Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Граждански протести

Мнение от shao »

ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ПРОДЪЛЖАВАТ

16-ти януари, петък, 11:00

Изображение
Промяната е добавена от администратор за повече яснота около датите на протеста

http://www.vbox7.com/play:a1138e89

http://www.vbox7.com/play:6ce28c45?

Събудете се, Българи - трудите се като волове, а живеете като аскети. Поради липсата на обществено съзнание 2/3 от заплатата ви ще постъпва в джобовете на мутри и връзкари. На държавниците им е удобно да управляват овце - хора без гражданска позиция.
А гражданска позиция ще рече да защитаваш интересите си, когато народните представители, които ТИ си избрал, не го правят.
В момента единствено интересите на Мутрите в България се защитават.

Вярно че сме народ, който 5 века е бил роб на турците. Вярно, че след това половин век сме били роби на социалистическата пропаганда.

Скъсахме оковите на други народи, на политически режим.
Време е вече да излезем и от оковите на собствения си сън и да остояваме гражданските си позиции!

Младите са носител на новото, в младите са надеждите.
Трябва нещо да се направи!

Трябва да се упражнява натиск над държавниците. Иначе с бездействията си сами сме виновни, затова, че 2/3 от заплатите ни отиват в джобове на мутри и връзкари.
На последните два протеста вярвах, че с мирен, културен студентски протест ще сплашим управляващите.
Реалността попари надеждите ми и показа, че съм бил наивен.
С некултурен, културен разговор не се води.
Народните "представители" буквално се подиграха с нас. Оставиха ни да протестираме пред празна зала. Ние отидохме да проведем културен диалог, след като те не откликнаха на нашата покана.
Не пожелаха, дори да приемат една декларация от няколкостотин културни студента.
Буквално се подиграха с нас.
Аз искам Оставката им.
Следващите пак ще са шаврантии - ясно ми е.
Но нека му мислят, ако пак решат да се подиграват и гаврят с народа, който представляват.

След успешен протест властимащите ще ги е страх да се водят само и единствено от личните си интереси в решенията, които взимат в пленарната зала.
След успешен протест гражданинът ще си повярва. Ще разбере, че той носи не малка отговорност - отговорността на гражданин.
Висшата власт в ръцете на народа - това значи демокрация.

Резюме на досегашните протести:
http://mdzhokanov.blogspot.com/2008/12/ ... st_21.html
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от fluffy cloud »

Идеята е прекрасна, и аз ще отида, но дълбоко ме съмнява да се съберат много хора. Просто българите сме така, на думи сме много добри, ама като опре до действие - никакви ни няма.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

shao написа:http://www.vbox7.com/play:a1138e89

http://www.vbox7.com/play:6ce28c45?

Събудете се, Българи - трудите се като волове, а живеете като аскети. Поради липсата на обществено съзнание 2/3 от заплатата ви ще постъпва в джобовете на мутри и връзкари. На държавниците им е удобно да управляват овце - хора без гражданска позиция.
А гражданска позиция ще рече да защитаваш интересите си, когато народните представители, които ТИ си избрал, не го правят.
В момента единствено интересите на Мутрите в България се защитават.
Чак пък някой да се труси като вол?! В България винаги го е имало това, че всеки гледа да се скатае от работа и ако е възможно да не я свърши.

Мутрите в България бяха по времето на Тигре, тигре.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Да, няма мутри, сега са бизнесмени. Иначе според тебе има ли разлика??

Нека всеки от нас си даде сметка - за да се промени животът ни, кое зависи от нас самите и кое - от нашите управници. Това, което зависи от нас, ние сме длъжни да направим. Второто е да изискваме това, което нашите управници са длъжни да направят. Всички искаме да има правила. А колко от нас искат да не спазват правилата? Колко от нас искат да минават тънко, защото е по-лесно, отколкото да застанеш открито и да се бориш правилата да се подобрят?

И второ - докато всеки от нас мисли само за себе си, се изолира до някаква степен от останалите, а когато сме разединени, сме слаби. Изводите са ясни.

Нека всеки, който отиде на 14-ти, си даде сметка от кого какво иска. Какво иска от себе си, какво иска ЗА себе си, и оттам - какво да иска от властта.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
shao
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от shao »

Правова държава - държава, в която има правила и закони, и хората, които не ги спазват биват санкционирани и наказвани.

Те това последното в България липсва - наказанието за тез, дето не играят по правилата. Повечето от 240те 'народни' представители - стари депутатски муцуни, заслужават ЗАТВОР!

Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина :clown:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

shao написа: Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина :clown:
А, каза ли го! Особено ракията да си е евтина. Не искам в Дивака за три ракии да оставяме по 15лв!
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Ще подкрепя протеста, защото не понасям повече управленската безотговорност. Нейното натрупване през годините доведе до невъзможността адекватно да се решат проблемите в държавата. Надявам се, че след 14ти хората ще си повярват, че не са се отчуждили толкова много един от друг и могат да се обединят срещу 240 души, които със своето безхаберие утежняват живота на милиони.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
shao
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от shao »

Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Да излезем всички на 14 януари!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

shao написа:Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина :clown:
Сори, че не е по темата, ама шао, ти не учатваш ли в един клип на Джина Стоева?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

ники написа:
shao написа:Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина :clown:
Хихих....затапен ;)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
shao
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от shao »

ники написа:
Да, участвал съм във видеото на Джина - Няма да ти мине.
Това, че съм подкрепил Джина далеч не означава, че подкрепям чалга културата в България.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

ники написа:
shao написа: Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина :clown:
А, каза ли го! Особено ракията да си е евтина. Не искам в Дивака за три ракии да оставяме по 15лв!
Ми няма да ходиш в Дивака, ами в Трето полувреме! :drunken:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ники написа:Сори, че не е по темата, ама шао, ти не учатваш ли в един клип на Джина Стоева?
Ники, що за въпрос задаваш?

Между другото "Няма да ти мине" ми е от любимите клипове, предполагам и за Шао :lol: :lol:

На мен друго ми е чудно. Как може човек с такива успехи да хленчи редом с хорица като "prizivzaborba"? Не говоря само за него, но и за другите като него. Въобще не ми скачайте на иронията. Не всеки има щастието да участва в клип и в риалити шоу, било Сървайвър или друго. За мен такива протестчета са само мрънканици. Не визирам конкретно този, но и предните, в които по всевъзможен начин бяха изтъкнати заведенията и клубовете като проказа. Там са нектарът и амброзията на живота, но на мен ми е абсолютно понятно, че не всеки може да усети тръпката и затова гроздето става кисело. :wink:

И аз имам щастието да се познавам лично с фолк певици, което за вас е първопричината (а мей би единствената) да не скачам срещу заведенията.

И не разглеждам кой какво работи, кой колко получава и прочие. Парите са изключително важни, но сведени само до обикновен екзистенциализъм (зачетете Далчев между редовете) са едно нищо. Правят човека ненаситен и неосъзнавайки ценностите на живота се чуди, кое му пречи. Как така на ученолюбивите, които никога, ама никога не са отвличани от извънземни, даже хиляди пъти не са отвличани от извънземни (имаше подобен скеч в "комиците"), да перифразирам - с ръка на сърцето нито един път не са стъпвали в кое да е заведение, не са работили по време на следването си и в прекрасен момент (пак не ми скачайте, защото моментът в дейстителност е черен, но за други идеален) им запречиха заведения, строителства, концесионери и тн.?

Още малко и с Ники ще извадим кирливите ризи на тези протести :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Момчета и момичета, обвързани с протестите - малко се позамислете не слугувате ли на този и на онзи? Щом вие нямате лична изгода, значи друг има. В България всеки път се доказва как един преуспява на гърбове на други. Само пропорцията е плаваща.

И преди да сте се опитали да пуснете "контрата" - не забогатяват ли някои на моя гръб, само ще ви кажа, че да седиш на една маса с тях е оферта пред това да скачаш на студа пред Парламента. :lol: :lol: :lol:
Не се ли разбра в кошера кой е работник, кой е царица? Не може всички да са царици.
Това е проблема на България. Много ви се моля, преценете си мястото, с хленчене по форуми и площади не можете да надскочите себе си, а по-добре си вършете работата. Тихомълком си живея, никой не знае какво ми пречи и какво не и това си е. А кое правя шумно, няма да казвам :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз имам и едно предложение към протестиращите. Ако искате лична среща с управялващите ви препоръчвам едно ходене в БИАД. Вторник се засякохме там с министъра на транспорта ;)

Иначе Бетон пак е прав. Дискотеките започнаха да пречат на всички от един месец. Преди това всичко си беше ок.
Публикувай отговор

Обратно към “България”