Най-добри мезета за отделните питиета:)...

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

mushroomhead
Легендарен флуудър

Най-добри мезета за отделните питиета:)...

Мнение от mushroomhead »

Готина рима се получи със заглавието :) ...Преполагам не съм збъркал раздела тъй като пиенето обикновено се свързва с някаква забава/купон...
Та да се върнен на темата.Какви мезета предпочитате препоръчвате за отделните напитки(алкохолни разбира се :P ).За бира,водка,ракия,уиски,вино...Абе сещате се.Вие сте на ход :wink:
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

ами за ракийката класическото мезе си е салатка. също добре върви с резенчета луканка и кашкавал. уиски и вино почти не пия, но доколкото знам уискито е хубаво с ядки, а червено вино - с по-тежка храна, мръвки някакви :) бира върви с всякакво мезе, но аз я предпочитам с чипс. водка - много зависи от водката и от ситуацията. най-често я мезя с фъстъци, или не я мезя изобщо.. руснаците имат един лаф за пиенето, който в оригинал звучи "закуска градус крадет" и се превежда буквално "мезето краде от градуса" :D

о, btw пропуснах текилата, за която класиката е сол и лимон.
Последно промяна от Tripio на 14 Окт 2005, 12:31, променено общо 1 път.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

абе бира не пия аз.. иначе фъстъчките винаги добре са ми вървели.. пържени имам предвид.., за винцето - най-добре нещо саламесто , пастърма примерно (особено, ако е червено), а за бяло - обичам деликатесни сиренца.. ама аз принципно съм си гурме.. на купон е друго.. там се хапват макси-микс, солети, чипс, пуканки и по-рядко истински мезета.. за съжаление :roll:
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

бира - картофки, цаца, фъстъци и всякакъв вид семки, без слънчоглед
ракия - салатка някаква
водка - сокче :lol:
уйски - фъстъци и всякакъв вид семки, без слънчоглед
вино - един - два пъти съм пил, нямам представа

Като добавка за някои - саламче, сиренце, кашкавалче, някакви соленки...
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

виното върви със сирене, също и с риба, особено бялото :) водката също върви с риби ама от онези маринованите. бира-скара, то е ясно, или пържени картофки. уискито и коняка с :). мастиката - със салата от кисели краставички и копър с лимон :lol: мартинито с маслинки естествено, а сладките неща - вермут, ликьори - с нещо сладко. ракията е ясна :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хех...един приятел разравяше, че най-доброто мезе за червено вино (по купони, иде реч), са някакви снаксове, за предпочитане с вкус на бекон.

За рома мога да кажа, че много върви с нещо сладко, ама как напиваааа...просто не е истина...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Водката с шоколад,бирата с всичко,уискито с кашу или други ядки,ракията -салата ако се пие преди ядене...вино не пия :)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Е как, виното е класика - бялото вино е със леки салати - с риба, и леки ястия. Червеното става с общо взето почти всичко.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Абе след едно напиване го отказах,не знам и аз защо :roll:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Е, и аз от голямото си напиване почти не кусвам водка, щото ми е много гадна
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Може да е клише, но наистина шампанското най-много си подхожда с ягоди (отлично съчетание на вкус и аромат) :!:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

fire написа:Може да е клише, но наистина шампанското най-много си подхожда с ягоди (отлично съчетание на вкус и аромат) :!:
Блах...въпрос на вкус... :roll:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Естествено! Всичко е въпрос на вкус :P
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

mushroomhead написа:Водката с шоколад
самоубиец! от чисто химична гледна точка, захарта се разгражда до етилов алкохол (и още някви глупости), така че алкохол + сладко можеш доста добре да се натровиш. е, все пак зависи и от количествата, и от черния ти дроб.. но наистина, не е добре твърд аклохол да се мези със сладко :wink:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

peterdi написа:Е, и аз от голямото си напиване почти не кусвам водка, щото ми е много гадна
и аз така.. въпреки че беше преди 4 години.. сега водка пия по адски малко, и то в коктейли.. хмм
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”