2009та...или 1965? (или какво по дяволите прави БНТ)
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
2009та...или 1965? (или какво по дяволите прави БНТ)
Вчера беше 22 юни. Навършиха се 68 години от нападението на Германия над СССР. С какво обаче Българската Национална Телевизия реши да отбележи този ден. От 23.40 излъчиха филма Обикновен фашизъм от 1965, с режисьор Михаил Ром. Признавам си, не го изгледах целия, издържах около 45 минути. Филмът е пълен с исторически неточности и заобиколки, премълчани са удобните за съветската власт факти, даже е замъглен и подвигът на един български герой. Убийството на югославския крал Александър I през 1934, извършено от българския революционер Владо Черноземски е представено просто като "атентат, ръководен от немското разузнаване". Ума не ми побира как и защо се излъчва подобно нещо през 2009та. Филмът може би има някаква стойност, олицетворяващ тоталитарната кино-пропаганда, но такива има стотици, не само съветски, а и германски, дори американски. Въпросната лента обаче, е представена в програмата като "документален филм"... Не знам дали от тотална липса на професионализъм и елементарни виждания за историята го показаха, или в духа на "старата бнт школа", но аз го възприемам като тотална гавра с историческата истинност и памет.

Re: 2009та...или 1965? (или какво по дяволите прави БНТ)
Защо чак толкова се учудваш? БНТ отдавна е пропагандна държавна институция...
Името Уляна Пръмова говори ли ти нещо?
Името Уляна Пръмова говори ли ти нещо?
- Jorkataa
- Драскач
- Специалност: Икономика на френски
- Курс: първи
На мен - не. Дай малко инфо 
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Facebook: Група Дилема
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Генерален директор на Националната телевизия...
иначе Жокера го каза - няма нищо учудващо...за мен БНТ е толкова остаряла телевизия, през моя поглед тя самата лъха на остаряло. А "Голямото четене" беше толкова безумно
единствената причина, поради която някога гледам БНТ, са мачовете от Световната лига или мачовете на волейболния ни отбор като цяло
иначе Жокера го каза - няма нищо учудващо...за мен БНТ е толкова остаряла телевизия, през моя поглед тя самата лъха на остаряло. А "Голямото четене" беше толкова безумно
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...