Зелените

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
yas
В началото бе словото

Зелените

Мнение от yas »

Приятели,

зелената кауза има нужда от вас! Партия ЗЕЛЕНИТЕ, която създадохме през май 2008, за да пренесем в политиката борбата от гражданските природозащитни протести, ще участва в изборите за европейски и национален парламент. За да бъдем допуснати до европейските избори на 7 юни, са ни необходими 15 000 подписа в подкрепа на нашето явяване и също толкова лева. За да се явим на националните избори след това, са ни необходими 5 000 подписа и 20 000 лева. Подкрепете ни, като се подпишете! Вашият подпис не ви задължава с нищо – с него вие единствено декларирате, че одобрявате партия ЗЕЛЕНИТЕ да се яви на тези избори.

Заедно с подписките за изборите ще събираме още две подписки: против проекта за незаконно строителство в рамките на Природен парк „Витоша” и против устройствения план, предвиждащ мащабно застрояване по черноморското крайбрежие на Природен парк „Странджа”.

Заповядайте да се подпишете на нашите щандове:
- до езерото Ариана
- на „Попа”
- пред Булбанк (на изхода на метростанция „Сердика”)

Ако желаете, на щандовете можете да направите и своето лично дарение от 1 лв. – партията не се финансира с черни каси и крупни средства от олигарси, а с гражданска подкрепа.

Ако случайно не видите щанд на посочените места, това означава, че точно в този момент не е имало кой да го поддържа. Хората на щандовете са доброволци, които, също като вас, се вълнуват от зелената кауза и са готови да отделят малко време за нея. Ако имате възможност, помогнете ни, като се включите и вие в работата на щандовете! Освен посочените три щанда, разчитаме и на местните организации на ЗЕЛЕНИТЕ в София и в страната да организират свои щандове.

Бихте могли също да съберете подписи сред своите приятели, като изтеглите бланките от нашия уебсайт: http://www.bulgariangreens.org/ и после ги пратите попълнени на адрес: София 1000, п.к. 1282. На сайта ще намерите и информационни листовки на ЗЕЛЕНИТЕ, които да разпечатате и да раздадете на приятелите си.

Разчитаме на вашата подкрепа! За да спасим нашата природа и за да останат хора в България!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Зелените

Мнение от ники »

Зелените принципно имат добри идеи, ама едните природозащитнически принципи изобщо не са достатъчни за гласуване на доверие. Искам да кажа, че екологията е последният проблем на България и докато не предложите някакви политически решения спрямо останалите ключови такива, къде сте тръгнали изобщо? Не се впрягайте обаче. Не казвам, че екологията не е важна, ама не е като стопанството, социалните сфери и т.н. Може би аз да бъркам, но ви асоцирам единствено с природозащитнически акции. В това няма лошо, но подхожда повече на някаква агенция за закрила отколкото на политическа партия. На този етап смятам за безрасъдно гласуването за Зелените. Ще се радвам някой да ме опровергае като ми покаже, че партията има позиции и по други въпроси. Аз вече съм се ориентирал за изборите и не съм потенциален ваш избирател, но пък ми е интересно.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Партия на зелените? Защо пък не? Все едно дали ще станат 380-тата поредна партия или от тях ще излезе нещо. Аз лично ще се подпиша за допускането ви и на двата вида избори, но съм крайно скептичен. Спомнете си аргументите срещу почти всяка нова партия, които слушаме отдавна - те важат и за вас!
Иначе в политическия спектър сте ми крайно наляво почти не ви виждам. За съжаление, европейският, а и българският опит показа, че зелените са идеологически по-близо до (бившите) комунисти и в някаква степен до либералите, а не до консервативната десница, където е моето място.
Говорите за екология, но имате ли идеи и за екология на обществото? Да опазим природата, но какво смятате да правите с обществото? Как то да се развива? По някакви псевдолиберални и псевдохуманистични пътища, които водят до краен индивидуализъм и разграждат самата тъкан на обществото или на някакъв солидарен, но неколективистичен принцип?
Една идея, колкото и добра да е тя, а да спасим природата е сред най-силните идеи, защото означава да спасим и хората, т.е. себе си, та една-единствена идея не е достатъчна за създаване на сериозна политическа сила. Прав е ники - има и други много важни проблеми и нищо не сме чули от вашите гледища за тях. За другото не е прав! :wink:
Чакам сега тежката зелена артилерия... :mrgreen:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ясно. Дойде, попроси малко пари и подписи и повече няма да се появи. Еми, със здраве.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Не мога да проумея как може да съществува такава партия. Подобни цели могат да бъдат предмет на една неправителствена организация, на ведомства в структурата на изпълнителната власт, но на партия... СЪС СИГУРНОСТ НЕ. Ако тези хипотетично дойдат на власт, цялото управление ще е насочено към ливади, поляни и дивеч. Държавата не е резерват, че еколози да я управляват.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Scorpion написа:Не мога да проумея как може да съществува такава партия. Подобни цели могат да бъдат предмет на една неправителствена организация, на ведомства в структурата на изпълнителната власт, но на партия... СЪС СИГУРНОСТ НЕ. Ако тези хипотетично дойдат на власт, цялото управление ще е насочено към ливади, поляни и дивеч. Държавата не е резерват, че еколози да я управляват.
Именно, и аз това искам да кажа. Как може политиката ти да е свързана само с екология? Чудесна, достойна кауза, ама не може да бъде такава на партия. Екологията може и да не е последният проблем на България, както писах по-горе, ама далеч не е първият по важност. Изключително, ама наистина страшно безрасъдно е да се гласува за Зелените.
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Партиите на зелените в Европа имат съвсем друга цел. На всеки е ясно, че нямат потенциал да управляват сами. Но в разни страни като Германия, Австрия са 3-4та сила, коалират се с управляващите и заради решаващите си за мнозинството гласове прокарват "зелени" идеи - много от нещата, които ни налага ЕС в тази област малко по малко са прекарани от тези партии. Филтрите върху големите индустриални замърсители, борбата срещу оловния бензин, срещу АЕЦ. Не казвам, че всичко е правилно просто споменавам. А на в бг вече има 4-5 партии на зелените. Не мисля, че някакъв шанс има която и да е от тях при такава разпокъсаност и липса на стратегия
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Па я съм член, бря :mrgreen: !
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Доброволно финансиране- как пък не! Още докато държахте Тони Кирката за председател и той развяваше вестниче на зелените, разправяше за добрите предложения на БСП и то беше още по времето на управлението на НДСВ.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

allshallperish написа:Па я съм член, бря :mrgreen: !
Как член, не си ли членка? :alien:
yas
В началото бе словото

Мнение от yas »

Здравейте,

съвсем не сме някаква затворена и втренчена единствено в екологията структура, точно обратното! Една от последните ни кампании, преминала при доста засилен интерес от страна на политически сили като СДС и ДСБ се казва "Да върнем държавата на гражданите" и предлага радикални, но логични и осъществими идеи за това как да се засили гражданският контрол върху управлението на страната. Имаме изключително сериозни платформи, които можете да видите на сайта ни. Що се отнася до социалната сфера, тя традиционно е приоритет на всички европейски зелени партии. Дебатът "ляво-дясно" не стои пред нас - основните ни политически противници са партиите от тройната коалиция. И за финал: поразпитайте познати социолози, чии са най-грижливо укриваните прогнозни резултати за предстоящите избори и кой плаща за това. И моля не бъркайте Зелените - партията, която представителите на неправителствените организации учредихме през миналата година с разни партийки-фантоми, които навремето се коалираха с комунистите.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

yas написа:Здравейте,

съвсем не сме някаква затворена и втренчена единствено в екологията структура, точно обратното! Една от последните ни кампании, преминала при доста засилен интерес от страна на политически сили като СДС и ДСБ се казва "Да върнем държавата на гражданите" и предлага радикални, но логични и осъществими идеи за това как да се засили гражданският контрол върху управлението на страната. Имаме изключително сериозни платформи, които можете да видите на сайта ни. Що се отнася до социалната сфера, тя традиционно е приоритет на всички европейски зелени партии. Дебатът "ляво-дясно" не стои пред нас - основните ни политически противници са партиите от тройната коалиция. И за финал: поразпитайте познати социолози, чии са най-грижливо укриваните прогнозни резултати за предстоящите избори и кой плаща за това. И моля не бъркайте Зелените - партията, която представителите на неправителствените организации учредихме през миналата година с разни партийки-фантоми, които навремето се коалираха с комунистите.
Ако става въпрос за две различни организации и вие не сте правили ония мръсни преговори с БСП, се извинявам.
За противопоставянето ви на тройната коалиция ви поздравявам, а за интереса от страна на сините знам, защото аз самият съм от тях. Жалко, че, струва ми се, недобросъвестни "зелени" не се съгласиха с разумни решения, обаче време до изборите има.
Дано не ви изкупят, ако вече не са го направили и не станете поредната платена опозиция.
Knights of the Cross
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Па и я съм член бря :mrgreen: !
Познавам хора от активистите на партията и ми правят много, много добро впечатление. Пожелавам ви успех, имате подписа ми, както и гласа ми.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Аз имам един много интересен въпрос:

yas
, би ли разкрил самоличността си и би ли ни разказал малко повече за себе си :) ? Приемам всякакви съображения и аргумрнти "против". Просто изпитвам чисто любопитство :)
yas
В началото бе словото

Мнение от yas »

Самоличността ми? ОК - казвам се Ясен Атанасов. Ако не си чувал за мен, пусни една търсачка. Готов съм да отговарям на всякакви въпроси свързани със Зелените :D
Публикувай отговор

Обратно към “България”