Лекарска помощ в СУ

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Лекарска помощ в СУ

Мнение от Crematory »

А сега кака ви Крематори я боли зъбче и понеже я мързи да си иде до Пловдив, се породи този въпрос!Доколкото помня, СУ ни изплаща някакви здравни осигуровки? От това следва ли,че ако отида в лекарския кабинет на СУ в Ректората няма да платя 15 лева за преглед или си ги плащам като поп и само при личната не плащам?!
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

Абе май по принцип осигуровката не ни покрива на 100% кариес май 9-10 лева се дават ама не съм съгурен.
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

от осигуровката имаш някви безплатни неща за година, ама тва не съм сигурен, май беше само докато си непълнолетен.. а прегледа ти е без пари при личната, ама в СУ не знам как е :(
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

е, тогава з акакво ще ни искат тези здравни осигуровки, като малцина са непълнолетни.. почти всички са.. сиреч това се обезсмисля.. няма иначе файда.. затова си мисля, че може би трябва да се покрива нещо ( :?: :? )
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Tripio написа:от осигуровката имаш някви безплатни неща за година, ама тва не съм сигурен, май беше само докато си непълнолетен.. а прегледа ти е без пари при личната, ама в СУ не знам как е :(
Ами Крематори,Трипио е прав за безплатните неща и по-точно щом става :?: за зъболекар ,можеш да отидеш при когото си искаш и предполагам че ще трябва да си платиш само прегледа,понеже за годината на всеки човек,независимо дали е непълнолетен или не ,му се полага да му оправят два кариеса безплатно,които се поемат от здравната каса,а за повече вече си плащаш.Ако не си си изгърмяла патроните за тази година,можеш спокойно да отидеш при който си искаш зъболекар и да ти оправи зъба безплатно.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Мен ме осигуряват, и от работат,а и от СУ. Имам ли право на 4 кариеса или да си мия зъбите? :?
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

мисля че не са 2 кариеса, а кариес и пулпит.. а тва за непълнолетието си мисля че е така, понеже майка ми барабар със зъболекарката ми даваха зор да си оправям зъбите докато не навърша 18, щото после щяло да излезе по-скъпо - падали се по-малко безплатни неща по книжката :roll: ама дали съм разбрал правилно...
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Tripio написа:мисля че не са 2 кариеса, а кариес и пулпит.. а тва за непълнолетието си мисля че е така, понеже майка ми барабар със зъболекарката ми даваха зор да си оправям зъбите докато не навърша 18, щото после щяло да излезе по-скъпо - падали се по-малко безплатни неща по книжката :roll: ама дали съм разбрал правилно...
Със сигурност знам,че на човек му се полагат да му оправят два зъба безплатно в годината,които се поемат от здравната каса,пък дали два кариеса или кариес и пулпит -затова вече не съм толкова сигурна.Това го гарантирам от личен опит.А що се отнася за пълнолетието си спомням ,че докато бях още в училище раздаваха талончета за зъболекар,т.е да ти оправят всичките зъби безплатно,обаче това беше за тежките случаи с 5-6 кариеса и нагоре.Та вероятно докато още не си пълнолетен ти се полагат повече преференции :?: :roll: :arrow: ама това сигурно си е по други пътища като горе споменатия случай. А пък на теб Госте ти препоръчвам да си миеш зъбите както сам каза :wink: ,нищо че си двойно осигурен-за съжаление не ти се полагат двойни преференций. :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не знам обаче в правилника в чл.134 :lol: пише, че студентът има право "да ползва местата за отдих"....блблблбла.."както и безплатна медицинска помощ" и забележете "качествено административно обслужване в Университета" :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Зъболекарката в СУ преглежда безплатно през октомври :) без майтап.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”