, обаче препоръчай някой, който да е ефикасен, да не е Sisheido или Biotherm за 100+лв, и все пак да е хубав. Като вляза в Ягодката и направо се изприщвам при положение, че там вече са намалявани.