Приятелство с бившия/та

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Приятелство с бившия/та

Мнение от Дъждът върху лицето »

Според вас доколко е възможно такова нещо?
Аз съм оптимист и предполагам, че е възможно, въпреки че личния ми опит клони към обратното.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: Приятелство с бившия/та

Мнение от Methuselah »

Разбира се, че е възможно
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Аз май се изразих неправилно... ясно, че всичко е възможно попринцип. По-скоро се надявах да се заформи дискусия около личните ни опити. :roll:
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Всичко зависи от хората. За мен си е съвсем нормално ако нещата не са приключили с нещо лошо, да остане приятелство. Като вече според личните ми теории, за приятелството не е задължително поддържането на постоянен или дори редовен контакт. Защото все пак да си обчиал някого и да го гледаш после през ден с друг човек не е чак толкова приятно.
Но наистина зависи от хората. Някои се обвързват заради едното таковата. С други пък после няма какво толкова да си кажеш. С тях няма какво приятелство да остава.
Колкото до личния опит - с бившата ми приятелка (мда, само една е) сме се виждали веднъж-дваж годишно по концерти и сме си бъбрили там. И сме се чували да си честитим големи празници, рождени и именни дни. Разбира се, и двамата си знаем, че ако единия има нужда от съвет, мнение, помощ (примерно първия път като си поплъвах данъчната декларация :P ) или нещо такова, другият ще помага. И това е. За мен си е напълно в реда на нещата и няма какво повече да искам.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ммм, последно мнение за вечерта, след което се отдавам на нещо вълшебно и се превръщам в ужасно добър, чист и прекрасен човек. Жалко, че не можете да ме видите. :D

Моят опит с "бивши" е повече от скромен - точно един "бивш" в колекцията. Не се и опитахме да оставаме приятели след края, защото онова, което ми попречи да продължа връзката с него, ми пречеше да го виждам и като възможен приятел, а у него чувствата (каквито и да са били по време на самата връзка) се обърнаха в горчивина - и това е единственото нещо, за което съжалявам относно края на онази връзка. Искаше ми се да ме бе разбрал по-правилно тогава - но невъзможността му да го стори ми доказа още веднъж, че никак не съм сбъркала с решението си.

Като обобщение - от конкретния ми опит, не. По принцип - вярвам, че е възможно да се запазят повече от прилични отношения, но за това се иска да не е имало особено силни чувства и двамата да могат някак да махнат с ръка. И, най-вече, да са на едно и също мнение по въпроса. Ако чувствата (пак казвам, каквито и да са били - любовта не е единственото нещо в една връзка) са били твърде силни, знакът от + става - и се трупа жлъч, яд, горчивина, безсилие, болка - зависи от човека. Нещото се чупи и нататък става трудно да се лепи. Не безсмислено, не невъзможно. Трудно.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 27 Окт 2008, 23:03, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

С моята сме приятели, възможно е, но наистина зависи от хората :wink:
My will be done!!!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Една от най-добрите ми приятелки ми е бивша. Но с нея нещата приключиха добре. Имам опит и с горчивия завършек... В единия случай поддържаме добри приятелски отношения, в другия също, но и клонящи към... никакви. Овен до сега споменатите фактори, има значение също дали въобще ще ви останат допирни точки, за да продължите да имате някакви отношения.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

абе зависи какви отношения сте имали с бившия. аз вече от 5г имам такова "приятелство" :) и мисля,че ако не сте се наранили взаимно и не се мразите няма причина да не бъдете приятели. такова приятелство е много ценно понякога :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Такова приятелство е много трудно и някакси винаги съшествува едно напрежение. Супер неловко е, когато вече не е същото.
Аватар
rachence
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Не би могло да се каже,че сме приятели. По скоро си пращаме поздравителни СМС-и за празниците. И до тук. :) Винаги съм искала да сме приятели в пълния смисъл на думата,но поради една или друга причина не се е получавало,а не съм от този тип хора, които се бутат за нечие внимание. Така че.. :cheers:
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Хмм, и аз едно време доста се чудих над този житейски въпрос, дори и сега продължавам да го правя в известен смисъл. Личният ми опит показва, че в единия случай не останахме приятели, въпреки че аз исках, но другия се отдръпна и така и до днес........ :? , а в другия случай останахме приятели, но аз определям границите на това приятелство.
Иначе мисля, че каквото и да е породило раздялата, колкото и болка да има, ако има желание за приятелство и добри отношения, е постижимо, но ако се проявява егоизъм, егоцентризъм или знам ли аз какво точно, просто жалко за всичко преживяно, но уви , такава е реалността :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

може, стига да не сте било много луди един по друг, да не сте се разделили заради изневяра или нещо от този род и да сте били в малко по-отворени и неангажиращи отношения
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз съм в положението на Търговеца. С моя бивш (да, и при мен е само един :P ) не сме се чували от февруари. Нещата приключиха по особено неприятен начин, след като той много се издъни в отношението си към мен, което не можах да преглътна и си вдихнаг гълъбите. После той се прави на важен, мислейки си, че ще се върна сама, като видя накъде отиват работите почна да ме моли да се върна... в края на краищата така се озлоби, че започна да ме кълне, да ме псува, да ме нарича каква ли не... Аз исках да останем в добри отношения. 4-годишна връзка, приключила по такъв начин не може да остави истинско приятелство, но поне някакви добри взаимоотношения... Ами не стана. При все, че аз бях обидената и трябваше да го зарежа да си чупи главата и да не искам да го чуя повече, мен ме беше грижа. За което получих доста обиди и още болка. Въобще, лоша работа. :? Последното, което ми каза, е да не го търся, освен ако не искам да се върна при него. Е, не съм го търсила. При тези условия, няма и да го направя. Но е тъпо, че така се получават нещата в живота. :|
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

При мен не се получава и без да сме се карали и обиждали.. В добри отношения сме.. чуваме се от време на време, но за истинско приятелство не може да се говори. Не знам дали проблемът е в мен, защото за приключването на връзката ни, аз бях виновна. Най-вероятно е в мен причината. Иначе имам един приятел, който е много близък с бившата си съпруга.. така че явно е възможно :?:s
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

При мен не се получава. Може би така е по-добре (въпреки че отстрани сигурно звучи странно). Особено, когато човек осъзнае, че всъщност не е съвсем наясно със себе си. Когато усетя, че вътрешно се разцепвам, се стремя да изляза за малко от играта и да набера нови сили, с които да продължа напред. А това винаги (поне при мен) се съпровожда с промяна в живота. Най-малкото защото светът около мен вече няма да е същия.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”