Само с един невзет изпит ?!?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
korpusito
Пишеща машина

Само с един невзет изпит ?!?

Мнение от korpusito »

Носят се упорити слухове,че от тази година няма да може да се записва горен курс, ако имаш повече от 1 невзет изпит..Някой има ли инфо ?
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Само с един невзет изпит ?!?

Мнение от MidwinterSun »

Зависи за кой факултет говориш. Всеки факултет си има собствен правилник.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Това е само за първи курс.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

За първи път го чувам това...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Сандра, ти не беше ли в ЮФ? При нас е така, с 2 невзети изпита от първи курс губиш студентски права.
По правилник с 2 невзети изпита в по-горен курс трябва да прекъснеш поради слаб успех или да презапишеш годината. Друг е въпросът, че практиката е различна.

Но това е само за ЮФ. Всички останали факултети си имат свои собствени правилници, така че за тях нещата биха могли да се различават.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Вярно, обаче правилата са горе-долу еднакви.Все пак е един университет.
Аватар
Hedonism
От дъжд на вятър

Мнение от Hedonism »

Какво значи "от тази година"? Сега завършваме 2008/2009, т.е. това би трябвало да се отнася за 2009/2010, ако изобщо е вярно, така ли? Не искам да вярвам, че е възможно да променят това от днес за утре, все пак някои разчитаме на тези отсрочки... :roll:
Мен в момента точно този въпрос за допустимия брой невзети изпити много ме вълнува и чета и слушам какви ли не неща, включително, че няма проблем да се запише следващ курс дори и с три невзети, като третият налага подаване на молба до декана - говоря за ФКНФ, но и първокурсник от ФМИ ми твърди същото и за неговия факултет. Не съм говорила все още с отдел "Студенти", защото една второкурсничка ме успокои, че няма нужда да се притеснявам в моя случай на два невзети изпита, но явно ще се наложи, особено след като прочетох тази тема - съвсем се шашардисах... :cry:
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
Сандра
В началото бе словото

Мнение от Сандра »

Виж сега, аз съм записвала с 3 и действително няма проблем.НО за първи курс, това вече не важи.ЗА по-горните курсове едва ли ще правят проблеми, но с колко точно изпити можеш да записваш го решават на фак.съвет, защото само те си знаят какво е положението във факултета.И действително всяка година нещо ново им хрумва , та човек до последно не знае какво може и какво не. :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Във ФКНФ се записва и тази година с два невзети изпита, така че спокойно. :)
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”