Херлок Шолмс

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Херлок Шолмс

Мнение от Smoking Mirror »

Чудно ми е имате ли мнение по въпроса :roll:

п.п. Абе тая тема с ревютата на филмите ми се вижда много нефункционална. Ето сега примерно трябва да изгубя масите време и усилия за да открия дали някой от вас е гледал тоя филм и какво мисли за него. Много по-просто би било ако за всеки филм си има отделна тема :Р
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Херлок Шолмс

Мнение от invisible »

:shock: защо не пробваш търсенето в началото даже ме изненада колко добре работи :)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ми щото е тъпо. В момента темите "какво гледахте последно" и "ревюта на филми" не се отличават много от "какво ви направи щастливи днес" и имат по-скоро лексиконен характер - да се покажем кво ни е харесало/не ни е харесало без да се интересуваме особено какво мислят останалите. А дори и да се интересуваме шансът да разберем като пишем там е много по-малък. И добра дискусия не може да се получи, защото малко хора гледат какво е писано на предните страници на подобни теми.

Аз пък почти винаги подхождам на обратния принцип. (който според мен е правилният, когато искаш да обсъдиш нещо, а не просто да се похвалиш какво си гледал) Интересно ми е какво мислят другите хора по въпроса. И така ми е крайно безполезна оная тема. Което прави и целия подфорум безполезен. Въобще ако искаме тоя подфорум да е малко по-креативен от останалата част от форума ще трябва да го реорганизираме сериозно :Р
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

аа ние просто сме говорили за различни неща :) .. но пък така няма ли опасност да станат много празни теми с по 1 пост в тях :roll:
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Мисля, че е боза. Филмът. Докато го гледаш е окей, ама като излезеш от киното и осъзнаеш, че си дал 12лв, а Джуд Лоу, даже не се е съблякал... :| :roll:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

На мен много ми хареса - и играта, и сюжета и всичко. Но аз съм си фенка на Гай Ричи - обичам му ахронологичностите и дребните детайли. :alien:
Милши, аз го гледах на 8 лв в Арената - може би затова съм по-благосклонна. :lol:

Сега изтърпявам едвам да мине предпремиерата на Imaginarum of Dr Paranssus - от три месеца поне го чакам този филм. :)
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз лично не го харесах много.
Като загадка ми беше ок.
Но толкова много излишно млатене, гонене..
Просто не е ..."европейският" Шерлок Холмс.

После ме светнаха, че всички филми на Гай Ричи били такива.
Ясно защо не са ми попадали досега и няма и да ми попаднат.
Като видя нещо с бой и изключвам :lol:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Бе боя беше як. Музиката беше ненормална. И Джъд Лоу и Гаджето на Али Макбийл са някви пичове. Ама историята ми беше много смучеща на мене. Особено накрая като се разбра как аджеба лошия си е гръмнал гроба. (сириъсли, трябва ни таг за спойлери. имаме 1 милиард безполезни емотиконки, но не и нещо полезно :Р)

На мен филма ми беше някъв стандартен. Сестра ми даже се обиди като й казах, че не ми е харесал особено. Много ми заприлича междудругото на Лигата на Необикновените.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Смоуки, утрепАх те. Ако това, дето си го писал, е наистина съществено за сюжета, ще ти се сърдя дълго и напоително. Толкова ли е трудно да пишете "следва спойлър" и да скриете текста, като го оцветите в цвета на скина на форума? Повечето ползват жълтеникавия, доколкото знам.

Между другото, името на филма наистина ли е така, както е изписано в заглавието на темата, че ме мързи да проверявам? Защото в този вид съм го виждала написано само веднъж - умишлено - в една много любима моя книга ("Арсен Люпен, крадецът джентълмен"), където въпросният Люпен прави големия детектив Шолмс за смях. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Гай Ричи, Лондон през XIX век, Робърт Дауни-джуниър, Джъд Лоу, бегла прилика с романите на Артър Конан Дойл - какво повече да иска човек. :D
Аз лично останах адски доволен. Филмът беше точно каквото очаквах и исках. Трейлърът дава общо взето добра представа. Далеч е от това да носи усещането на книгите, да пресъздава персонажите автентично и т.н. Което на мен никак не ми пречи, а и очевидно не това е била идеята, така че не го гледайте с такива очаквания. :D

ПП Саундтракът е много, ама много добър. Дело е на Цимер.
А докато Холмс се млатеше с някакъв здравеняк в боксов мач под звуците на Rocky Road to Dublin в изпълнение на The Dubliners аз тихичко оргазмирах в мрака на киносалона! (Заради ирландската музика, нали, не заради полуголите, потни мъжаги. :lol: )
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Много ми хареса филма. Заслужава си гледането :-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Smoking Mirror написа:Чудно ми е имате ли мнение по въпроса :roll:

п.п. Абе тая тема с ревютата на филмите ми се вижда много нефункционална. Ето сега примерно трябва да изгубя масите време и усилия за да открия дали някой от вас е гледал тоя филм и какво мисли за него. Много по-просто би било ако за всеки филм си има отделна тема :Р
Чакай ти...следват две много интересни ревюта...само да ми дойде музата да пиша. И после да не кажеш, че само за САЩ съм писал, е тия двете ревюта са за т.нар. филми за "смисъла". :mrgreen:

Иначе за Холмс нищо не мога да кажа...а и Ричи като режисьор не ми е толкова добре познат (от филмово естество).
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Е, гледах го. И изобщо не мога да разбера какво не му харесвате. Да, вярно, че е далеч от "европейската визия" за Шерлок, но пък тя и европейската визия е просто клише, а RD-J е изрод (в добрия смисъл), така че не виждам какъв е проблемът.
Диалогът ме изкефи страшно много (обичам такава бърза размяна на сякаш изстреляни реплики, а в случая бяха и много добри, на всичкото отгоре), музиката - no comment. Напълни ми се душичката - дори щях да питам коя е песента, на която Шерлок се млати с онзи, демонстрирайки леко неравномерен фаянс по корема, но видях, че Васко вече е написал заглавието (ето за какво говоря и мисля, че съм влюбена, страхотна е :girl_haha: ). Кастът като цяло също радва.
Наистина боят и ефектите ми дойдоха мааааааалко в повече, но така са преценили - така са го направили. За сметка на това пък цветовете бяха разкошни, придават характер на филма.

Е, какво да ви кажа... много ми хареса, без да се превърне в един от любимите ми филми (трябва да отбележа обаче, че и очакванията ми не бяха твърде високи). Определено го намирам за повече от гледаем.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Добър филм е, нищо му няма.На мен също ми хареса.

The names of the future are stamping of impatience.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Мила написа:Мисля, че е боза. Филмът. Докато го гледаш е окей, ама като излезеш от киното и осъзнаеш, че си дал 12лв, а Джуд Лоу, даже не се е съблякал... :| :roll:
Аз още се чудя какво му харесвате...физиономията му е толкова безлична, че във всеки филм разбирам, че е участвал чак в края като пуснат каст листа. :lol: :shock:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”