Сега съм първи курс - задочно, но мисля да се готвя да кандидатствам за втора специалност след втори курс, която да уча паралелно с настоящата. Миналата година гледах една такава тема тук във форума:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 133&t=6059
от която разбирам, че нещата не са много ясни и искам да питам някой от университета, който ще ми даде компетентно и безпристрастно мнение дали има легален начин да запиша втора специалност в друг държавен университет. Това с оригинала на дипломата звучи несериозно. Доколкото знам, от правна гледна точка между оригиналът на дипломата и нотариално завереното нейно копие няма никаква разлика. Пък като искат оригинал ще отида в даскало, ще кажа, че съм си изгубила дипломата, те ще ми издадат нова и ще оставя нея. Но това не е легално. Попринцип бих питала в Учебен отдел във факултета(Биологическия), но там са толкова чалнати, че предпочитам да си остана неука, отколкото да се занимавам с една осичка, която като те види си обръща захапката и застава в готовност да те ужили, ако вземеш да я питаш нещо, което на нея й се вижда глупаво.