Та да се върнен на темата.Какви мезета предпочитате препоръчвате за отделните напитки(алкохолни разбира се
Най-добри мезета за отделните питиета:)...
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Най-добри мезета за отделните питиета:)...
Готина рима се получи със заглавието
...Преполагам не съм збъркал раздела тъй като пиенето обикновено се свързва с някаква забава/купон...
Та да се върнен на темата.Какви мезета предпочитате препоръчвате за отделните напитки(алкохолни разбира се
).За бира,водка,ракия,уиски,вино...Абе сещате се.Вие сте на ход 
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами за ракийката класическото мезе си е салатка. също добре върви с резенчета луканка и кашкавал. уиски и вино почти не пия, но доколкото знам уискито е хубаво с ядки, а червено вино - с по-тежка храна, мръвки някакви
бира върви с всякакво мезе, но аз я предпочитам с чипс. водка - много зависи от водката и от ситуацията. най-често я мезя с фъстъци, или не я мезя изобщо.. руснаците имат един лаф за пиенето, който в оригинал звучи "закуска градус крадет" и се превежда буквално "мезето краде от градуса" 
о, btw пропуснах текилата, за която класиката е сол и лимон.
о, btw пропуснах текилата, за която класиката е сол и лимон.
Последно промяна от Tripio на 14 Окт 2005, 12:31, променено общо 1 път.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
- arielle
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
абе бира не пия аз.. иначе фъстъчките винаги добре са ми вървели.. пържени имам предвид.., за винцето - най-добре нещо саламесто , пастърма примерно (особено, ако е червено), а за бяло - обичам деликатесни сиренца.. ама аз принципно съм си гурме.. на купон е друго.. там се хапват макси-микс, солети, чипс, пуканки и по-рядко истински мезета.. за съжаление 
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
бира - картофки, цаца, фъстъци и всякакъв вид семки, без слънчоглед
ракия - салатка някаква
водка - сокче
уйски - фъстъци и всякакъв вид семки, без слънчоглед
вино - един - два пъти съм пил, нямам представа
Като добавка за някои - саламче, сиренце, кашкавалче, някакви соленки...
ракия - салатка някаква
водка - сокче
уйски - фъстъци и всякакъв вид семки, без слънчоглед
вино - един - два пъти съм пил, нямам представа
Като добавка за някои - саламче, сиренце, кашкавалче, някакви соленки...
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
виното върви със сирене, също и с риба, особено бялото
водката също върви с риби ама от онези маринованите. бира-скара, то е ясно, или пържени картофки. уискито и коняка с
. мастиката - със салата от кисели краставички и копър с лимон
мартинито с маслинки естествено, а сладките неща - вермут, ликьори - с нещо сладко. ракията е ясна 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хех...един приятел разравяше, че най-доброто мезе за червено вино (по купони, иде реч), са някакви снаксове, за предпочитане с вкус на бекон.
За рома мога да кажа, че много върви с нещо сладко, ама как напиваааа...просто не е истина...
За рома мога да кажа, че много върви с нещо сладко, ама как напиваааа...просто не е истина...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Блах...въпрос на вкус...fire написа:Може да е клише, но наистина шампанското най-много си подхожда с ягоди (отлично съчетание на вкус и аромат)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
самоубиец! от чисто химична гледна точка, захарта се разгражда до етилов алкохол (и още някви глупости), така че алкохол + сладко можеш доста добре да се натровиш. е, все пак зависи и от количествата, и от черния ти дроб.. но наистина, не е добре твърд аклохол да се мези със сладкоmushroomhead написа:Водката с шоколад
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
- arielle
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
и аз така.. въпреки че беше преди 4 години.. сега водка пия по адски малко, и то в коктейли.. хммpeterdi написа:Е, и аз от голямото си напиване почти не кусвам водка, щото ми е много гадна
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")